Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το θάρρος των αρχαίων Ελληνίδων.


Δεν ξέρω πόσοι εκ των Ελλήνων είναι εις θέσιν να γνωρίζουν πόσες και πόσες αρχαίες Ελληνίδες μανάδες μας επέδειξαν έναν πρωτοφανή ηρωϊσμό όχι μόνον σε καιρούς πολέμου, αλλά και σε ημέρες ειρήνης....

Η Λέαινα η άγλωττος ονομάστηκε έτσι, διότι είχε την τόλμη να κόψη με τα ίδια της τα δόντια την γλώσσάν της και να την φτύση κατάμουτρα στον βασανιστή της, που ζητούσε απ' αυτήν να πληροφορηθή τούς συνωμότες κατά του Ιππάρχου, πέριξ του Αρμοδίου, που ήτο φίλος της!

Η Τιμάνδρα, φίλη του Αλκιβιάδου, μόλις εδολοφόνησαν τον αγαπημένο της, δεν εδίστασε να πάρη το σώμά του, να το ενδύση και να το κηδέψη "λαμπρώς και φιλοτίμως", όπως γράφει ο Πλούταρχος.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
με τη Δέσποινα Οικονόμου
στο Logos Radio 101,6. 
Κύπρος, 7/7/2014.

Όλη η χώρα στο… σφυρί και ανάπτυξη μηδέν!

Όλη η χώρα στο… σφυρί και ανάπτυξη μηδέν!
25 χρόνια υποβαθμίζουν και πουλάνε δημόσιες υπηρεσίες και αντί για ανάπτυξη ήρθε χρεοκοπία
Αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα στο βωμό του αέναου χρέους φαίνεται πως είναι οι κυβερνώντες.
Όλη η χώρα στο σφυρί... Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια! Κατά περίεργο τρόπο όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πωλήσεις δημοσίων οργανισμών γίνονται στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και είναι απορίας άξιον ποιος καθορίζει και με ποιους όρους ποιο είναι αυτό το συμφέρον.
Το βασικό επιχείρημα των κυβερνώντων είναι ότι η χώρα θα ξεχρεώσει και παράλληλα θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη!

Συγγραφέας από το Donetsk έγραψε βιβλίο το 2009: «Η παγκόσμια φωτιά θα αρχίσει στην Κριμαία »

Των Πορφύρη Δ./Σταφυλά Π.

Οι υπερασπιστές του Ντονμπάς “οι τρομοκράτες” όπως τους αποκαλούσαν ως τώρα πολλά δυτικά μέσα είναι διανοούμενοι, οικογενειάρχες ή εμπειροπόλεμοι τ.στρατιωτικοί που τα άφησαν όλα και είναι στις επάλξεις θέτοντας μια κόκκινη γραμμή στις φιλοδοξίες της Δύσης για μονοπολιτισμό στην Ευρώπη.

Ο Φιοντόρ Berezin είναι ένα χρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Ζει στην Ανατολική Ουκρανία. Σήμερα βιώνει καταστάσεις που τις είχε περιγράψει νωρίτερα στο έργο του. Στα βιβλία του σκιαγραφεί ένα υποθετικό σενάριο για έναν πόλεμο όπου το ΝΑΤΟ θα κατακτήσει την Ουκρανία και θα εξαπολύσει επιδρομή και θα κυριεύσει την Κριμαία αλλά ο ο ρωσικός στρατός τελικά θα το απωθήσει.

To «ζουμί» είναι οι λιγνίτες

Σχόλιο από ΑLEXANDER

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν λιγνίτες
 
 
Είναι γεγονός πως σε χώρες που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Η μεγάλη γκάφα του ΠΑΣΟΚ, που προφανώς έγινε εξεπίτηδες, γιατί σε κανένα πολιτισμένο κράτος δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να συλληφθούν οι υπαίτιοι, είναι η κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού της Ενέργειας, η οποία πρώτα θα έπρεπε να είχε εκπονήσει σχέδιο, μετά να το φέρει σε δημόσια διαβούλευση και μετά να προχωρήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Χωρίς αυτό είναι έγκλημα να πωληθεί η μικρή ΔΕΗ.

