Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

FINANCIAL TIMES "H ευρωζώνη καταρρέει - Ζήτημα χρόνου να αποχωρήσουν χώρες από το ευρώ"


Bέβαιη θεωρούν την κατάρρευση της ευρωζώνης οι Financial Times,προβλέποντας την αποχώρηση χωρών από το ευρώ (όλοι ξέρουμε ποιός έχει ισχυρή υποψηφιότητα)  παρομοιάζοντας την μάλλιστα, με «ένα μαγαζί γωνία το οποίο δεν πάει καλά». Για την εφημερίδα το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε. Παρουσιάζει μάλλιστα τέσσερα πιθανά σενάρια, όπου όλα έχουν ένα κοινό. Είναι αρνητικά για την Ελλάδα!Αλλά το πιο πιθανό της αποχώρησης από το ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα, θα σώσει εν τέλει αυτόν που θα το κάνει, αντίθετα θα "βυθισθεί" αυτός που θα μείνει.
 

Ενεργοποίηση της υψηλής στρατηγικής της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Η ελληνοαμερικανική συνάντηση κλείνει ένα κύκλο επαφών με ξένα κράτη για το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Όλες οι χώρες που είναι γύρω μας, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γνωρίζουν ότι θα θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ και ότι έχουμε βρει τεράστια κοιτάσματα ειδικά για το φυσικό αέριο που μπορούν μαζί με τα κοιτάσματα της Κύπρου να τροφοδοτήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια να της επιτρέψουν την απεξάρτησή της από την αποκλειστικότητα της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν. Σε αυτό το επίπεδο, όταν γίνεται επίσημα συζήτηση για το θέμα των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μιλούμε απλώς για μια ενημέρωση και ένα θετικό βήμα. Διότι μέσω της Noble, οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα με το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και ξέρουν με ακρίβεια για το μέγεθος των αποθεμάτων, άρα δεν έχουν ανάγκη από κανένα για να πεισθούν.

Επίδειξη δύναμης από τη Βρετανία στην Ισπανία για το Γιβραλτάρ


Οι τόνοι δε λένε να πέσουν και οι προκλήσεις συνεχίζονται - Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό στέλνει στο Γιβραλτάρ για τέσσερις μήνες έναν μικρό στόλοΚλιμακώνεται η διπλωματική ένταση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισπανία, με «πεδίο βολής» το Γιβραλτάρ, που ανήκει στη Βρετανία.

Αυτή τη φορά, η Βρετανία ασκεί πιέσεις στην ισπανική κυβέρνηση καθώς όπως έγινε γνωστό, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy) στέλνει στο Γιβραλτάρ και για τέσσερις μήνες έναν μικρό στόλο.

Πώς είδαν οι Γερμανοί τη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά


Ο Αμερικανός πρόεδρος έβαλε «πλάτη» στις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων, με τις δηλώσεις να κατακλύζουν όλα τα διεθνή πρακτορεία - Διαβάστε τους τίτλους των γερμανικών εφημερίδων «Πλάτη» στις επίπονες προσπάθειες του ελληνικού λαού έβαλε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ξεσκονίζοντας» τα αμερικανικά μέσα (διαβάστε εδώ), ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και πώς «μετέφρασε» τη συνάντηση ο γερμανικός Τύπος.

Ένοπλοι απήγαγαν δύο πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών

απαγωγη, πιλοτοι, λιβανοσ
Δύο πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών απήχθησαν από ενόπλους στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Μαρουάν Σαρμπέλ.

Η επιχείρηση απαγωγής εναντίον λεωφορείου, που μετέφερε μέλη του πληρώματος αεροσκάφους της Turkish Airlines από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, πραγματοποιήθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα.
Ο Λιβανέζος υπουργός διευκρίνισε ότι οι δύο απαχθέντες είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.
Ορισμένες πηγές συνδέουν την απαγωγή των δύο πιλότων με αυτή 9 σιιτών από το Λίβανο, τον Μάιο του 2012 κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Βενιζέλος: Απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητα

Βενιζέλος: Απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητα
«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη» -  «Το Λονδίνο και όχι η Ελβετία ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες»
Την ανάγκη λήψης μέτρων που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.
«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παπανδρέου: Δείπνο στη Σάμο με αστακούς

Γ. Παπανδρέου: Δείπνο στη Σάμο με αστακούς
-Συνεχίζει τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά ο πρώην πρωθυπουργός -Πλήρωσε 190 ευρώ για γεύμα 2 ατόμων την εποχή που οι Έλληνες δεν έχουν ούτε για “GreekSouvlaki”.
Συνεχίζει απτόητος την περιοδεία στα ελληνικά νησιά ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας μάλιστα τους Έλληνες με τις διατροφικές του επιλογές.
Την εποχή που εκατομμύρια Έλληνες έχουν ξεχάσει τη λέξη διακοπές, ο άνθρωπος που μας οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ οργώνει τα ελληνικά νησιά απολαμβάνοντας αστακούς στα καλύτερα εστιατόρια.
Από την 1η Αυγούστου ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στη Σάμο και διαμένει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Όλα όσα συζήτησαν Σαμαράς – Ομπάμα

Όλα όσα συζήτησαν Σαμαράς – Ομπάμα
-Στήριξη της Ελλάδας και αποδοκιμασία της μονόπλευρης λιτότητας από τις ΗΠΑ -Το διπλό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου που έφτασε στο Βερολίνο -Νέες σημαντικές επαφές Σαμαρά σήμερα στη Νέα Υόρκη
Σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα.
Σε κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα αλλά και τη σαφή πολιτική στήριξη των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση.

