Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΣΚΗΝΕΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ” ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 400 ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σε πραγματική κόλαση μετατράπηκε η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μετά από το ισχυρότερο μέχρι στιγμής χτύπημα των ανταρτών Ταλιμπάν οι οποίοι με ρουκέτες κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς τουλάχιστον 400 βυτιοφόρα τα οποία μετέφεραν καύσιμα για να εφοδιάσουν τις ΝATOϊκές δυνάμεις.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τον τόπο της επίθεσης, με τα απανθρακωμένα συντρίμμια δεκάδων φορτηγών να είναι διασκορπισμένα σε έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας πως τα βυτιοφόρα έφεραν καύσιμα που προορίζονταν για τις υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τα βυτιοφόρα έπιασαν φωτιά γύρω στις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής το βράδυ (τοπική ώρα) και εξακολουθούσαν να φλέγονται σήμερα το πρωί. .

Σύμφωνα με κάποια αφγανικά μέσα ενημέρωσης, οι αντάρτες Ταλιμπάν εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον των βυτιοφόρων. Ωστόσο, ο Γκιούλ Αγά Χασίμι, αρχηγός της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ, δήλωσε πως «δεν ήταν επίθεση καμικάζι, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μια μαγνητικές βόμβες».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

«Ο αριθμός των βυτιοφόρων που κάηκαν δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά βάσει των πρώτων πληροφοριών από την αστυνομία έχουν καεί περίπου 400 βυτιοφόρα» αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.




ΠΗΓΗ makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου