Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στη εκπομπή "Πρωινή πτήση με τον Βασίλη Γαλανό"
ΑΝΤ1 FM 97,5
29/02/2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην τηλεοπτική εκπομπή "Πρωινό με θέα"
TV-100
29/02/2012

Ελλάδα, πατρίδα μου

Του Ν.Λυγερού

Μια χούφτα φωτός
άλλαξε την πέτρα
σε ιερό μάρμαρο
κι ο ουρανός σου
έγινε θάλασσά μας
έτσι ακόμα και στη νύχτα
βλέπω τα ίχνη σου
κι αν η ιστορία μας
σκοτεινιάσει με την κατοχή
τότε ανάβεις τους φάρους
για να μου δείξεις
το μονοπάτι του χρόνου
δίχως να πέσουμε
στις παγίδες της κοινωνίας.

Μελέτες του Ν. Λυγερού πάνω στο έργο του Rodin

                                          Μελέτες του Ν. Λυγερού πάνω στο έργο του Rodin

«Έφυγε» ξαφνικά ο Βασίλης Τσιβιλίκας

«Έφυγε» ξαφνικά ο Βασίλης Τσιβιλίκας
Έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο. Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε στις 6.35 το πρωί στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και είχε άλλες δύο αδερφές.
Ο πατέρας του διατηρούσε κατάστημα.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Αργεντινή: «Έξωση» στα βρετανικά κρουαζιερόπλοια

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση στο αργεντίνικο λιμάνι Ουσουάια, στα νότια της χώρας, στην περιοχή της Γης του Πυρός, απαγόρευσε σε δύο βρετανικά κρουαζιερόπλοια να δέσουν, λόγω του ότι προηγουμένως είχαν επισκεφθεί τις νήσους Φόκλαντς/Μαλβίνας.
Ως αιτιολόγιση χρησιμοποιήθηκε η νομοθεσία που απαγορεύει τα βρετανικά πλοία που εμπλέκονται σε εκμετάλλευση των φυσικών πόρων γύρω από τις νήσους να δένουν σε λιμάνια της επαρχίας.
Ωστόσο, τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την περιοχή και το τουριστικό επιμελητήριο αντέδρασε ζητώντας να μη συνδέονται ζητήματα εθνικής κυριαρχίας με την τουριστική βιομηχανία.

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί Μπακογιάννη για τον εισαγγελέα Νικολούδη - Ζήτησε παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ζήτησε σήμερα το μεσημέρι, με έγγραφη αναφορά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Με την αναφορά της, την οποία προσκόμισε αυτοπροσώπως στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, η κ. Μπακογιάννη επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης του "βρώμικου" χρήματος Π. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό.

«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη στην αναφορά της και σημειώνει ότι πιθανόν θα υπάρξουν και ποινικά αδικήματα, εφόσον «η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε αποδείξει δόλια προαίρεση».

Οι Έλληνες "σήκωσαν" μόνο τον Ιανουάριο 5 δισεκατομμύρια από τις τράπεζες

- Οι συνολικές καταθέσεις των πολιτών ανέρχονται σε 169 δισεκατομμύρια ευρώ
- Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει "καπνός" από τις τράπεζες πάνω από 36 δισεκατομμύρια ευρώ
- Η υποχώρηση των καταθέσεων αναγκάζει τις τράπεζες να μην χορηγούν δάνεια
- Τα χρέη των νοικοκυριών μειώθηκαν και ανέρχονται σε 112,7 δισ. ευρώΠεραιτέρω υποχώρηση σημείωσαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κλείσουν περισσότερο τις στρόφιγγες των δανείων.

Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά περίπου 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων υποχώρησε τον πρώτο μήνα του 2012 στα 169 δισ. ευρω από 174 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2011. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η εκροή των καταθέσεων από τις τράπεζες έφθασε τα 36 δισ. ευρώ.

