Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΚΥΡΑ; Aυτά είναι τα 25+4 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο - Ζητείται απάντηση από ΥΠΕΞ...

Από το defencenet

Ολόκληρος ο κατάλογος με τα ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι τα 25 νησιά (συν τις τέσσερις βραχονησίδες στην περιοχή Οινουσσών, Πασά, Βάτος, Μανδράκι, Γαβάθι) του χάρτη εκ των οποίων τα μισά είναι γνωστά και τα άλλα μισά είναι ... νέες διεκδικήσεις.
Η διεκδίκηση προέκυψε κατά έναν πρωτοφανή τρόπο ότι χαρακτηρίστηκαν "Mη έγκυρες" οι Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Νέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού από το Ελ. Βενιζέλος - Αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων

Μετά την σύλληψη Γερμανού λαθρέμπορου, προ ημερών είχαμε νέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού στη Γερμανία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του αεροδρομίου 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με πασχαλινές λαμπάδες.
Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης του 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 8,5 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Μισθολόγιο Ε.Δ.: Έκοψαν προκαταβολικά 170 εκατ. από μισθούς και συντάξεις!

Συνέβη και αυτό. Το υπουργείο Οικονομικών έκοψε από τους μισθούς των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και τις συντάξεις των στρατιωτικών 170 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα με το νέο ειδικό μισθολόγιο που εφαρμόζεται ήδη από τον Αύγουστο του 2012.
Πρόκειται για… έγκλημα σε βάρος της άμυνας της χώρας ή απλά για ανικανότητα των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του οποίου προϊστάμενοι είναι οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταικούρας; Λέμε έγκλημα γιατί εξαιτίας των πρωτοφανών περικοπών στο προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων περισσότερα από 1.000 στελέχη εκ των οποίων αρκετοί μάχιμοι αξιωματικοί (ιπτάμενοι, ειδικών δυνάμεων κ.α.) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, αλλά και να γλυτώσουν ότι μπορούσαν από το εφάπαξ.

Κούρδοι πολιορκούν τους Τσετσένους απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών στη Συρία

Οι Κούρδοι της Συρίας φέρονται να έχουν εντοπίσει τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες και ετοιμάζουν επιχείρηση για την διάσωσή τους, ενώ γνωρίζουν και δίνουν στη δημοσιότητα την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την απαγωγή τους, πρόκειται για την ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία φυσικά ανήκει στο συνοθύλευμα των ισλαμιστών ανταρτών που αυτοονομάζεται συριακή αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού Πρακτορείου Firat News, o Στρατός Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η οργάνωση που απήγαγε τους δυο μητροπολίτες στη Συρία, είναι η ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία ανήκει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος, ως γνωστόν, στηρίζεται ανοικτά από την Τουρκία.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...ΜΟΥΣΙΚΗΣ Mε θράσος ο Ιλίρ Μέτα: «Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία»

«Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία» είπε ο πρόεδρος του LSI Ιλίρ Μέτα σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε με υποστηρικτές του σε πολυτελή αίθουσα του Μέγαρου Μουσικής στην... Αθήνα, και όχι στα Τίρανα όπως θα φαντάζονταν οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, αποδεικνύοντας ότι "δρυός πεσούσης (Ελλάδα) πας ανήρ ξυλεύεται".
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του LSI τόνισε πολλές φορές πως «το κόμμα του δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους αλβανούς λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» και πως «οι αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για τους λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν και την επόμενη τετραετία με επίκεντρο πάντα τα δικαιώματα των αλβανών λαθρομεταναστών που βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα».

Νέος βασιλιάς ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος

Ο 46χρονος Γουλιέλμος-Αλέξανδρος έγινε σήμερα ο πρώτος βασιλιάς της Ολλανδίας από το 1890, διαδεχόμενος τη μητέρα του Βεατρίκη σε ένα θρόνο που δεν έχει πλέον πολιτικές εξουσίες αλλά μόνο συμβολική σημασία για τους Ολλανδούς.

Συγκρατώντας τα δάκρυά της η Βεατρίκη —από σήμερα θα αποκαλείται απλώς πριγκίπισσα— βγήκε το πρωί στο μπαλκόνι των Ανακτόρων και παρουσίασε τον γιο της στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην Πλατεία Νταμ. Στην πλατεία υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, πολλοί ντυμένοι στα χρώματα του Οίκου της Οράγγης ή με πορτοκαλί καπέλα και ψεύτικα στέμματα.

«Ύποπτες» περισσότερες από 9.000 συντάξεις του δημοσίου

«Λαυράκι» βγάζει η διασταύρωση των δικαιούχων συντάξεων. Η διαδικασία του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παρήγαγε ένα «ύποπτο δείγμα» που αφορά σε 9.371 συνταξιούχους (ποσοστό 8% επί του συνόλου). Το δείγμα αυτό παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.

