Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

22 Δεκ 1940 Απελευθέρωση της Χειμάρας (Βίντεο)


Ο Ελληνικός Στρατός, μετά την επιτυχή απόκρουση της αιφνιδιαστικής ιταλικής επίθεσης, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 1940, ανέλαβε από την επομένη μέρα ευρεία αντεπιθετική ενέργεια με σκοπό την πλήρη απώθηση του εισβολέα πέρα από τα σύνορα και την προέλαση μέσα στο βορειοηπειρωτικό έδαφος. Οι επιχειρήσεις που επακολούθησαν, είχαν ευνοϊκή εξέλιξη και έως τα μέσα Δεκεμβρίου τα ελληνικά τμήματα διείσδυσαν βαθιά μέσα στη Βόρεια Ήπειρο.

Πολιτισμός Επιχείρηση διάσωσης του Σουλίου – Η ελπίδα για τον σπουδαίο ιστορικό τόπο

Η είσοδος στο φρούριο της Κιάφας
Μαρία Θερμού

Σούλι, Κιάφα, Αβαρίκος, Σαμονίβα τα ηρωικά και θρυλικά καστροχώρια των Σουλιωτών, που ιστορία τους συμβαδίζει με την ιστορία της Ελλάδας πρόκειται να ενταχθούν σε ένα μεγάλο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους –όλης της περιοχής καλύτερα– μαζί με την προστασία τους και τη διατήρηση της φυσιογνωμίας τους.

Μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων και δράσεων προβλέπεται έτσι, για τη δημιουργία μιας βιώσιμης

Στρατηγική Απεγκλωβισμού από τη Δ.Δ.Ο.

Του Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.

   Ο παράγων τής εθνικής ασφάλειας στη Κύπρο, επηρεάζεται καθοριστικά και από τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Είναι αντιφατικό, υποψήφιοι για την προεδρία τής ΚΔ να υποστηρίζουν ενίσχυση τής άμυνας και λύση Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), η οποία αφοπλίζει το κυπριακό κράτος. 

Η ΔΔΟ, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα τής Τουρκίας και Βρετανίας, με εισήγηση τής τελευταίας  το 1990 περιλήφθηκε  στο ψήφισμα 649/1990 του ΣΑ/ΟΗΕ.

Το 2004 η λύση αυτή, απορρίφθηκε από τον Κυπριακό Ελληνισμό σε δημοψήφισμα για το σχέδιο

To Τουρκικό Σύνταγμα και οι επερχόμενες εκλογές: Η περίπτωση Ιμάμογλου - Κωλύματα «εκλέγεσθαι».

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες

Με υπερπτήσεις και μετά τη δύση του ηλίου συνεχίζει η Τουρκία την προκλητική τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Πριν από λίγο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πανω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στις 18:14 σε ύψος 28.000 ποδιών.

Στη συνέχεια, στις 18:26, το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν των Οινουσσών στα 29.000 πόδια. Την ίδια ώρα, στις 18.26 δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Ουνούσσες και την Παναγιά στα 25.000 πόδια.

Ήλθε το 10ο Rafale F3R – Τί γίνεται με τα έργα υποδομών στην Τανάγρα;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Προσγειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 21ης Δεκεμβρίου το “453”, δέκατο κατά σειρά μαχητικό Rafale F3R, όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών. Με το νεοπαραληφθέν αεροπλάνο, η 332 Μοίρα έχει ήδη στην δύναμή της οκτώ μονοθέσια Rafale EG (“410”, “411”, “412”, “413”, “450”, “451”, “452”, “453”) και δύο διθέσια Rafale DG (“401”, “402”). Η εκπαίδευση διεξάγεται κανονικά, με την συνδρομή και του προσομοιωτή πτήσεων, ο οποίος λειτουργεί από το καλοκαίρι, στην θέση του αφαιρεθέντος προσομοιωτή των Mirage 2000.

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας – Μεγάλη ζημιά σε Αμερικανούς και Σουηδούς

 

Διονύσης Αντωνέλλος

Πρόκειται για μία... τεράστια έκπληξη για τη Γαλλία και την Dassault Aviation.  

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας τα οποία τελικά κάνουν μεγάλη ζημιά σε Αμερικανούς και Σουηδούς.

Σαν… τρελά πουλάνε τα γαλλικά μαχητικά Rafale, ειδικά μετά την επιλογή τους από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Έτσι, στους τελευταίους πελάτες των Γάλλων προστέθηκαν πρόσφατα και οι Κολομβιανοί.

