Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(ΦΩΤΟ)

Επί Σεπτοίς Εγκαινίοις της Μεγάλης Εκκλησίας της Του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως
Γράφει ο θεολόγος – Εκκλησιαστικός ιστορικός – Νομικός κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς
Μνείαν ποιούμεθα των κατά την 27η Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 537 μ.Χ. σεπτών εγκαινίων του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έργου θαυμαστού και μεγάλου του θεοστέπτου και φιλοχρίστου αυτοκράτορος Ιουστινιανού Α΄ του Μεγάλου. 

Το αιώνιο και αθάνατο σύμβολο της Ορθοδοξίας, της Ρωμιοσύνης και του Παγκόσμιου Πολιτισμού που επί αιώνες καθεύδει τον «νήδυμον ύπνον» και λαλεί «εν σιωπή» τα μεγαλεία του Θεού.

Τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια στο Ιόνιο - Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Με την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τέθηκε σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου».

Η πράξη αυτή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην οποία υπογραμμίζει επίσης ότι «το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε σε εφαρμογή του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι Γερμανοί σέρνουν την Ελλάδα σε “διάλογο” με την Άγκυρα! Ετοιμασίες…

Διαβάζουν οι πολίτες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για το Αιγαίο και αναρωτιούνται δικαιολογημένα οι άνθρωποι ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Αθήνα δημιουργεί κλίμα για την έναρξη των λεγόμενων διερευνητικών επαφών, που στην πραγματικότητα πρόκειται για διαπραγματεύσεις. Διότι κάτι δεν κολλάει… Η Ελλάδα ασκεί τα νόμιμα δικαιώματα της, και η Τουρκία μονίμως απαντά με παράνομες ενέργειες. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Όμως, οι Τούρκοι επιμένουν να θέλουν να μεταφέρουν στις διερευνητικές μία άλλη κατάσταση που εξυπηρετεί τα επεκτατικά τους σχέδια: ότι λίγο-πολύ, το μισό Αιγαίο και τα νησιά που περιλαμβάνονται (στο μισό Αιγαίο που διεκδικούν), τους ανήκουν.