Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Φονική παγίδα η Αθηνών - Πατρών

Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας για την εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στην οποία έχει σημειωθεί σειρά τροχαίων δυστυχημάτων.
Εθνική οδός με τις περισσότερες φονικές παγίδες περιγράφεται η Αθηνών - Πατρών σε έρευνα, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν από το διευθυντή της Τροχαίας.
Στο δρόμο αυτό, έχει κανείς τριπλάσιες πιθανότητες να εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα σε σύγκριση με την Εγνατία Οδό και διπλάσιες σε σχέση με την εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου του 2012 καταγράφηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα ακριβώς όσα και στην Εγνατία που έχει μήκος 670 χλμ.
Έντεκα δυστυχήματα καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα και στην Εγνατία Οδό (μήκους 670 χλμ.), στην Αθήνας - Θεσσαλονίκης ( 515 χλμ.) και επτά στα 310 χλμ. Του Βόρειου Οδικούς άξονα Κρήτης.

400 εγκαταλελειμμένα κτίρια απειλούν τη δημόσια υγεία

Κτίρια "βόμβες" απειλούν τη δημόσια υγεία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε παλιές ερειπωμένες κατοικίες που αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Τετρακόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας απειλούν τη δημόσια υγεία.
Από τη μια πλευρά βρίσκονται ακίνητα που είναι εγκαταλελειμμένα και σε αυτά έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες και τοξικομανείς, και από την άλλη ιστορικά κτίρια, όπως του Λαπαθιώτη στα Εξάρχεια και του Κ. Παλαμά στη Πλάκα τα οποία καταρρέουν λόγω της κρίσης.

Ελληνικό πλοίο δέχθηκε πυρά στο Πορτ Σάιντ(Βίντεο)

Ασφαλή είναι όλα τα μέλη πληρώματος, 38 Έλληνες και οι 110 επιβάτες του ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίου "Island of Rhodes", μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ όταν το πλοίο δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο. Το πλοίο, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ εκτελούσε περιηγητικό πλου στα παράλια της Αιγύπτου και αμέσως μετά το επεισόδιο αναχώρησε από το λιμάνι του το Πόρτ Σάιντ με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.

Χαϊκάλης σε Άδωνι: Είσαι βλάκας!!!(Βίντεο)

Την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα».
Αφορμή στάθηκε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο.
«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».

Η συνταγή πέτυχε κ. Λαγκάρντ!

Η συνταγή πέτυχε κ. Λαγκάρντ!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Τα κροκοδείλια δάκρυα τώρα της κ. Λαγκάρντ ότι η συνταγή λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα απέτυχε και οδήγησε σε απόγνωση τον λαό και παράλληλα δεν έλυσε το πρόβλημα της χώρας, είναι για το θεαθήναι που λένε. Και είναι ψεύτικα.
Γιατί η συνταγή πέτυχε, και πέτυχε απόλυτα.
Όχι για τη σωτηρία της Ελλάδας. Αλλά για την σύνθλιψη ενός ολόκληρου λαού που κατάφεραν με αλλεπάλληλα  εξοντωτικά μέτρα  να τον τρομάξουν, να τον κάνουν περίπου να συμπεριφέρεται σαν τα ζώα της ζούγκλας που αναζητούν μόνο την καθημερινή τους τροφή για επιβίωση, να του ρημάξουν το ηθικό και την ψυχολογία του, τελικά να τον κάνουν ένα φοβισμένο και αδρανή λαό.

Αυτές είναι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις Ιανουαρίου

Αυτές είναι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις Ιανουαρίου
ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ: Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα υποστούν το βάρος του αντιλαϊκού φορολογικού νόμου Στουρνάρα.
Την πρώτη ψυχρολουσία των φορολογικών μέτρων θα υποστούν σύντομα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με αποδοχές πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο, μισθωτοί και συνταξιούχοι που περιμένουν την Πέμπτη να ζεσταθεί το πορτοφόλι τους, θα δουν το εισόδημά τους ακόμα πιο λίγο… 
Από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και από τις συντάξεις του Ιανουαρίου αρχίζουν οι σημαντικές μειώσεις στα λαϊκά εισοδήματα, καθώς η μηνιαία παρακράτηση φόρου θα υπολογιστεί με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο του κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στο στόχαστρο τα Φροντιστήρια Ελληνικής Γλώσσας Εθνικιστής Σκοπιανός ιστορικός : «Η Ελλάδα δημιουργεί μειονότητα στα Σκόπια»


Η Ελλάδα επιδιώκει τη δημιουργία «μειονότητας» στα Σκόπια, υποστηρίζει ο Σκοπιανός ιστορικός Ντίμιταρ Βάμβακοφσκι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα  «Dnevnik».
Στο στόχαστρο του εθνικιστή ιστορικού, που ενίοτε φωτογραφίζεται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη κρατώντας την προκλητική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας (φωτογραφία δίπλα), έχουν μπει τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση Δεκάδες νεκροί, συγκρούσεις και θανατικές ποινές στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 200 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

Συνέντευξη του προέδρου της Goldman Sachs Φούσκα στα ομόλογα έτοιμη να σκάσει βλέπουν οι τραπεζίτες στο Νταβός

Για σημαντική πτώση των ομολόγων, στην περίπτωση που τα επιτόκια αυξηθούν ή οι επενδυτές αρχίσουν να αποσύρουν κεφάλαια από αυτή την αγορά, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Goldman Sachs, Gary Cohn, με συνέντευξή του στο Bloomberg, από το Νταβός.

Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις αγορές ομολόγων κινδυνεύει, λέει ο Cohn, την ώρα που η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο ύψους 7 δισ. ευρώ που πούλησε την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η Πορτογαλία επέστρεψε στην αγορά, με την πρώτη έκδοση 5ετών ομολόγων μετά από δύο χρόνια.

Τι αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Τη Δευτέρα τα τρακτέρ των αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, που είναι συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών από τις 20 Γενάρη κατεβαίνουν στον κόμβο της Νίκαιας και στήνουν μπλόκα. Η απόφαση πάρθηκε στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών που έγινε το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και ο σχεδιασμός των αγροτών στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Τόμσεν: Νέες περικοπές αν δεν περιοριστεί η φοροδιαφυγή

Αυστηρό μήνυμα στέλνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. “Κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις” αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή λέει ενώ παραδέχεται οτι το Ταμείο ήταν υπεβολικά αισιόδοξο.
Στην ίδια συνέντευξη χαρακτηρίζει ως  “Ζωτικής σημασίας” την πάταξη της φοροδιαφυγής και τονίζει πως για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οργάνωση της φορολογικής διοίκησης.

Τσίπρας: «Μέχρι να βγει το πρόγραμμα θα κάνουμε υπομονή;»

«Η τρόικα μας προτείνει να γίνουμε στρουθοκάμηλοι, να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή; Η απάντηση είναι: μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, γιατί το πρόβλημα δεν είναι η κ. Μέρκελ που δεν αποδέχεται ότι με ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σωθεί ο λαός»,
ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό μέχρι την Τρίτη


Σε λειτουργία βρίσκονται από την  Παρασκευή το μεσημέρι οι οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του  τραμ, με τα δρομολόγια να γίνονται με συχνότητα σαββατοκύριακου.

Ο πρώτος συρμός έφυγε από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια λίγο πριν τις 14:30 χθες το μεσημέρι ενώ πλήρης εξομάλυνση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας καθώς όλοι οι εργαζόμενοι πήγαν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει επιδοθεί περίπου  το 80% των ατομικών φύλλων επιστράτευσης  στους εργαζόμενους που τις προηγούμενες μέρες απεργούσαν.

Μέχρι 160 ευρώ το μήνα χάνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές  απώλειες θα βρεθούν μόλις πάρουν το μισθό τους μισθωτοί με παιδιά που  έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα καθώς θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο  εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου.

Για παράδειγμα, με τις νέες ρυθμίσεις  η οποίες περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σε μισθωτό  υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα (14 μισθοί) με μηνιαίο εισόδημα 1.785,71 θα παρακρατείται πλέον μηνιαίως το ποσό των 303,07 τον μήνα, από 293,93 σήμερα. Δηλαδή θα επιβαρυνθεί κατά 9,15 ευρώ τον μήνα.

Κύπρος:Παραμένει στον γύψο η οικοδομική βιομηχανία



Σχόλιο από ALEXANDER



Οι οικοδόμοι της πρώτης σειράς γνήσια Ελληνόπουλα…
απλά  έκατσαν λίγο παραπάνω στον ήλιο…

Λευκωσία:
Και ενώ οι οικοδόμοι συνεχίζουν τα απεργιακά μέτρα, στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει πεδίο ανάπτυξης νέας πρωτοβουλίας από μέρους της υπουργού Εργασίας.

Στο πλευρό των οικοδόμων βρίσκεται η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία,

Τροϊκανά παιχνίδια και στο βάθος Τουρκία Πιέσεις Τρόικας προς Λευκωσία για «γρήγορο κέρδος» από το φυσικό αέριο

Λευκωσία: Οι «εποικοδομητικές ασάφειες» του Μνημονίου αξιοποιούνται από τους τροϊκανούς, οι οποίοι εξαρχής είδαν το φυσικό αέριο ως πεδίο και για τα δικά τους παιχνίδια.

Οι πιέσεις προς τη Λευκωσία αναμένεται ότι θα ενταθούν όσο παραμένει η εκκρεμότητα της υπογραφής του Μνημονίου και τα ταμεία του κράτους αδειάζουν. Ενδεικτικό των προθέσεων των τροϊκανών είναι και δημοσίευμα του Εκόνομιστ, σύμφωνα με το οποίο «οι πιστωτές της Κύπρου ίσως πιέσουν για την πιο γρήγορη και φθηνή επιλογή κατασκευής ενός αγωγού στην Τουρκία, κάτι που οι Ελληνοκύπριοι θα έβρισκαν δύσκολο να “καταπιούν”».

Σε υποβάθμιση της Κύπρου κατά δύο μονάδες προχώρησε ο οίκος Fitch

Λονδίνο: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες από «BB-» σε «B» με αρνητικές προοπτικές επικαλούμενη την μεγαλύτερη από όσο προέβλεπε ο οίκος στήριξη που θα χρειαστούν οι τράπεζες της χώρας.

Η Fitch επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τριών μεγάλων τραπεζών παραμένει και εκτιμά ότι μπορεί να φτάσουν ως και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση το ύψος του προγράμματος στήριξης μπορεί να φτάσει τα 17 δισ. ευρώ,