Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό πλοίο δέχθηκε πυρά στο Πορτ Σάιντ(Βίντεο)

Ασφαλή είναι όλα τα μέλη πληρώματος, 38 Έλληνες και οι 110 επιβάτες του ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίου "Island of Rhodes", μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ όταν το πλοίο δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο. Το πλοίο, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ εκτελούσε περιηγητικό πλου στα παράλια της Αιγύπτου και αμέσως μετά το επεισόδιο αναχώρησε από το λιμάνι του το Πόρτ Σάιντ με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.


Σημειώνεται, ότι σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 200 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος -ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ελληνικού πλοίου που δέχθηκε πυρά στο Πόρτ Σάιντ. Επικοινωνία ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2013

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ όταν το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes" δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.
Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, όπως και ο Υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.
Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινωνεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται στην Αδδίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου