Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αρχαία Παλμύρα: Η «Βενετία της Άμμου» και η βασίλισσα Ζηνοβία(ΦΩΤΟ)

«Το τελευταίο βλέμμα της βασίλισσας Ζηνοβίας στην Παλμύρα», πίνακας του Χέρμπερτ Γκούσταβ Σμαλτς

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Από το news.in.gr
 

Ταυτισμένη με την βασίλισσα Ζηνοβία, τη λεγόμενη Κλεοπάτρα της Συρίας είναι η ιστορία της αρχαίας Παλμύρας, της μυθικής πόλης των Φοινίκων, την οποία πολλοί αποκαλούν και «Βενετία της Άμμου».

Η αρχαία Παλμύρα απειλείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εμπλακεί σε μάχες με συριακά στρατεύματα για τον έλεγχό της.

Αντίχθων ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ της Γης που Έψαχναν οι Αρχαίοι Έλληνες Πίσω από τον Ήλιο

Ο Αντίχθων είναι σώμα του ηλιακού συστήματος με μάζα ίση με αυτή της Γης, την ύπαρξη του οποίου υπέθεσε ο Έλληνας φιλόσοφος Φιλόλαος στο μη γεωκεντρικό κοσμολογικό του μοντέλο, στο οποίο όλα τα σώματα στο Σύμπαν περιστρέφονται γύρω από ένα Κεντρικόν Πυρ.
Σύμφωνα με τον Φιλόλαο και τους Πυθαγόρειους, εφόσον οι πλανήτες αποτελούνταν από αιθέρια ύλη με ελάχιστη ή καθόλου πυκνότητα, η Αντίχθων, αυτή η αντί-γη, η οποία αποτελούνταν από τα ίδια υλικά με τον πλανήτη Γη, εξισορροπούσε το κέντρο ισορροπίας του σύμπαντος. Ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης (470 π.Χ. – 385 π.Χ.) με καταγωγή από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, ήταν σύγχρονος του Σωκράτη και θεωρείται ο ιδρυτής της θεωρίας «περί των αριθμών» των Πυθαγορείων φιλοσόφων.

Το 2019 ήταν η θερμότερη χρονιά στην ιστορία της Ρωσίας - Γνωστή για τους παγωμένους χειμώνες της, η Μόσχα γνώρισε τον πιο ζεστό Δεκέμβριο

To 2019 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί παγκόσμια αύξηση ρεκόρ στην θερμοκρασία.

«Ο φετινός χρόνος στη Ρωσία ήταν ο θερμότερος για ολόκληρη την περίοδο των παρατηρήσεων με όργανα», δήλωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας Gidromedtsentr Ρόμαν Βίλφαντ.

«Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή συμμάχων της Σύρων ανταρτών στη Λιβύη» - Τέσσερις αξιωματούχοι μιλούν στο πρακτορείο Reuters

Το ενδεχόμενο να στείλει συμμάχους της Σύρους αντάρτες στη Λιβύη στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης που θα προσφέρει στην κυβέρνηση της Τρίπολης εξετάζει η Τουρκία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τέσσερις τουρκικές πηγές, η μία εκ των οποίων δήλωσε ότι η Άγκυρα κλίνει προς αυτήν την ιδέα.
Οι πηγές αυτές, που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο, είπαν ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη στείλει Σύρους μαχητές στη Λιβύη στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ανάπτυξης στρατευμάτων. Οι πηγές του Reuters είναι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και δύο στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σαρώνει η «Ζηνοβία»: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Μαλακάσα – Κόπηκε στα δύο η Αθηνών – Λαμίας(Βίντεο - Φωτο)

Εδώ και λίγη ώρα αρκετά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας 

Σαρώνει το κύμα κακοκαιρίας αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Εδώ και λίγη ώρα αρκετά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

Η αναβαθμισμένη Ελλάδα - Ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του Ελληνοαυστραλού

Η αναβαθμισμένη Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε πολλούς, για να μην πούμε στους περισσότερους, μπορούμε ήδη να μιλούμε για αναβαθμισμένη Ελλάδα λόγω της στρατηγικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε μόνο πέρασμα για την ενέργεια αλλά αρχίζουμε να είμαστε και παραγωγοί ενέργειας. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με την Total, την Edison, την Repsol και την ExxonMobil αποτελούν ένα στρατηγικό μείγμα σε σχέση με το έργο κοινού ενδιαφέροντος EastMed. Διότι όλοι οι παίχτες της περιοχής θέλουν

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo 14. 29/12/2019