Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πάτρα: Οργή στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά μετά την αποκάλυψη της απόδρασης του Αφγανού δολοφόνου που κρατήθηκε κρυφή

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών από την απίστευτη απόδραση του Αφγανού που είχε δολοφονήσει τον άτυχο Θανάση Λαζανά και ο οποίος   καταδικάστηκε ερήμην του από το δικαστήριο. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.
Μπήκαν σήμερα μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε κάνει φτερά, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα που είχε κάνει το γύρο του πανελληνίου και είχε συγκλονίσει, ενώ είχε μετατρέψει την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.

Το Ημερολόγιο ενός «Πολίτη – Οπλίτη» απ’ τον Εμφύλιο...πως ξέσπασαν όλα...


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


Όλα ξεκίνησαν από ένα «τυχαίο γεγονός». Αν και,

«πόσο τυχαίο μπορεί να είναι κάτι που το περίμεναν οι πάντες;»

Απ’ όποια ιδεολογική ρίζα, απ’ όποια κοινωνική τάξη κι αν προέρχονταν, σε όποια κοινωνική βαθμίδα κι αν ανήκαν.

Ν.Λυγερός ΑΟΖ Τεχνολογία & Περιβάλλον(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"ΑΟΖ: Τεχνολογία και Περιβάλλον".
TEI Άρτας, Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών".
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα: 14.30.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο ραδιόφωνο Ηράκλειο Κρήτη με τον Γ. Σαχίνη.
06/12/2012

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

        Οι εκλογικές διαδικασίες το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και την Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2012  στα γραφεία της ΕΣΕΕ, ανέδειξαν τον Συνδυασμό «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο»  του οποίου επικεφαλής ήταν ο νυν πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, με   ποσοστό 83,6% και καταλαμβάνει 19 έδρες. Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων» με επικεφαλής τον κ. Ρώρο Γεώργιο έλαβε ποσοστό 8,2% και 1 έδρα. Ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» έλαβε ποσοστό 7,4% και 1 έδρα. Η συμμετοχή των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου από όλη την χώρα ήταν εξαιρετικά μαζική αφού ξεπέρασε το 93%.

Ελβετία: Οι τρεις "λύσεις" για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων

Η Ελβετία έχει συνάψει ήδη φορολογικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία, οι οποίες τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Στο ύψος του συντελεστή φορολόγησης των ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία, φαίνεται πως επικεντρώνεται η πολιτική συζήτηση στην κεντροευρωπαϊκή χώρα, εν μέσω διαπραγματεύσεων Αθηνών και Βέρνης για τη σύναψη συμφωνίας, βάσει της οποίας θα φορολογούνται οι καταθέσεις Ελλήνων φορολογικών κατοίκων.

Μικρά κέρδη παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,13% παρουσιάζει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να φθάνει στις 12:58 στις 128,3μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 49,04 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,02%.

Μικρή κινητικότητα παρατηρείται στις συναλλαγές με την αξία μέχρι στιγμής να είναι χαμηλή και να διαμορφώνεται στα €113.713,39.

"Αγνωστος Χ" για το Χρηματιστήριο το buyback

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εν αναμονή των στοιχείων για την εξέλιξη του προγράμματος επαναγοράς χρέους, και κυρίως για την τραπεζική συμμετοχή σε αυτό, το κλίμα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας παραμένει υποτονικό.

Σε απώλειες έως 2,8% υποχρεώνεται ο τραπεζικός δείκτης, με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, ενώ στον FTSE25 η εικόνα που διαμορφώνεται είναι μικτή, με τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη να εντοπίζονται στις μετοχές των FF Group, Intralot, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο.

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γ. Παπαντωνίου

Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 4.30 τα ξημερώματα, σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε, τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ προανάκριση για την επίθεση διενεργείται απο την Κρατική Ασφάλεια.

Δασκαλόπουλος:«Τα παθήματα του μνημονίου μας θα γίνουν μαθήματα για το κυπριακό»

Την πεποίθηση ότι «τα παθήματα του δικού μας μνημονίου θα γίνουν μαθήματα για το μνημόνιο της Κύπρου» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες, στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης στο προεδρικό μέγαρο του προεδρείου της Ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, στη συνάντηση εκφράστηκε εκατέρωθεν η εκτίμηση ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης της, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και οραματισμό στην υιοθέτηση πολιτικών που να διασφαλίζουν το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.

Γ. Στουρνάρας στον realfm: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα  με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών στη Βουλή
Οι νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αλλαγές αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε αντίστοιχο τμήμα άλλου ιδρύματος.
Τα κριτήρια επιλογής θα είναι το ύψος του εισοδήματος της οικογένειας, εάν έχουν αδέλφια που φοιτούν ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασαν αρχικά. Οι λεπτομέρειες για τις μετεγγραφές θα συμπεριληφθούν σε τροπολογία η οποία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη συζήτησή του Βουλή.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2% Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας - Δεν επιθυμεί εκλογές η πλειοψηφία των ερωτηθέντων

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%
Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της «Marc» για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22%, έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 19,8%. Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ με 4,1%.
Για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», καθώς και οι δύο λαμβάνουν ποσοστό 20%. «Κανέναν», απαντάει το 39%.

Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στην Ιαπωνία(Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο, ενώ εκδόθηκε αμέσως προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι. Ηδη ένα πρώτο κύμα ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της περιοχής, ωστόσο λίγο αργότερα η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι. Σε μία από τις κατεστραμμένες από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 πόλεις, το Μιναμισανρίκου, στην επαρχία Μιγιάγκι, οι κάτοικοι είχαν λάβει εντολή εκκένωσης και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να καταφύγουν σε υψώματα.

Τα φορτηγά ξανατραβούν χειρόφρενο

Του Δημήτρη Δελεβέγκου από το capital.gr

Απεργία διαρκείας σχεδιάζουν από τις 10 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης που αντιδρούν στην απελευθέρωση του κλάδου τους, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Σήμερα οι αυτοκινητιστές θα καθορίσουν τη στάση τους, ενώ, προσώρας, αγνοείται εάν τραβήξουν χειρόφρενο και τα βυτιοφόρα. Αυτό πάντως, που είναι βέβαιο είναι ότι στις κινητοποιήσεις δεν θα λάβει μέρος ο κλάδος των φορτηγών - βυτίων.

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τους τέσσερις ληστές

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική περιοχή του Κρυονερίου για τον εντοπισμό τεσσάρων ληστών, οι οποίοι νωρίτερα εισέβαλαν σε μονοκατοικία της Νέας Ερυθραίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τουλάχιστον 100 αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο αλλά και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η περιοχή έχει κυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γιατί οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι ένοπλοι δεν έχουν απομακρυνθεί και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Ελληνικά αρχαία έργα «ταξιδεύουν» σε έκθεση στη Μασσαλία

Στην έκθεση «Μεσόγειος. Από τις μεγάλες πόλεις του χθες στους ανθρώπους του σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία στο πλαίσιο της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2013, θα συμμετάσχει και... η Ελλάδα με έξι αρχαία έργα κι ένα εκμαγείο. Πρόκειται για τέσσερα όστρακα οστρακισμού του 5ου αι. π. Χ., δύο χάλκινες δικαστικές ψήφους του 4ου αι. π. Χ. κι ένα εκμαγείο τμήματος κληρωτηρίου, όλα από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, τα οποία θα «ταξιδέψουν» στη γαλλική πόλη και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ τα στοιχεία από τα πρακτικά της Βουλής το 1987! Πετρέλαιο – Ελληνοτουρκικά – Αιγαίο.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι Ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.