Η Τουρκία για μια ακόμη φορά στήνει σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο: Τα F-16 επέστρεψαν και επιζητούν, με κάθε τρόπο, επεισόδιο

 

ΦΩΤΟ:FM5: Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν απ’ όλες τις αεροπορικές βάσεις απογειώνονται μαχητικά επιφυλακής ώστε ν’ αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις. Τις περισσότερες φορές οι αριθμοί των Ελληνικών αεροσκαφών είναι ισάριθμοι με τα τουρκικά ενώ έχουν καταγραφεί και ημέρες που η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε και διπλάσιο αριθμό μαχητικών στέλνοντας το μήνυμα της αεροπορικής υπεροχής και όχι μόνο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το Ελληνικό επιτελείο είχε αποκρυπτογραφήσει σωστά τις προθέσεις της Άγκυρας εδώ και καιρό και

Frontex: Ο νέος διευθυντής έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση των παράτυπων διελεύσεων

Ο νέος διευθυντής της Frontex θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αύξηση κατά 60% του αριθμού των παράτυπων συνοριακών διελεύσεων μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022 και επίσης να «τακτοποιήσει» το ευαίσθητο θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), των οποίων τα πλοία διάσωσης θεωρούνται από μέλη της Frontex «πόλος έλξης» για τους μετανάστες. Αυτά επισημάνουν οι Γάλλοι γερουσιαστές Ζαν-Φρανσουά Ραπέν και Φρανσουά-Νοέλ Μπουφέ σε έκθεσή τους σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Το ΤΕΝΕΦ σε άσκηση με C-130 στην Σαουδική Αραβία – ΦΩΤΟ

Ακόμη μία άσκηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας προάγει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν ισχυρούς στρατιωτικούς και διπλωματικούς δεσμούς, οι οποίοι ενισχύονται ακόμη περισσότερο.

Οι συνεκπαιδεύσεις και οι ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων είναι συνεχείς, με την Ελλάδα βέβαια να έχει ανανεώσει την παραμονή μίας συστοιχίας αντιαεροπορικού συστήματος PATRIOT για επιπλέον έναν χρόνο, μετά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Σαουδική Αραβία.

Βαρβιτσιώτης για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χειμάρρα: Η Ελλάδα δεν ξεχνάει την ελληνική μειονότητα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πολύ σημαντική επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, κάνει μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι υποχώρησε στις αλβανικές πιέσεις και δείχνοντας ότι η μητέρα πατρίδα δεν ξεχνάει την ελληνική μειονότητα», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τα συμφέροντά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, μεταξύ άλλων και μέσω της διαδικασίας διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία υπαγορεύει στα Τίρανα το σεβασμό της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιακών της δικαιωμάτων, ιδιαίτερα της περιοχής της Χειμάρρας.

Ράμα σε Μητσοτάκη: “Ποτέ δεν έχουν συγκεντρωθεί για εμένα τόσοι πολλοί”

Στη Δερβιτσάνη, ένα από τα μειονοτικά χωριά που επισκέφθηκε, περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος έδειξε να εντυπωσιάζεται από την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο Έντι Ράμα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε: «Αγαπητέ Κυριάκο, σήμερα είναι η μέρα σου και με πολύ σεβασμό, με πολλή αγάπη, εγώ, όπως έχεις δει, πάντοτε είμαι κατά κάποιο τρόπο ο διοργανωτής των κινήσεων, των φωτογραφιών, γιατί είναι πραγματικά τιμή μου να σε καλωσορίσω εδώ. Σήμερα εσύ είσαι το θέμα, γιατί όλοι αυτοί για εσένα έχουν συγκεντρωθεί εδώ».

Στη Δερβιτσάνη με τον Έντι Ράμα :Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Στον ρυθμό της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώτου Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και μια τριακονταετία, από το 1991, ζουν όλες οι μειονοτικές περιοχές στην Αλβανία. Επίσκεψη συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά και πολιτικά σημαντική για τη στήριξη του ελληνισμού στην Αλβανία και ενώ είναι γνωστές οι αντιστάσεις του πολιτικού προσωπικού της γείτονος στα ζητήματα της μειονότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Χειμάρρα, επισκέφθηκε τη Δερβιτσάνη, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. 

«Είχα δεσμευτεί ότι θα έρθω να σας επισκεφτώ πριν το τέλος του χρόνου και τήρησα τη δέσμευσή μου

Νέες βολές Τσελίκ κατά Ελλάδας: «Σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας»

Μανώλης Κωστίδης 

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «σαμποτάρει τις θετικές προσεγγίσεις της Άγκυρας». 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «σαμποτάρει τις θετικές προσεγγίσεις της Άγκυρας».

