Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το «δολάριο» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τα νομίσματα που βρέθηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης – νομίσματα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, νομίσματα του 2ου αιώνα π.Χ. αλλά και του 3ου αιώνα μ.Χ.- «φωτίζουν» την άλλη πλευρά της πολυεθνικής αυτοκρατορίας του, αλλά δίνουν και κάποιες απαντήσεις στο σύνθετο παζλ της ανασκαφής.


«Έκοψε» όσο ζούσε ο Αλέξανδρος νόμισμα με την κεφαλή του;


Γιατί το νόμισμα του ήταν «σκληρό νόμισμα» και «εγγυημένος τίτλος» στις διεθνείς αγορές;


Ποια ήταν η «επανάσταση» στις συναλλαγές που έφερε στην κεντρική Ασία;

H τραγική ιστορία των Ινδιάνων της Αμερικής

Αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν από την περιπέτεια του Χριστόφορου Κολόμβου στα εδάφη που θα έμεναν τελικά γνωστά ως Αμερική, μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων ανακάλυπτε την ίδια ήπειρο: οι νομάδες πρόγονοι των σημερινών Ινδιάνων περνούσαν από μια στενή γλώσσα γης από την Ασία στην Αλάσκα πριν από 12.000 χρόνια. 
Κι έτσι, μέχρι να αποβιβαστούν οι πρώτοι ευρωπαίοι εξερευνητές στον Νέο Κόσμο εκεί στον 15ο αιώνα, περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν αποικίσει την άγνωστη σε μας στεριά. Περίπου 10 εκατομμύρια από αυτά ζούσαν στην περιοχή των σημερινών ΗΠΑ.

Νέο βίντεο από την καταστροφή αρχαίων μνημείων από τους τζιχαντιστές

Η δράση του Ισλαμικού Κράτους προκαλεί για μια ακόμη φορά σοκ. 
Μετά τις καταστροφές των αρχαίων μνημείων στη Μοσούλη και την καταστροφή εκκλησιών που βρίσκονται στην περιοχή, νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας τούς δείχνει να καταστρέφουν τα μνημεία της αρχαίας πόλης Χάτρα στο Ιράκ.
Συνεχίζοντας ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς.

Κόκκινο θα γίνει απόψε το φεγγάρι - Δεν θα έχει διάρκεια πάνω από 10 λεπτά


Η Ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα γίνει ορατή στην Ευρώπη 
Ολική έκλειψη Σελήνης θα γίνει απόψε και το φεγγάρι θα αλλάξει... χρώμα.


Όπως εξηγούν επιστήμονες aπό τη NASA το φεγγάρι θα έχει χρώμα κόκκινο και πορτοκαλί, λόγω του ηλιακού φωτός που σκορπίζεται από την ατμόσφαιρα της Γης.

Η αποψινή έκλειψη δεν είναι συνηθισμένη αφού δεν θα έχει διάρκεια πάνω από 10 λεπτά.

Προκλήσεων συνέχεια... σε καθημερινή βάση-Τώρα η Bild ανακάλυψε πού κρύβουν οι Ελληνες τα χρήματά τους!

Με μπερδεμένα στοιχεία και σχεδόν αστείες φωτογραφίες στήνει ένα ρεπορτάζ για τα εκατομμύρια που κρύβουν οι πανιοκόβλητοι Ελληνες στα σπίτια τους
Η γερμανική εφημερίδα Bild είναι συνεπής στο καθημερινό ραντεβού της με ειδήσεις από την Ελλάδα, φροντίζοντας τις περισσότερες φορές να προσεγγίζει τους Ελληνες με υπερβολικό, ειρωνικό και άκρως προβοκατόρικο τρόπο. Αυτή τη φορά έφτιαξε ένα φωτορεπορτάζ με τρεις «μαρτυρίες» για να δείξει πού κρύβουν οι Ελληνες τα χρήματά τους υπό τον φόβο του Grexit, παρουσιάζοντας τον ελληνικό λαό παραδομένο στον πανικό και τους... διαρρήκτες.

«Βόμβα» Χρυσόγονου: Αν δεν βελτιωθεί η συμφωνία αναλαμβάνει το εκλογικό σώμα

Εκλογές ή δημοψήφισμα, υπαινίσσεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 «Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά» είπε
Εναν σαφή υπαινιγμό ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει την οδό της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές δεν είναι καλύτερη απ' όσα προβλέπονταν στο περίφημο «email Χαρδούβελη» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ΣΟΥΛΤΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο Σουλτς κουνάει το δάχτυλο στον Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία
Σύμφωνα, με το γερμανικό Spiegel, που το αναδεικνύει σε πρώτο θέμα, ο κ. Σουλτς επικοινώνησε προ ημερών με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να «προφυλάξει» την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο ο Αλέξης Τσίπρας να θέτει εν κινδύνω τις σχέσεις με την Ευρώπη λόγω της αναζήτησης βοήθειας από τη Ρωσία»

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Καμμένος: Ο Παπανδρέου φούσκωσε το χρέος κατά 4 δισ. ευρώ
«Ο Παπανδρέου και η παρέα του έκαναν την Ελλάδα, πυροκροτητή της Ευρώπης», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Δικαιωμένος πρέπει να σίγουρα να θεωρείται ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο κ. Πάνος Καμμένος ήταν από τους λίγους που φώναζε εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα αποκαλύψει πώς η χώρα έφτασε στην... καταστροφή.