Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι με τα ρητά και τα έργα τους


Γνωρίστε όλους τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους με τα ρητά και τα έργα τους.
Η πιο κάτω ιστοσελίδα είναι σε υπέρτατο βαθμό χρήσιμη:
http://www.mousa.gr/
Ανοίχτε την ιστοσελίδα – και κάνετε κλικ σε όποιον φιλόσοφο θέλετε. Σκαλίστε και διαβάστε

Μυστήριο με απροσδιόριστο αντικείμενο που ξεβράστηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας -Προβληματισμένοι οι κάτοικοι κάνουν σενάρια και εικασίες - Δείτε τις φωτογραφίες

Μυστήριο καλύπτει ένα μεγάλο αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας καλυμμένο με πεταλίδες και άλλα πλάσματα της θάλασσας.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Melissa Doubleday το αντίκρισε οδηγώντας στην ακτή Muriwai κοντά στο Όκλαντ και το έβγαλε φωτογραφία.
Στη συνέχεια ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook γράφοντας: «Μήπως κανείς ξέρει τι είναι αυτό»;
Οι πιθανές εξηγήσεις ήταν πολλές και κάλυπταν όλο το φάσμα από κάτι λίγο-πολύ πιθανό μέχρι κάτι βγαλμένο από τη σφαίρα της φαντασίας: ένα κανό των Μαορί, ένα τέρας από τη σειρά του ’80 Under the Mountain, ένα ναυάγιο, θαλάσσιος ίππος της Καραϊβικής, φάλαινα Ρασταφάριαν, χρονοκάψουλα εξωγήινης ζωής.

Έκτακτο βοήθημα χαμηλοσυνταξιούχων: Ποιοι το διοικούνται – Πώς θα δοθεί

Τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί το εφάπαξ βοήθημα το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθορίζεται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)», που αφορά την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ανοίγει το θαλάσσιο οικόπεδο 10(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Ανοίγει το θαλάσσιο οικόπεδο 10. 
Αθήνα, 07/12/2016

Το θαλάσσιο οικόπεδο 10(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού
Τον Δεκέμβριο του 2016 επιλέχθηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια ως ο Επιλογείς Αιτών για το θαλάσσιο οικόπεδο 10 της Ελληνικής ΑΟΖ στο πλαίσιο του Μεγάλου Διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα. Έτσι η ιστορία του θαλάσσιου οικοπέδου 10 ακολουθεί εκείνη του θαλάσσιου οικοπέδου 2, όπου επιλέχθηκε η τριπλή κοινοπραξία, Ελληνικά Πετρέλαια - Total - Edison για το οποίο θα υπογραφθεί σύντομα η σχετική σύμβαση.

Ν. Λυγερός - Masterclass: "Χάρτες Έξυπνης Ιστορίας"(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ, 
04/12/2016