Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Μαρίνος Μητραλέξης (1916 – 1948)

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, με τον εμβολισμό και την κατάρριψη εχθρικού αεροπλάνου.
O Μαρίνος Μητραλέξης γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Μίλα Μεσσηνίας. Τον Οκτώβριο του 1935 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας, από την οποία αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου υπηρετούσε στην 22η Μοίρα Διώξεως στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, η οποία διέθετε αεροπλάνα πολωνικής κατασκευής PZL P24 (Πε-Ζετ-Ελ). Το μεσημέρι της 2ας Νοεμβρίου 1940 εθεάθησαν πάνω από τη Βέροια σμήνη ιταλικών βομβαρδιστικών, συνοδευόμενα από καταδιωκτικά, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στη Μίκρα κι ένας

"Αναστήθηκε" ο πρόεδρος του Καραμπάχ μετά τις φήμες για δολοφονία του από Τούρκους-Αζέρους(Βίντεο)

Ξεφτιλίζονται Τούρκοι και Αζέροι

Γελάνε με Τούρκους και Αζέρους οι Αρμένιοι και η διεθνής κοινότητα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καραμπάχ, Arayik Harutyunyan, παρευρέθηκε σε συνάντηση την Κυριακή αφού τα τουρκικά και τα αζερικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση.

Την Κυριακή το πρωί, ειδησεογραφικοί ιστότοποι της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν ότι ο Harutyunyan σκοτώθηκε όταν το όχημά του χτυπήθηκε από ένα αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Καραμπάχ.

Μακρόν: Να σταματήσει ο Ερντογάν τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης - Κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να μην ψεύδεται και να μην προσβάλλει

Τη στάση που κρατά η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία εξήγησε με συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Όπως είπε, το μήνυμα πως «οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη γειτονική χώρα, ο Μακρόν υπογράμμισε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της Τουρκίας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως «η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες» και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυριαρχία της Ευρώπης.

Δεν αισθάνομαι καλά, μπορεί να έχω κοροναϊό; Ποια είναι τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19

Του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr iatrikanea

Από το medlabgr

Είναι πάρα πολύ λογικό αυτές τις ημέρες της έξαρσης της Covid-19 μόλις αισθανθούμε κάποια αδιαθεσία να σκεφτούμε αμέσως τον κοροναϊό. Η πιο αποτελεσματική απάντηση μπορεί να δοθεί κάνοντας εξέταση rapid test, που είναι γρήγορη και μπορεί να μας καθησυχάσει. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει όποια ώρα θέλουμε άλλα και δεν μπορούμε να την κάνουμε κάθε μέρα με την κάθε αδιαθεσία. Γι'αυτό θα προσπαθήσουμε να ταξινομήσουμε τα συμπτώματα της Covid-19 και αν με τον καιρό προκύπτουν νέα στοιχεία θα τα συμπεριλαμβάνουμε για την καλύτερη ενημέρωση. Άλλωστε κάθε μέρα οι μελέτες τρέχουν και η επιστήμη συλλέγει όλο και περισσότερα στοιχεία για την ασθένεια.