Οι «χρυσοί» κοπανατζήδες της Βουλής

Το... κόλπο των βουλευτών για να μην χάνουν χρήματα όταν απουσιάζουν

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει στοχοποιηθεί (σ.σ. όχι άδικα) για το γεγονός ότι δεν πατάει το πόδι του στη Βουλή,αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο μόνος.

Κάθε μήνα, όλα τα κόμματα της Βουλής και κυρίως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε μια συστηματική και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος, προκειμένου οι βουλευτές τους που δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας να παίρνουν στο ακέραιο την αποζημίωσή τους.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ! Ο οφθαλμίατρος Ασαντ έβγαλε τα "μάτια" των φασιστών της ISIL με χειρουργικό πλήγμα


Του Στρατή Μαζίδη

Κακά μαντάτα για τον ψευτοχαλίφη του Αποκεφαλιστάν ύστερα από την ανεπανάληπτη επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων ενάντια στο αρχηγείο της ISIL στη Ράκκα.

Ο ιατρός με ειδικότητα οφθαλμιάτρου, Μπασάρ αλ Ασαντ έβγαλε ...τα μάτια των ισλαμιστών σε μια εντυπωσιακή και 100% επιτυχημένη επιχείρηση που αξίζει να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Η θεωρία του αέναου Σύμπαντος αμφισβητεί τη Μεγάλη Εκρηξη

Μια νέα θεωρία κάνει στην άκρη τη Μεγάλη Εκρηξη και θέλει το Σύμπαν αέναο. Η ιδέα έρχεται να τραντάξει τα θεμέλια της κοσμολογίας, προτείνοντας μια λύση που ξεπερνά με μαγικό τρόπο όλες τις αυθαιρεσίες της σύγχρονης Φυσικής

Η κρατούσα θεωρία για τη δημιουργία του Σύμπαντος είναι αυτή της Μεγάλης Εκρηξης που λίγο-πολύ όλοι έχουμε ακούσει. Το Σύμπαν, ως χώρος και χρόνος μαζί και με το περιεχόμενό του, εμφανίστηκε ξαφνικά πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια. Η ιδέα αυτή αντιμετωπίζεται συνήθως με δυσπιστία από τον μέσο αναγνώστη επειδή φαίνεται εντελώς παράλογη - και όχι χωρίς λόγο, αφού το ίδιο «άβολα» νιώθουν γι' αυτήν και οι ειδικοί επιστήμονες.

Τιμή μου που αγγίζω το ναυάγιο

Ισως υπάρχει και δεύτερο ναυάγιο κοντά σε εκείνο με τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων, λέει στην «Κ» ο Μπρένταν Φόλεϊ, επικεφαλής ερευνών στο επίμαχο σημείο. «Οι ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο περιμένουν τα αποτελέσματα διότι είστε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος».

«Ξέρετε, αισθάνομαι τέτοιο ενθουσιασμό, που συχνά πετάγομαι μέσα στον ύπνο μου και σκέφτομαι το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Τι μπορεί να κρύβεται στον θαλάσσιο πυθμένα... Και κάτι ακόμα: αν σε ένα μόνο βυθισμένο πλοίο που καταφέραμε να εντοπίσουμε στον βυθό υπήρχαν τέτοια θαυμαστά ευρήματα, φανταστείτε στα εκατοντάδες χιλιάδες αρχαία κουφάρια που είναι στα νερά της Μεσογείου τι θα μπορούσαμε να βρούμε! Και πόσο θα άλλαζαν οι ανακαλύψεις αυτές τη γνώση μας για τον αρχαίο κόσμο και κυρίως για τον ελληνικό πολιτισμό».

Ξηλώνουν τις πινακίδες με ελληνικά ονόματα στα Ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης

Mε απόϕαση της τουρκικής κυβέρνησης όλες οι επιγραϕές μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη, πρέπει να είναι στην Τουρκική γλώσσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Taraf”.Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στην θέση τους επιγραϕές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εϕημερίδα της κυβέρνησης.

