Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αυτός είναι ο γενναίος άνθρωπος κατά τον Αριστοτέλη

"Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών.
Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ 'τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.

Τρεις σκελετοί μέσα στην τεράστια σαρκοφάγο της Αλεξάνδρειας - Δεν επιβεβαιώνουν τον αρχικό ενθουσιασμό τα πρώτα ευρήματα

Απομακρύνεται σημαντικά το ενδεχόμενο, η τεράστια γρανιτένια σαρκοφάγος της Αλεξάνδρειας να αποτελεί σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες προσκείμενες σε αρχαιολόγους που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σημερινό άνοιγμα του 30 τόνων ευρήματος, αποκάλυψε την εύρεση μόνον τριών σκελετών, που βρέθηκαν στο πλημμυρισμένο εσωτερικό της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νερό προερχόταν από μία τρύπα που είχε διαπεράσει τον γρανίτη.

Λάδι στη φωτιά από Τσίπρα-Κοτζιά στον διπλωματικό «πόλεμο» Αθήνας-Μόσχας - ΤΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ(Βίντεο)

Καλά κρατεί ο διπλωματικός πόλεμος Αθήνας-Μόσχας μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, που οδήγησαν στην ακύρωση του ταξιδιού του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετέβη εσπευσμένα στο μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ραγδαία επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο «ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών συζήτησαν για όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία».

Απόλυτο «θρίλερ» με δημοσκόπηση στα Σκόπια: Προβάδισμα στο «όχι» ενόψει του δημοψηφίσματος

Την εικόνα του απόλυτου διχασμού της κοινωνίας με εμφανή τη διαφορά στις προτεραιότητες μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών, «καθρεφτίζει» δημοσκόπηση στα Σκόπια, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την «επικύρωση» ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στη δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας σχετικά με την αλλαγή του ονόματος, αλλά και του Συντάγματος, το «όχι» στη Συμφωνία προηγείται με 8 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 54,1% έναντι 45,9% που στηρίζουν το «ναι» και τη συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.