Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η Άλωση της Τριπολιτσάς

Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά. Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Από το kalimera-arkadia

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ανέβηκαν τα G στον αθηναϊκό ουρανό – «Κόβουν την ανάσα» οι άσσοι της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες, Βίντεο)

Μικρούς και μεγάλους καθήλωσε το μοναδικό υπερθέαμα στην Τανάγρα στο πλαίσιο του θεσμού Athens Flying Week.

Αεροπλάνα σε μοναδικούς σχηματισμούς και πιλότοι με ιδιαίτερες ικανότητες προσέφεραν αξέχαστες στιγμές στο πολυπληθές κοινό που έδωσε γι’ άλλη μία χρονιά το παρών.

Θεματικοί ελιγμοί καθήλωσαν παιδιά αλλά και μεγάλους που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το συναρπαστικό υπερθέαμα στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φυσικά στην κορυφαία θέση βρέθηκαν: το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team, το Τ – 6A “Daedalus” Demo Team, καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το S – 70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH – 47 και Huey UH – 1 της Αεροπορίας Στρατού.

Αυτό είναι το σχέδιο των Τούρκων για το Κυπριακό - Θέλουν συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων

Η παρασκηνιακή κινητικότητα στο Κυπριακό είναι δεδομένη και γίνεται φανερή από τις επισκέψεις Αναστασιάδη στην Ευρώπη αλλά και τις συνεχείς δηλώσεις Ελλήνων αλλά και Τούρκων αξιωματούχων.
Όπως όλα δείχνουν δεν αργεί ο καιρός που Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με κυπριακή εφημερίδα οι επιδιώξεις της Άγκυρας στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν σε 3 άξωνες.

Μίκης Θεοδωράκης: «Εκποιείται ο πολιτιστικός μας πλούτος- Έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας αυτοτέλεια»

Ανοικτή-επιστολή για το τεράστιο σκάνδαλο  της εκποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προς όφελος του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» .
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υπενθυμίζει ότι πριν από μερικά χρόνια είχε προειδοποιήσει για «επερχόμενη εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου καταλήγοντας ότι κινδυνεύει να παραχωρηθεί ακόμα και η Ακρόπολη», ενώ αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αυτόβουλος παραχωρήσει την εθνική της αυτοτέλεια όπως και τα δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον ορυκτό της πλούτο είτε υποθαλάσσιο είτε υπόγειο.

Ζάεφ: Ενας «μακεδονικός» λαός, μια «μακεδονική» γλώσσα -Το αναγνωρίζουν όλοι - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER

Mετά τη «λάθος» δήλωση Ζάεφ που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ περί μιας και μοναδικής χώρας που θα λέγεται Μακεδονία, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για έναν «μακεδονικό λαό» και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και μετά το μήνυμα στήριξης του γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, σχολίασε στον λογαριασμό του στο twitter:
«Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».

Καιρός: Ξεχάστε το καλοκαίρι - Πλησιάζει ψυχρή εισβολή

Καιρός | Κακοκαιρία: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ - Προειδοποίηση Καλλιάνου για θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Σε κλοίο σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ολόκληρη η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες νιφάδες χιονιού, κυρίως στα ορεινά τμήματα της ελληνικής επικράτειας.

Έσβησε μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες

«Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο μας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας.
Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι: «Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».