Ελένη Παπαδάκη: η ηθοποιός, θύμα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

 

Ελένη Παπαδάκη: η ηθοποιός, θύμα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Σπυρίδων Πλακούδας: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται "θέλοντας και μη" - Αρκεί να αξιοποιήσουμε το momentum

 

Σπυρίδων Πλακούδας: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται "θέλοντας και μη" - Αρκεί να αξιοποιήσουμε το momentum

Αλ. Δεσποτόπουλος: Ο Πούτιν αποφασίζει για τις μελλοντικές στρατιωτικές ενέργειες

 

Ο Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλάει στο NaftemporikiTV

Δημήτρης Φιλιππίδης: "Σοκ και δέος" από Μενέντεζ για Τουρκία- "Δεν καταλαβαίνει τίποτα"

 

Δημήτρης Φιλιππίδης: "Σοκ και δέος" από Μενέντεζ για Τουρκία- "Δεν καταλαβαίνει τίποτα"

Σ. Φενέκος: Νεύρα στην Άγκυρα απο τη νέα δήλωση Μενέντεζ οτι δεν θα επιτρέψει πώληση F-16

 

Ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Στέλιος Φενέκος μιλάει στο NaftemporikiTV

Πέτρος Ζαρούνας: Δύσκολα ο Ερντογάν θα κάνει επεισόδιο - Ξέρει ότι θα χάσει

 

Πέτρος Ζαρούνας: Δύσκολα ο Ερντογάν θα κάνει επεισόδιο - Ξέρει ότι θα χάσει

Σημαντική ανακάλυψη από ENI στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ

 

Σημαντική ανακάλυψη από ENI στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ

Δημ. Σταθακόπουλος : Οι πολιτικές , νομικές και συνταγματικές προεκτάσεις των εκλογών στην Τουρκία

 

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος/ Τουρκολόγος Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών , Πανεπιστημίου Πειραιά, μιλάει σήμερα στον 98.4 για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Τουρκία και στο πως αυτές επηρεάζουν και σε ποιο βαθμό τις εξελίξεις των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σάββας Καλεντερίδης: Ύμνοι Ράμα στον Ερντογάν (21-12-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Ύμνοι Ράμα στον Ερντογάν

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη | newsbomb.gr

 
Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη | newsbomb.gr

Θερμή υποδοχή του Κ. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη μαζί με τον Έντι Ράμα | Μεσημβρινό Δελτίο | 22/12/2022

 

1. Θερμή υποδοχή του Κ. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη μαζί με τον Έντι Ράμα
2. Επί μια ώρα κατέθετε η Εύα Καϊλή - Οι δικηγόροι ζήτησαν αποφυλάκιση με βραχιολάκι
3. Qatar Gate: Ο ΣΚΑΪ στο χωριό της οικογένειας Παντσέρι
4. Ο Γιάννης Στουρνάρας στον ΣΚΑΪ 100,3: Η οικονομία πάει καλά αλλά μην το χαλάσουμε ενόψει εκλογών

Μπαράζ fake news για ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο – Τι σχολιάζουν Δρίβας, Φενέκος | Ώρα Ελλάδος 22/12/2022 | OPEN TV

 

1. Τουρκικά drones αγοράζει ο Ράμα, δυσφορία στην Ελλάδα – Τι λένε Δρίβας, Φενέκος
2. Μπαράζ fake news για ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο – Τι σχολιάζουν Δρίβας, Φενέκος
3. Καταγγελίες στη FIFA κατά του Salt Bae
4. Σ. Φενέκος: Αν δώσουμε τους S-300 στην Ουκρανία, θα πρέπει να βάλουμε κάποιους περιορισμούς
5. Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς πρέπει να χτυπήσουν την Ελλάδα;
6. Το OPEN στα ελληνικά σχολεία της Χειμάρρας - Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου «Όμηρος»

Αρ. Πορτοσάλτε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν το μέλλον αλλά το παρόν» | Σήμερα | 22/12/2022

1. Αρ. Πορτοσάλτε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν το μέλλον αλλά το παρόν»
2. Δ. Πάκος: «Ο αστυνομικός πρέπει να είναι θεσμικά θωρακισμένος»
3. Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Έλα να παλέψεις γενναία, μην προσπαθήσεις να εξαφανίσεις τους αντιπάλους σου
4. Ερντογάν: «Κατασκευάσαμε μη επανδρωμένο μαχητικό - Έμεινε στον αέρα 5 ώρες»
5. Ι. Αναστασάκης: «Ο Ερντογάν κάνει πλύση εγκεφάλου στον τουρκικό λαό»