Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό μέχρι την Τρίτη


Σε λειτουργία βρίσκονται από την  Παρασκευή το μεσημέρι οι οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του  τραμ, με τα δρομολόγια να γίνονται με συχνότητα σαββατοκύριακου.

Ο πρώτος συρμός έφυγε από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια λίγο πριν τις 14:30 χθες το μεσημέρι ενώ πλήρης εξομάλυνση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας καθώς όλοι οι εργαζόμενοι πήγαν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει επιδοθεί περίπου  το 80% των ατομικών φύλλων επιστράτευσης  στους εργαζόμενους που τις προηγούμενες μέρες απεργούσαν.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ικανοποιημένος απο την απόφαση  των εργαζομένων να βάλουν ξανά μπροστά  τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά, όπως τόνισε, «ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι  οι επιβάτες».

«Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες αλλά μονό αν μείνουμε σε αυτή τη πορεία, κυβέρνηση  και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει  το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις».

Επίσης, σήμερα, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν  ακινητοποιημένα λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων  απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για  το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει  εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι  σε λεωφορεία και τρόλεϊ, που καλύπτονται  από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Εργατικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Πάγωμα» της επίταξης ζητεί  με προσφυγή στο ΣτΕ το σωματείο των εργαζομένων στο μετρό
Την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την  ισχύ των αποφάσεων του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την επίταξής του, ζητεί με σχετική αίτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το «Σωματείο Εργαζομένων  Λειτουργίας  Μετρό Αθηνών».

Ακόμη, το Σωματείο ζητεί από το ΣτΕ να αναστείλει αλλά και να ακυρώσει τις αποφάσεις για επίταξή τους, ως αντίθετες σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τις Διεθνείς Συμβάσεις  Εργασίας και τις συνταγματικές επιταγές που απαγορεύουν την αναγκαστική εργασία και προστατεύουν το δικαίωμα της απεργίας. (Διαβάστε εδώ με το λινκ που ακολουθεί)   

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου