Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η Μάχη του Πολυαράβου

Οι Μανιάτες νικούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ στην περιοχή Πολυάραβος του Ταΰγετου και αποτρέπουν για τρίτη και τελευταία φορά την κατάληψη της Μάνης από τον αιγύπτιο στρατηλάτη. Η μάχη, που κράτησε όλη την ημέρα, έγινε στις 28 Αυγούστου 1826.
Ο Ιμπραήμ, με τα την αποτυχία του να καταλάβει τη Μάνη από τα δυτικά τον Ιούνιο του 1826, στη Βέργα και τον Διρό, επιχείρησε νέα εκστρατεία από τα ανατολικά αυτή τη φορά, δύο μήνες αργότερα. Με 4.000 άνδρες κατευθύνθηκε προς την ανατολική πλευρά του Ταΰγετου, υπό τη διαρκή παρενόχληση των Ελλήνων, που προκαλούσαν φθορές στο στρατό με την τακτική του κλεφτοπολέμου.

Ολο το πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ – Τι περιλαμβάνει, τι θα γίνει με τιμολόγια και εκπτώσεις

ΔΕΗ: Στο 5% η έκπτωση για τους συνεπείς - Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που όμως δεν θα φανούν στους καταναλωτές

Με σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που άφησε τη ΔΕΗ, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε το σχέδιό της για τη σωτηρία της επιχείρησης.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει τη μείωση και όχι συνολική κατάργηση της έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες από 10% σε 5%.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο: Πρόκληση Σκοπιανού - Υψώνει σε πανηγύρι σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας (Βίντεο)

Στα απόνερα των... Πρεσπών, Σκοπιανός εθνικιστής ύψωσε σε ελληνικό πανηγύρι την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την ίδια ώρα που η φιλοσκοπιανή ορχήστρα έπαιζε γνωστά αλυτρωτικά τραγούδια.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο χωριό Κερασιά Πέλλας, τελευταία μέρα του τριήμερου παραδοσιακού μουσικοχορευτικού φεστιβάλ «Κερασιώτικα», που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης».

Τουρκικά μαχητικά αναπτύχθηκαν απέναντι από την Ρόδο - Νέες σκληρές αερομαχίες από το πρωί στην περιοχή

Νέες σφοδρές αερομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος νησιών Μεγίστης, Ρω, Στρογγύλη. Τρία ζεύγη οπλισμένων τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθαν κατά κύματα στην περιοχή και αντιμετωπίστηκαν από ελληνικά μαχητικά από την βάση του Καστελλίου.
Συνεχείς μεταφορές-μετασταθμεύσεις τουρκικών μαχητικών στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο.

Ποιοι λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας; Η ΑΟΖ και η Ιστορία των Γεωγραφικών Συντεταγμένων

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
Από το hellasjournal

Σε ένα σημαντικό άρθρο με τίτλο «Ουδέποτε διαφώνησαν οι ΗΠΑ με κατάθεση στον ΟΗΕ συντεταγμένων ΑΟΖ… γιατί δεν προχωράμε;», ο Ζαχαρίας Μίχας κάνει μια ιστορική αναδρομή της  ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη λογική που τη διέπει, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος.
Eπ΄αυτού του άρθρου θα ήθελα να σχολιάσω το θέμα των γεωγραφικών συντεταγμένων που απασχολεί τον συγγραφέα. Συμφωνώ απόλυτα με την θέση του Ζαχαρία Μίχα όταν εξηγεί:

Σύσκεψη στο υπ. Πολιτισμού: Έντονη εγκατάλειψη στον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης - «Μας εκθέτει στους επισκέπτες» ανέφερε η υπουργός Λίνα Μενδώνη

Σύσκεψη όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ για τον αρχαιολογικό και τον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, συγκάλεσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
«Η υπουργός επισήμανε σειρά προβλημάτων και σημείωσε ότι ‘η εικόνα την οποία παρουσιάζουν τα πέριξ της Ακρόπολης είναι εκείνη της έντονης εγκατάλειψης, που μας εκθέτει στον επισκέπτη που έρχεται ως σε "προσκύνημα"», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. «Η υπουργός αναφέρθηκε και στα παράπονα που εκφράζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, λόγω των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζονται στο αναβατόριο, καθώς συχνά τους ζητείται να αποδείξουν την