Σκέψεις για διαγραφή Παπανδρέου από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου μετά την συνάντηση των δυο ανδρών το μεσημέρι σήμερα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τείνει να υιοθετήσει στις έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί για διαγραφή του προκατόχου του.

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.

Εντυπωσιακές εικόνες από την αποστολή της NASA


Πέρα από κάθε ανθρώπινο, ή σωστότερα γήινο, μέτρο μοιάζει να είναι ο τεράστιος κυκλώνας που αιχμαλώτισαν οι κάμερες του διαστημικού οχήματος Cassini που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο.

Οι εντυπωσιακές εικόνες τραβήχτηκαν στις 27 Νοεμβρίου του 2012, αλλά μόλις σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας από τους υπεύθυνους της NASA.

Διαστάσεις και νούμερα τρομάζουν! Μόνον το “μάτι” του κυκλώνα μετρήθηκε στα 2.000 χιλιόμετρα, περίπου 20 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο ενός “τυπικού” κυκλώνα στην επιφάνεια της γης.

Σοκ: «Θόλωσε» από το πάθος και την πάτησε με το αυτοκίνητο

Συγκλονίζει το έγκλημα πάθους που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κηφισιά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν το θύμα -μία 55χρονη γυναίκα, αστρολόγος στο επάγγελμα- και ο δράστης -ένας 43χρονος άνδρας- διασκέδαζαν και τα έπιναν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. Έχοντας ο 43χρονος το αυτοκίνητό του στο συνεργείο, η σύντροφός του προσφέρθηκε να τον πάει με το δικό της αυτοκίνητο στο σπίτι του. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος της 55χρονης...

Αυτοκτόνησε γνωστός δικηγόρος-Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Αυτοκτόνησε γνωστός δικηγόρος-Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Ρεσβάνης, έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται το γραφείο του στην οδό Παλαιολόγου 5.

Ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όπως αναφέρει το portnet.gr βρέθηκε νεκρός στον ακάλυπτο του κτιρίου, στην πλατεία Τερψιθέας στο κέντρο του Πειραιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που οδήγησαν τον αντιπρόεδρο του

Πυρ και μανία» ο ΓΑΠ με Βενιζέλο και «κύκλους» διαρροών για τα χρέη

«Πυρ και μανία» ο ΓΑΠ με Βενιζέλο και «κύκλους» διαρροών για τα χρέη
Συνάντηση που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά είχαν σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου.
Ο τέως και ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση με χωριστές ανακοινώσεις, από τις οποίες προκύπτει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, που δημιουργήθηκε σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος, ύστερα από τις διαρροές, τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε ότι προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι άσχετοι με το ΠΑΣΟΚ, τους οποίους, μάλιστα, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Κύπρος:Νόμοι του Κράτους το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση

Λευκωσία: Με 29 ψήφους υπέρ και 27 κατά η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων επικύρωσε το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση με την Τρόικα. Η συζήτηση άρχισε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7 παρά 10 το βράδυ με την διαδικασία της ψηφοφορίας επί του Μνημονίου.


Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20), του ΔΗΚΟ (8) και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Οριακές απώλειες κατάγραψε, στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το κυπριακό Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 97,55 μονάδες, σημειώνοντας ζημιές της τάξης του 0,15%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 35.199,24 ευρώ, με την Apollo Investment Fund να συγκεντρώνει το 24,6% του ημερήσιου τζίρου.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός δείκτης σημείωσε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,37% ή 0,36 μονάδες.

Εντυπωσιακό το φινάλε του Απριλίου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Οι ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στις συναλλαγές της Μ. Τρίτης ήταν το αποτέλεσμα μιας συνεδρίασης που παρόμοιά της είχε πολύ καιρό να δει η ελληνική αγορά.

Σε αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή αναδείχθηκε ο τίτλος του ΟΤΕ, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση πριν την εισαγωγή του στον δείκτη MSCI Global Standard διακίνησε τον υψηλότερο όγκο σε διάστημα 22 περίπου μηνών (από τον Ιούλιο του 2011), ήτοι 18,71 εκατ. τεμάχια. Έτσι, ο συνολικός τζίρος που διακινήθηκε μέσω της μετοχής διαμορφώθηκε σε 124 εκατ. ευρώ (σε μία αγορά με μέσο ημερήσιο τζίρο ελαφρά άνω των 65,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ΑξίαNumbers για το σύνολο του Μαρτίου), ενώ έντονη κινητικότητα καταγράφηκε και σε επίπεδο προσυμφωνημένων συναλλαγών.