Οι ισλαμιστές της ISIL έκαψαν έντεκα ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια - Κατεδάφισαν τον τάφο του προφήτη Ιωνά (Βίντεο)ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΚΚΑ

Οι δολοφόνοι ισλαμιστές της ISIL ξεριζώνουν το Χριστιανισμό από το Β.Ιράκ καταστρέφοντας 11 εκκλησίες και μοναστήρια που βρίσκονταν την μαρτυρική πόλη της Μοσούλης, ενώ έσκαψαν και τον τάφο του προφήτη Ιωνά, ιδαίτερης σημασίας και για τους Χριστιανούς λόγω των γνωστών βιβλικών αναφορών! Πρόκειται για συστηματικό εξανδραποδισμό χριστιανικών κοινοτήτων που είχαν παρουσία στη Μεσοποταμία από τον καιρό του Ιησού Χριστού.

Οι ισλαμιστές είναι ήδη εδώ - Σήκωσαν σημαία των τρομοκρατών του ISIL στη Θήβα!

Φωτογραφία με αναρτημένη σημαία ισλαμιστών τζιχαντιστών δύο χιλιόμετρα έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας, σε υποσταθμό της ΔΕΗ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το defencenet.gr.
 
Μια φωτό που καταδεικνύει τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι χιλιάδες των λάθρο που αποβιβάζονται καθημερινά στα ελληνικά εδάφη κατευθυνόμενοι από τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα.

Η Κύπρια ευρωβουλευτής ανοίγει "βεντέτα" με τον Βενιζέλο - Ζητά την παύση του

Ευθύνες στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση και τις επικρίσεις του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εναντίον της, κατλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.
Σε δηλώσεις, ,στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού « Σίγμα», η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολίασει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε να παύσει τον Αντιπρόεδρο και υπουργό του.

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ;;;


ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ,Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

ΜΑΣ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ κ.τ.λ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.

Η Άγκυρα ετοιμάζει "εισβολή"πλοίων της στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι την Εύβοια..!


Σχέδιο «δράσης» των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και αμφισβήτησης με στρατιωτική παρουσία του μισού Αιγαίου αποκαλύπτει Τούρκος βουλευτής.

Φαίνεται πώς η Άγκυρα ετοιμάζει κλιμάκωση των ενεργειών εισβολής πλοίων της στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι την Εύβοια, κάτι που έκανε τον περασμένο Μάιο στέλνοντας στολίσκο να «παρελάσει» από τη Μήλο και μέχρι τις ακτές του Σουνίου.

Θέλουν και Παγκόσμια κυριαρχία οι Αμερικανοί; Ας μάθουν γεωγραφία πρώτα τα νούμερα! (Φωτογραφίες)

Θέλουν και Παγκόσμια κυριαρχία οι Αμερικανοί; Ας μάθουν γεωγραφία πρώτα τα νούμερα! (φωτογραφίες)Για μια ακόμη φορά το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN χάρισε στιγμές απερίγραπτης καζούρας, αφού επανήλθε με γεωγραφική γκάφα, στέλνοντας το Σλαβιάνσκ, από την Ανατολική Ουκρανία στην Κριμαία!
Το αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός ανάγκασε τις δυνάμεις αυτοάμυνας να αποχωρήσουν από το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, πόλεις στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Μάχη με άγνωστα αντικείμενα στην Γαλλία του 1608μ.Χ.

Τον Αύγουστο του 1608, οι άνθρωποι της νότιας Γαλλίας, από τη Μασσαλία μέχρι και τη Γένοβα, βιώσαν μία απίστευτη εμπειρία, όπως αναφέρεται σε ένα χρονικό με τίτλο, "Discours des terribles et espouvantables signes apparus sur la mer Gennes." Στον ουρανό πάνω από το Martigues μια εναέρια μάχη έλαβε χώρα η οποία και άφησε μια μυρωδιά από νιτρικό κάλιο (πυρίτιδα). Οι κάτοικοι της Νίκαιας είδαν τρία περίεργα φωτεινά αντικείμενα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

ΜΑΓΚΑΣ! Δείτε πώς αντέδρασε στην εφορία ένας πραγματικός Έλληνας!

Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην εφορία ένας Έλληνας. Δείτε προσεκτικά και αναρωτηθείτε: Ποια είναι η δική σας στάση;
“Τηλεφωνική κλήση δέχθηκα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών2104802668: – Ο κύριος Τίγκας Ιάκωβος του Σπυριδόν;- Μάλιστα του Σπυρίδωνος. Τι θέλετε;- Από το Υπουργείο Οικονομικών σας τηλεφωνούμε. Απ΄ότι μας δείχνει το σύστημα, δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012. Αυτό ισχύει;- Ναι ισχύει γιατί;- Και γιατί δεν υποβάλατε δήλωση;- Γιατί δεν αναγνωρίζω υποχρέωσή μου, να υποβάλω φορολογική δήλωση στους δοσίλογους & κατακτητές της Πατρίδας μου. Στους Προδότες της Ελλάδας.- Όπως νομίζετε.

Εγινε πυρηνικος πολεμος παλαιοτερα στον πλανητη Αρη;

Οι γεωλόγοι των ΗΠΑ Briony Hogan και ο Jim Bell του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ανέφεραν βλεποντας τις εικόνες που μεταδωσε απο τον Αρη, ο δορυφορος Mars Express, οτι στον Αρη υπαρχουν λιωμένοι αμμόλοφοι. Το γυαλί καλύπτει επιφάνεια περίπου 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και ειναι ιδιο με την υαλωμενη αμμο που δημιουργηθηκε στην ερημο της Νεβαδας κατα την δοκιμη της ατομικης βομβας .
Αν ισχυει αυτο , ισχυει και η "μυθολογια" των προγονων μας για τον πολεμο του Δια με τους Τιτανες.

Μεξικό: Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πραγματικού λυκάνθρωπου (Βίντεο και Φωτό)

Μεξικό: Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πραγματικού λυκάνθρωπου (video+photos)
Τον αποκαλούσαν άνθρωπο – λύκο από την παιδική του ηλικία.
Ο Jesús Aceves γεννήθηκε καταδικασμένος να «απορροφά» το χλευασμό των περαστικών, αλλά και να αντιμετωπίζει τα δεινά της ζωής, η οποία ήταν γενναιόδωρα… άδικη μαζί του.
Ο Μεξικανός άνδρας πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται «συγγενής υπερτρίχωση» και προκαλεί υπερανάπτυξη των τριχών του σε πρόσωπο και σώμα.
Στο ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτη, Eva Aridjis, ο Chuy μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή, ενώ επισκέπτεται και έναν ζωολογικό κήπο όπου η ομοιότητά του με τους λύκους είναι εμφανής. Τελικά αποδεικνύεται ότι διαφέρει, όχι μόνο λόγω της γούνας τους, αλλά επειδή αυτός είναι ελεύθερος…

Ο Πάπας διέταξε να σφαχτούν οι γάτες, γιατί πίστευε ότι ήταν ο σατανάς. Έτσι πυροδότησε επιδημία πανούκλας στην Ευρώπη του Μεσαίωνα...(Βίντεο)

Όταν ο Πάπας Γρηγόριος ο ένατος, ενοχοποίησε τις γάτες για τη λατρεία του Διαβόλου, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τις εξοντώνουν μαζικά, καθώς κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αυθεντία του κορυφαίου ιεράρχη.
Ο ποντίφικας ανακοίνωσε ότι οι μαύρες γάτες είναι διαβολικές, σε διάγγελμά του το 1233.
Η ατυχία ήταν διπλή για τις γατούλες, καθώς υπήρχε και το κυνήγι μαγισσών.

Πολλές γυναίκες που τις κατηγορούσαν ως μάγισσες υποβάλλονταν σε φριχτά βασανιστήρια.
Για να γλυτώσουν αναγκάζονταν να κατηγορήσουν τα συμπαθή κατοικίδια.

ΣΚΗΝΕΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ” ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 400 ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σε πραγματική κόλαση μετατράπηκε η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μετά από το ισχυρότερο μέχρι στιγμής χτύπημα των ανταρτών Ταλιμπάν οι οποίοι με ρουκέτες κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς τουλάχιστον 400 βυτιοφόρα τα οποία μετέφεραν καύσιμα για να εφοδιάσουν τις ΝATOϊκές δυνάμεις.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τον τόπο της επίθεσης, με τα απανθρακωμένα συντρίμμια δεκάδων φορτηγών να είναι διασκορπισμένα σε έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης.