Το μαντρί και οι τζάμπα μάγκες

Το μαντρί και οι τζάμπα μάγκες Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
Από τους 43 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έκαναν πριν από δέκα μέρες τη μαγκιά κι είπαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο 2, χθες οι 14 (9 του ΠΑΣΟΚ και 5 της ΝΔ) είπαν ΝΑΙ στον εφαρμοστικό νόμο του νέου Μνημονίου.Δηλαδή οι γίγαντες αυτοί της πολιτικής δεν δέχονται το Μνημόνιο 2 και στα σκληρά, απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλει στις ασθενέστερες τάξεις των Ελλήνων, αλλά λένε ΝΑΙ στην εφαρμογή των μέτρων αυτών, λένε ΝΑΙ στην υλοποίηση του Μνημονίου 2.
Πολιτικός αμοραλισμός; Ψευτόμαγκες της πολιτικής, ο τρόμος να μείνουν έξω από το μαντρί; Επιπολαιότητες ανώριμων ανθρώπων; Κοροϊδία των ψηφοφόρων τους; Ίσως όλα αυτά μαζί. Γι' αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους ζητάνε σήμερα ένα γενικό ξήλωμα του πολιτικού μας συστήματος. Νέα κόμματα, νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες.

Διέγραψαν συνείδηση για το «μαντρί» οι 5 της Ν.Δ.

Διέγραψαν συνείδηση για  το «μαντρί» οι 5 της Ν.Δ.
Πρόκειται για τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Τάσο Καρυπίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Ζήση Τζηκαλάγια και Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, οι οποίοι επαλήθευσαν την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε όσους διαγράφησαν πρόσφατα από την ΝΔ  να επιστρέφουν έρποντας και παρακαλώντας!
Λιγοψυχία, ατολμία και δουλοπρέπεια μετέτρεψαν τη δήθεν επανάσταση σε παρωδία, αφού μπροστά στο βόλεμα και στα προσωπικά οφέλη ψήφισαν τα νέα απεχθή μέτρα.
Μάγκες για λίγες μέρες, που προκάλεσαν ακόμη και τη χλεύη των συναδέλφων τους, οι οποίοι στους διαδρόμους της Βουλής έλεγαν χαρακτηριστικά: «Η μισή ντροπή ανήκει στους ίδιους και η άλλη μισή στον Σαμαρά που θα τους δεχθεί πίσω».

Η κρίσιμη ψηφοφορία για το νόμο-τερατούργημα

Η κρίσιμη ψηφοφορία για το νόμο-τερατούργημα
Παρά τις αντιδράσεις και την γενική κατακραυγή του επιστημονικού κόσμου, το νομοσχέδιο προωθεί τα γενόσημα, που απειλούν την υγεία των πολιτών, ενώ προβλέπει την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω στις διατάξεις που προβλέπει το νομοσχέδιο.
18:40 Νίκος Νικολόπουλος, τομεάρχης Εργασίας ΝΔ
«Θα πρόκειται για μια καταδικαστέα πολιτική στάση να ονομάζουμε συμφέροντα τις φωνές αγωνίας των γιατρών και των φαρμακοποιών», τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Ο κλάδος του φαρμάκου θα πρέπει να αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα βάρη στο πρόγραμμα προσαρμογής, παραδέχθηκε ο κ. Νικολόπουλος, ζητώντας ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, εκφράζοντας φόβους ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιορίζουν την καινοτομία. Επίσης, ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις ενέχουν στοιχεία υπερβολής ή είναι δυσεφάρμοστες. 

«Αν η Βρετανία ήταν Ελλάδα», το BBC «δείχνει» τι θα συνέβαινε...

Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, δραστικές περικοπές μισθών, δουλειά έως τα 70, ανύπαρκτα κοινωνικά επιδόματα, φόροι, «μαχαίρι» στις δαπάνες στην υγεία, εκπαίδευση και άμυνα... Το BBC διερωτάται ποια θα ήταν η κατάσταση στη Βρετανία εάν κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έπρεπε να εισάγει μέτρα λιτότητας αντίστοιχης κλίμακας με αυτά στην Ελλάδα, και φιλοξενεί ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που συνοδεύεται από την αφήγηση του οικονομικού συντάκτη Sunday Times Ντέιβιντ Σμιθ με τίτλο.

Στα λευκά ντύνεται η Κύπρος - Χιόνια και στη Λευκωσία


Νιφάδες χιονιού και στη Λευκωσία...

Λευκωσία: Χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι και χιόνια σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τετάρτη, τελευταία ημέρα του χειμώνα. Νιφάδες χιονιού και στη Λευκωσία.

