Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

24 Απριλίου 1915: Ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων

Στις 24 Απριλίου 1915 η ηγεσία της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι απαγχονίστηκαν από το κίνημα των Νεοτούρκων του Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Ως γενοκτονία των Αρμενίων ή και «Ολοκαύτωμα των Αρμενίων» αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Σφαγές Αρμενίων είχαν γίνει και ενωρίτερα επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, το 1894-96, με τον αριθμό των νεκρών να εκτιμάται μεταξύ 80 και 300 χιλιάδων και τον αριθμό των ορφανών παιδιών σε 50.000.

Ανατροπή με την τιμή του πιτόγυρου: «Παγώνει» η αύξηση - Πόσο θα πωλείται

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκάλεσε η προαναγγελία αυξήσεων στο σουβλάκι, δεδομένου ότι η εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων για τον καθορισμό των τιμών πώλησης απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Η εφορία ζητά 2.600 ευρώ από την 90χρονη που πουλούσε τερλίκια στη λαϊκή - Σε απόγνωση η ηλικιωμένη γυναίκα(Βίντεο)

Σαν να μην έφτανε η περιπέτειά της με την αστυνομία, μετά τη σύλληψή της επειδή πουλούσε πλεκτά παπουτσάκια (τερλίκια) κοντά σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη, μία 90χρονη καλείται τώρα να πληρώσει και πρόστιμα συνολικού ύψους 2.600 ευρώ.
Σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η 90χρονη από την εφορία Αμπελοκήπων, της επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ επειδή δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία για τα τερλίκια που πουλούσε, και επιπλέον 100 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.
«Πώς να πληρώσω αυτό το πρόστιμο; Ο άντρας μου άρρωστος, εγώ άρρωστη. Πού θα τα βρούμε τα λεφτά;», διερωτήθηκε η ηλικιωμένη, μιλώντας στον Alpha, και πρόσθεσε: «Δυο-τρία ευρώ πήρα από τα καλτσάκια, πώς θα πληρώσω τώρα;».

Νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Έξαλλη η Άγκυρα από τη δήλωση του Ντ.Τραμπ για την «Γενοκτονία των Αρμενίων»

Νέα κρίση στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις με αφορμή τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, ένα θέμα που αποτελεί «κόκκινο» πανί και «πονά» ιδιαίτερα την Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ως μια «από τις χειρότερες σφαγές της ιστορίας, όπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή βάδισαν πορείες θανάτου μέχρι τη φυσική εξόντωσή τους στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων - Η Βόρειος Ήπειρος στα Ηνωμένα Έθνη

Η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων
Του Ν. Λυγερού

Φέτος η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει αποκτήσει μια προστιθέμενη αξία λόγω της απόφασης του Γάλλου Προέδρου να την μετατρέψει σε εθνική ημέρα για τη Γαλλία. Έτσι αυτή η αιωνόβια γενοκτονία αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ακόμα κι αν η Τουρκία κάνει κάθε προσπάθεια για να το αποτρέψει. Οι κινήσεις της όμως είναι μάταιες, διότι οι Αρμένιοι Ομογενείς αλλά και η ίδια η Αρμενία κάνουν τεράστιες κινητοποιήσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι δείχνει το παράδειγμα της αντίστασης στη βαρβαρότητα που δεν τα καταφέρνει όταν οι Δίκαιοι είναι συντονισμένοι και παράγουν έργο Ανθρωπότητας. Φέτος που γίνεται αιωνόβια και η γενοκτονία

Ασχετοσύνη και Brexit - Εφαρμοσμένη Καινοτομία

Ασχετοσύνη και Brexit
Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι το θέμα του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να εκφραστεί ως ειδικός ο Πρωθυπουργός για να μας εξηγήσει την όλη κατάσταση που είναι ήδη αρκετά φορτισμένη από τις επιπτώσεις ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος. Έχει ενδιαφέρον πάντως να ακούμε κάποιον που είναι εκ φύσεως και δομικά λόγω ειδικής κατασκευής, όπως λέει ένας φίλος μας, να λέει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, λες και περίμεναν οι Άγγλοι αυτή την παρατήρηση. Στην πραγματικότητα βλέπουμε και πάλι μια

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο - Υπουργείο κομματικής παιδείας

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο
Του Ν. Λυγερού

Επειδή είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο πλαίσιο μιας κοινής εκδήλωσης, πολλά χρόνια πριν γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής, ξέρουμε ακριβώς πόσα εμπόδια προσπέρασε για να φτάσει εκεί όπου είναι τώρα, και γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε σε αυτή τη ζωή. Έχουμε μέσα μας έναν άνθρωπο που αγαπά τους συνανθρώπους του, ένα βλέμμα καθαρό, μια γλώσσα σπαθί που δεν συμβιβάζεται με τίποτα και με κανέναν, διότι πολύ απλά δεν περιμένει τίποτα. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει ένα ανθρώπινο όραμα και θέλει όντως να βοηθήσει τα ΑμΕΑ χάρη σε πρακτικές προτάσεις στην Ελλάδα και γενικότερα στην