Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ναυμαχία του Ακτίου

Από τις σημαντικότερες πολεμικές συγκρούσεις της αρχαιότητας, που έκρινε την εξουσία στη Ρώμη και την τύχη του τελευταίου ελληνιστικού βασιλείου. Έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ. στο Άκτιο, στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, ανάμεσα στον Μάρκο Αντώνιο και τον Οκταβιανό.

Μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα από τον Κάσσιο και τον Βρούτο το 44 π.Χ, δημιουργήθηκε κενό εξουσίας στη Ρώμη. Σταδιακά, η εξουσία πέρασε στα χέρια του Μάρκου Αντώνιου, του Οκταβιανού και του Λέπιδου, οι οποίοι το 43 π.Χ. συγκρότησαν τη Β’ Τριανδρία για να καταδιώξουν τους δολοφόνους του Καίσαρα στην Ανατολή. Στη μάχη που έγινε στους Φιλίππους της Μακεδονίας το 42 π.Χ, οι δυνάμεις της τριανδρίας νίκησαν και οι δολοφόνοι του Καίσαρα αυτοκτόνησαν.

Ο Ερντογάν προδίδει τον Β.Πούτιν – Άγκυρα: «Υπό Ρωσική κατοχή η Κριμαία!» – Νέο θρίλερ στις ρωσοτουρκικές σχέσεις

Ανοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Mπορεί Τουρκία και Ρωσία να τα βρίσκουν στο ζήτημα της Συρίας, με τον Πούτιν να κάνει δώρα στον Ερντογάν, όμως το ζήτημα της Κριμαίας παραμένει ένα αγκάθι στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την περιοχή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες Τατάροι, οι οποίοι είναι πειθήνια όργανα της Τουρκίας.Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από ένα δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι πολίτες.
Mην ξεχνάμε επίσης πως η Τουρκία έχει πουλήσει στην Ουκρανία Bayraktar, ενώ έχουν υπογράψει και άλλες αμυντικές συμφωνίες.

H Κύπρος εξόφλησε το δάνειο που είχε πάρει από τη Ρωσία - Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος εξόφλησε πλήρως το δάνειο που της έχει χορηγήσει η Ρωσία.

“Έχει πριν από λίγο εξοφληθεί πλήρως το Ρωσικό δάνειο ύψους €1.58δις που αναλήφθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Η Κύπρος μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί με άνεση τις ανάγκες της από τις διεθνείς αγορές”, έγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Μπόρις Τζόνσον: Σε καμία περίπτωση δεν ζητάω παράταση του Brexit- Δεν θέλω εκλογές - ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να μην επιχειρήσουν να καθυστερήσουν το Brexit, με νομοσχέδιο που θα πάει την Τρίτη στη Βουλή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε δήλωση έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι υπάρχει πρόοδος για μία συμφωνία για το Brexit και προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα «κόψουν τα πόδια» της Βρετανίας, αν ψηφίσουν την Τρίτη «άλλη μία άσκοπη καθυστέρηση».

Βρετανικό Μουσείο: Θα εξετάσουμε οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού των Γλυπτών - Κάθε αίτημα δανεισμού εκθεμάτων εξετάζεται από τους διοικούντες επιτρόπους, σημειώνει σε δήλωσή του

Επιφυλάσσεται να απαντήσει το Βρετανικό Μουσείο εφόσον υποβληθεί επισήμως αίτημα δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021, όπως προανήγγειλε με συνέντευξή του στον Observer ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε δήλωση στον ΣΚΑΪ αναφέρει ότι κάθε αίτημα δανεισμού εκθεμάτων εξετάζεται από τους διοικούντες επιτρόπους. «Το Βρετανικό Μουσείο είναι προσηλωμένο στο να μοιράζει τη συλλογή του όσο πιο ευρέως γίνεται. Ως ένας από τους κορυφαίους δανειστές αντικειμένων στον κόσμο, πέρυσι δανείσαμε πάνω από 5.000 αντικείμενα σε χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», ανέφερε αρχικά εκπρόσωπος του λονδρέζικου ιδρύματος.