ΣΟΚ! 34χρονη δασκάλα στη Γαλλία κατακρεουργήθηκε μπροστά στους μαθητές της από Μουσουλμάνα”

Η εικονιζόμενη Fabienne Calmes, 34 ετών, μητέρα δυο κοριτσιών κατακρεουργήθηκε χθες το πρωί μπροστά στα έντρομα ματιά των μικρών μαθητών της. Όπως δημοσιεύει το Οlympia, το έγκλημα έγινε στο Αλμπι, δυτικά της Τουλούζης όπου προ ετών είχε γίνει άλλο ενα ρατσιστικό έγκλημα κατα μαθητών και δασκάλου απο ισλαμοφασιστα.

Δράστης η μητέρα μιας μαθήτριας της, που η άτυχη δασκάλα προσπαθούσε …
να βοηθήσει, μη γνωρίζοντας προφανώς τις “παραδόσεις” της “Αρειας” θρησκείας.

Η 47χρονη δολοφονος που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποίηση ανηλίκου, εισέβαλε στην τάξη την ωρα της διδασκαλίας ουρλιάζοντας και μαχαίρωσε θανάσιμα την άτυχη δασκάλα.

WALL STREET:Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων

Dow16.898,79-125,42 -0,74%  



  Nasdaq4.451,53-34,40 -0,77%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Μεγαλώνουν την απόστασή τους από τα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να απομακρύνεται από τις 17.000 μονάδες που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, με το εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται ανεπίσημα σήμερα –μετά τη λήξη των συναλλαγών- από την Alcoa. Η βιομηχανία αλουμινίου εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη ύψους 12 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 5,61 δισ. δολ.

Τα κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων που συνθέτουν τον δείκτη S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,8% το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Μια τέτοια άνοδος θα ξεπερνούσε το 2,1% που καταγράφηκε στο α΄ τρίμηνο του 2014.

Πολλοί επενδυτές μετοχών θα αναζητήσουν σημάδια πως οι επιχειρήσεις παραμένουν υγιείς μετά τον ασυνήθιστα ψυχρό καιρό του πρώτου τριμήνου που κράτησε τους καταναλωτές στο σπίτι και επιβράδυνε την παραγωγή.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 130,240 μονάδες (0,77%) και βρίσκεται στις 16.893,97 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 75,09 μονάδων (1,69%) φτάνοντας τις 4.376,44 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 15,82 μονάδων (0,80%) και βρίσκεται στις 1.961,83 μονάδες.

Σημαντική πτώση σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημείωσε την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, λόγω των πιέσεων που δέχθηκε η αγορά στο τελευταίο δίωρο των συναλλαγών, και κυρίως μετά τις 16.00.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης παρέμενε στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών εντός του επιπέδου των 117 μονάδων, το ΧΑΚ υποχώρησε τελικά στις 115,02 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 2,06%.

Πτώση 6,2% για το δείκτη τραπεζών

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Μέτα από ημέρες συσσώρευσης μεταξύ 1.230 και 1.250 μονάδων και επενδυτικής... απροθυμίας, η αγορά βρήκε τελικά την κατεύθυνση της και αυτή ήταν η... κατιούσα, με το Γενικό Δείκτη να χάνει και τις 1.200 μονάδες, γκρεμίζοντας όλα τα εβδομαδιαία κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας της τάξης του 2,8%. Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά και το χάσιμο των 1.210 μονάδων με τον τζίρο να επιταχύνεται και τις τραπεζικές μετοχές κύριο «θύμα» .

H αδυναμία στον κλάδο των τραπεζών ήταν έκδηλη σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης, με την μετοχή της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς να κλείνουν κάτω από τα επίπεδα των τελευταίων τιμών των «μίνι» ΑΜΚ τους, καταγράφοντας πτώση 7,74% και 6,98% αντίστοιχα. Φήμες της χρηματιστηριακής αγοράς κάνουν λόγο για πιθανή αποχώρηση μεγάλου θεσμικού στην μετοχή της Alpha Bank.