Στα λευκά ντύθηκαν Ευρύχου, Κακοπετριά, Χανδριά και Κυπερούντα, Απλίκι, Παλαιχώρι, Φαρμακάς, Οδού και Λεύκαρα, ενώ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τα χιόνια στην επαρχία Λεμεσού έφθασαν μέχρι την Γεράσα. Αυτή την ώρα χιόνια πέφτουν και σε διάφορα πεδινά χωριά.
Η θερμοκρασία λόγω της ψυχρής αέριας μάζας που έρχεται από τα βόρεια έκανε βουτιά στους 10 βαθμούς, πολύ πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΠΟΕΛ:«Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ...»

«Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ...» Τη στήριξή τους στα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα και στη δοκιμασία που περνούν οι Έλληνες, εξέφρασαν μέσω βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ, ποδοσφαιριστές και μέλη του τεχνικού τιμ. Αξίζει να αναφερθεί πως το βίντεο αρχίζει με το σύνθημα: «Είμαστε Έλληνες και στηρίζουμε Ελλάδα».
Χρήστος Κόντης (μέλος τεχνικού τιμ): «Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Έμπρακτα η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ θα το κάνει αυτό και θα είμαστε και πάλι δίπλα της, θα είμαστε και πάλι κοντά της σε αυτή την προσπάθεια και ελπίζω τα πράγματα στην Ελλάδα να πάνε καλύτερα».

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη καταγράφει μέχρι στιγμής (13:49) στη σημερινή του συνεδρία το ΧΑΚ με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 290,86 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο 5,96%.

Παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ο οποίος βρίσκεται την ίδια ώρα στις 102,97 μονάδες καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,62%.

Σημαντική αύξηση καταγράφουν επίσης η Κύρια Αγορά κατά 6,23% και οι Τράπεζες 6,45%. Μικρή αύξηση 0,28% καταγράφει η Παράλληλη Αγορά ενώ πτωτικά κινούνται η Εναλλακτική Αγορά 0,73%, τα Ξενοδοχεία 0,53% και οι Επενδυτικές 0,56%.

Με απώλειες έκλεισε ο Φεβρουάριος για το ΧΑ παρά το ανοδικό φινάλε

Με απώλειες έκλεισε ο Φεβρουάριος για το Χρηματιστήριο της Αθήνας -μετά από έναν κερδοφόρο Ιανουάριο- παρά τα κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

Ξεχώρισε την Τετάρτη η έντονα ανοδική κίνηση των τραπεζών, εν μέσω μεγάλης μεταβλητότητας ωστόσο, καθώς ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος 55,71 μονάδων ή 15,17%. Από τη σύνθεσή του, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο «άλμα» της Marfin Popular Bank, η οποία σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα, ενώ έκανε λόγο και για σοβαρό ενδιαφέρον συμμετοχής από αξιόπιστους στρατηγικούς επενδυτές.

Το κλίμα για τον τραπεζικό κλάδο διαμόρφωσε και το νέο ρεκόρ δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή δεύτερη πράξη μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης κατά την οποία κατανεμήθηκαν κεφάλαια ύψους 529,53 δισ. ευρώ.

Χαμός με την θέση τσοπάνη στην Ιθάκη. Μισθός 1.600 ευρώ!!!

Σχόλιο από ALEXANDER

 Έστειλα και εγώ βιογραφικό!!!!

«Ουρά» κάνουν τα βιογραφικά στο δήμο της Ιθάκης από τη στιγμή που προκηρύχθηκε η θέση του… τσοπάνη!
Όπως τόνισε ο ίδιος ο δήμαρχος της Ιθάκης, Γιάννης Κασσιανός, οι αιτήσεις έρχονται από όλη την Ελλάδα και ήδη έχουν σταλεί 50 βιογραφικά.

Ο αριθμός, όμως, αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς ο επίδοξος τσοπάνης θα έχει… τίτλο ευγενείας αφού θα προσληφθεί ως σύμβουλος και θα αμείβεται και αναλόγως (1.600 ευρώ)!
Όσο για την ουσία της εργασίας; Ο ειδικός σύμβουλος του δήμου θα πρέπει να φροντίσει να βρει μια λύση για τα δεκάδες ελεύθερα κατσίκια που υπάρχουν στο νησί και τα οποία συχνά-πυκνά προκαλούν ζημιές στους κήπους των κατοίκων του νησιού!