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 14.49 το μεσημέρι, 118 χιιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας στην περιοχή Αμφίκλεια της Φθιώτιδας.
Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 4.6 Ρίχτερ.
Οι κάτοικοι τρομαγμένοι και με τις μνήμες νωπές απο τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της περασμένης Τετάρτης πετάχτηκαν στους δρόμους. «Ήταν πολύ δυνατός. Άρχισαν να κουνιούνται τα ράφια και μια δυνατή βουή ακούστηκε», δήλωσε στο newsbomb.gr κάτοικος του χωριού.

Κύπρος:Επιδότες πήγαν στο Προεδρικό για κατάσχεση...Ήθελαν να κατάσχουν τις καρέκλες - Μετά πήγαν στην Εισαγγελία!!!

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη
Από το philenews
 
 Λευκωσία: Δεν έχει τελειωμό το σίριαλ με τον διασυρμό του κράτους από δικαστικούς επιδότες που στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να εκτελέσουν εντάλματα δικαστηρίου, καταφεύγουν σε πρωτοφανείς ενέργειες.

Μετά την προσπάθεια κατάσχεσης της υπουργικής λιμουζίνας του τέως υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη στις 21 Φεβρουαρίου 2013, οι δικαστικοί επιδότες επανήλθαν για εκτέλεση της ίδιας υπόθεσης. Την περασμένη Παρασκευή επεχείρησαν να κατάσχουν έπιπλα (καρέκλες) και άλλα κινητά αντικείμενα από το Προεδρικό Μέγαρο.

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στη 13:11, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,92% και βρισκόταν στις 96,58 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €40.466,32.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 34,41 μονάδες με άνοδο της τάξης του 2,63%.

Κατοχύρωση κερδών και ήπια διόρθωση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ήπια μέχρι στιγμής η διόρθωση στο ταμπλό του Χ.Α. την Παρασκευή, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο πάνω από τις 940 μονάδες, προερχόμενος από ένα σερί επτά διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων και αθροιστικών κερδών 9,44%.

Μάλιστα στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο ΓΔ κατάφερε να βρεθεί πάνω από τις 950 μονάδες, με κέρδη έως 0,46%.

Στον «απόηχο» των χθεσινών επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, και εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών -που σε επίπεδο ΓΔ φτάνουν το 18,46% στις τελευταίες 18 συνεδριάσεις- κινείται η ελληνική αγορά.

Μνημόσυνο για τον Τάσσο Ισαακ και το Σολωμό Σολωμού(Βίντεο)

Το ετήσιο μνημόσυνο τιμής των δύο Κυπρίων ηρώων Τάσσο Ισαακ και Σολωμό Σολωμού, που έχασαν τις ζωές τους το 1996 στα οδοφράγματα του Παραλιμνίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Μεγαλόνησο. 
Ο κυπριακός ελληνισμός θα τιμήσει για ακόμα μία φορά τους δύο νέους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μοτοσικλετιστών προς το σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες.

Εκδηλώσεις μνήμης έχουν ανακοινώσει και οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης, ενώ το αδερφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) προγραμματίζει πορεία προς τα οδοφράγματα μέσω του Παραλιμνίου.

Ο Κολοσσός των Απέννινων



Villa di Pratolino - Ο Κολοσσός των Απέννινων (Apennine Colossus)
Η Villa di Pratolino ήταν μια Αναγεννησιακή βίλα στην Vaglia της Τοσκάνης στην Ιταλία. Κατεδαφίστηκε το 1820 και τα απομεινάρια της είναι πλέον τμήμα της Villa Demidoff, 12 χλμ βόρεια της Φλωρεντίας.
Η βίλα χτίστηκε από τον Φραγκίσκος Α' των Μεδίκων, Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης. Σχεδιαστής της βίλας και των κήπων της ήταν ο αρχιτέκτονας-σχεδιαστής-μηχανικός της αυλής του Bernardo Buontalenti, που την ολοκλήρωσε σε 12 χρόνια (1569-1581). Το 1579 η κατασκευή ήταν σε τόσο προχωρημένο στάδιο που η βίλα χρησιμοποιήθηκε για τον γάμο τουτ Φραγκίσκου με τη δεύτερη σύζυγο του Μπιάνκα Καπέλλο.

Makuilshochitl, ὁ θεὸς τοῦ τραγουδιοῦ.

Makuilshochitl, ὁ προστάτης θεὸς τοῦ τραγουδιοῦ καὶ τοῦ χοροῦ.
Ἄγαλμα στὸ Μεξικό.
Κάτω ἔχει Μαιάνδρους. Ἐὰν νομίζετε ὅ,τι ἔτυχι, προσπαθῆστε νὰ ζωγραφίσετε κι ἐσεῖς Μαιάνδρους δίχως νὰ ἀντιγράφετε.

ΠΗΓΗ filonoi

Γουατεμάλα:Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία πόλη των Μάγια

Η σκαπάνη των αρχαιολόγων έφερε στο φως ένα εκπληκτικό, καλά διατηρημένο, γλυπτό στην αρχαία πόλη Χολμούλ των Μάγια, στη Γουατεμάλα
.
Η διεθνής ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε την ανάγλυφη τοιχογραφία, που αναπαριστά τη στέψη ενός διοικητή των Μάγια, στο εσωτερικό μιας υπόγειας πυραμίδας. Τα χρώματα στις παραστάσεις του γλυπτού, μήκους 9 μέτρων και ύψους 1,80 μ., έχουν διατηρηθεί άθικτα, εξαιτίας του στρώματος χώματος που το προστάτευε.
«Είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου», δήλωσε ο αρχαιολόγος Φρανσίσκο Εστράδα-Μπέλι, επικεφαλής της ομάδας που έκανε τη σπουδαία ανακάλυψη.