Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Η απελευθέρωση της Καβάλας και ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

Η Καβάλα απελευθερώθηκε από τους Έλληνες τη νύχτα της 26ης προς την 27η Ιουνίου (9/10 Ιουλίου) 1913.

Κατά την υποχώρησή της, η Βουλγαρική φρουρά προέβη σε πράξεις εκδίκησης εναντίον του πληθυσμού του Δοξάτου.

Με τη βοήθεια και Τούρκων κατοίκων κατέσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα αδιακρίτως φύλου ή ηλικίας και κατόπιν κατέστρεψαν την πόλη.

Η Άλωση της Ρόδου

Ήταν η δεύτερη προσπάθεια των Οθωμανών το 1522 να εκδιώξουν τους Ιωαννίτες Ιππότες από τη Ρόδο και να διασφαλίσουν με την κατάληψη του νησιού την κυριαρχία τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά στέφθηκε από επιτυχία, σε αντίθεση με την πρώτη το 1480.
Ο 16ος αιώνας ήταν η περίοδος της μεγίστης ακμής για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του σουλτάνου Σουλεϊμάν Α' του Μεγαλοπρεπή. Τη Ρόδο κατείχαν από το 1309 οι Ιωαννίτες Ιππότες (Τάγμα του Αγίου Ιωάννη), απομεινάρια των Σταυροφόρων, που είχαν χάσει και τα τελευταία τους ερείσματα στους Αγίους Τόπους το 1291. Αγόρασαν την πόλη της Ρόδου από τους Γενουάτες και κατόρθωσαν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους σε όλο το νησί, εκδιώκοντας τους Τούρκους.

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για συμπεράσματα Ε. Συμβουλίου

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν ακόμη μια φορά ότι η ΕΕ δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα και το συμφέρον της «τδβκ», αναφέρει ανακοίνωση του «υπεξ» του ψευδοκράτος υποστηρίζοντας ότι τα συμπεράσματα «αναφέρονται στη χώρα μας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε αυτές τις αποφάσεις που αφορούν άμεσα τον τ/κ «λαό» το να μην αναφέρεται ούτε το όνομά του, δείχνει ότι η ΕΕ δεν υπολογίζει καν την ύπαρξή του. «Καταδικάζουμε την ατυχή και μακριά από τις πραγματικότητες, πολιτική της ΕΕ, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κρατήσει καμιά υπόσχεση που έδωσε στους Τ/κ» προστίθεται.

Οι Τούρκοι καλούν σε "ιερό πόλεμο": "Θα απελευθερώσουμε την Ιερουσαλήμ"!

Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της προς το Ισραήλ, όπως και προς την Ελλάδα και δεν πρόκειται να σταματήσει με λόγια και διπλωματία

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Ίδρυμα Ντιγιανέτ), ανώτατος ιμάμης Αλί Ερμπάς, έστειλε επιστολή σε θρησκευτικούς ηγέτες σε 174 χώρες, χριστιανούς, μουσουλμάνους μέχρι και Εβραίους και τους καλεί να ενωθούν για την «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

Ο Αλί Ερμπάς είναι ο ίδιος που έψελνε κραδαίνοντας το ξίφος της κατάκτησης μέσα στην Αγία Σοφία.

Με την ανοχή της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν ανασυντάσσει Συνθήκες και ονομασίες νησιών στο Αιγαίο

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire

Δύο ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, η Τουρκία ενημέρωσε τη Διεθνή Κοινότητα με την Αγγελία 3227/21, ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης διότι εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί BOZBABA που είναι ο Αη Στράτης. Μολονότι το νησί αυτό, ( ακριβως πάνω στον 25ο μεσημβρινό) ΠΟΤΕ δεν έχει  περιληφθεί σε καμμία Συνθήκη ή Σύμβαση, εν τούτοις η Αθήνα αντέδρασε συγκαταβατικά και…καλοσυνάτα  και απάντησε ότι «το νησί δεν περιλαμβάνεται σε καμμιά Συνθήκη ΣΕ ΙΣΧΥ», κάτι που είναι ψευδές και σε βάρος της χώρας , διότι δηλώνει ότι ο Αη Στράτης υπήρξε  «κάποτε» σε κάποια Συνθήκη που καταργήθηκε ή στη χειρότερη περίπτωση, θα μπει σε κάποια καινούργια Συνθήκη…

Αλλά και στις 17 Ιουνίου 2021, η Τουρκία εξέδωσε Διεθνή Αγγελία Α 3322, με την οποία κατηγορεί ψευδώς την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, διότι εκτελεί ασκήσεις στη Λήμνο.

ΕΑΒ: Κατάφερε να εξοργίσει και την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό…

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΕΑΒ, τη Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία, είναι και αντικείμενο συζητήσεων και προβληματισμού, τόσο στο αεροπορικό, όσο και στο ναυτικό Επιτελείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Πηγές από την Πολεμική Αεροπορία εκφράζουν την ανησυχία τους για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 στο επίπεδο VIPER, αν και μέχρι στιγμής, τα πάντα βαίνουν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος…

Η πράσινη μετάβαση και το μέλλον των υδρογονανθράκων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ*
Από το kathimerini

Εάν αναλογιστεί κανείς την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη χώρα, θα διαπιστώσει ότι η ΕΛΠΕ, ως καθολικός διάδοχος και συνεχιστής των ΔΕΠ και ΔΕΠ-ΕΚΥ, αποτελεί διαχρονικά την κινητήρια δύναμη.

Το 1975, με αφορμή τον αναγκαίο κρατικό έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Πρίνου, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ίδρυσε τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), η οποία παράλληλα θα ερευνούσε τη χώρα προς ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. Η ΔΕΠ, και στη συνέχεια η ΔΕΠ-ΕΚΥ, οργανώθηκε, στελεχώθηκε και εξοπλίστηκε με διεθνή standards και μέχρι τις αρχές του ’90 ερεύνησε μεθοδικά 26 περιοχές, ανακάλυψε τρία οριακά

Ο «Άνθρωπος Δράκος» ξαναγράφει την ανθρώπινη ιστορία

Ένα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε στο Ισραήλ ένα άγνωστο είδος ανθρώπου που φαίνεται ότι ήταν πρόγονος των Νεάντερταλ επιστήμονες στην Κίνα ανακοίνωσαν ότι ζούσε εκεί ένα ακόμη άγνωστο είδος ανθρώπων. Όπως υποστηρίζουν το είδος αυτό είναι κοντινότερος συγγενής μας από τους Νεάντερταλ που θεωρούνται ξαδέρφια μας.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Hebei GEO μελέτησαν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλοδιατηρημένα κρανία προϊστορικών ανθρώπων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Το κρανίο ονομάστηκε «Harbin» από το όνομα της περιοχής στην οποία βρέθηκε. Είχε εντοπιστεί την δεκαετία του 1930 και η εκτίμηση των ειδικών τότε ήταν πώς ανήκε στο Homo Heidelbergensis, ένα είδος ανθρώπων που έζησε πριν από 600-400 χιλιάδες έτη και θεωρείται πρόγονος τόσο των Νεάντερταλ όσο και του Homo sapiens του είδους από το οποίο κατάγεται ο σύγχρονος άνθρωπος.