Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τραγωδία στο Κρανίδι! Γιος ζούσε με το πτώμα της μητέρας του μέχρι που... αυτοκτόνησε!

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Κρανιδίου αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας, από την απίστευτη υπόθεση, στην Κάτω Πλατεία.

Οι φίλοι και οι γείτονες που βοηθούσαν οικονομικά τη φτωχή οικογένεια, δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση ότι θα έχει τέτοιο τέλος.

Η 89χρονη μητέρα και ο 47χρονος γιος ζούσαν μαζί, στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό η μητέρα δεν είχε εμφανιστεί στη γειτονιά. Όπως αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, η γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή και μάλιστα το πτώμα της ήταν ήδη σε αποσύνθεση.

Ξαφνική Δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε  ξαφνικά ότι «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».
Άμεση  υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.
Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2». Την  υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα κατά της Συρίας ενώ έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία πρέπει να σταματήσει, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα την διένεξη ως «γενοκτονία».

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ "Αδιανόητο να κυβερνάει το 4%, δεν έχουμε δημοκρατία"

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γράφει χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι "δέν θεωρώ ότι πιά έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διώριζε καί υπουργούς".
 Ο γνωστός συνθέτης με ανάρτηση που φέρει τον τίτλο "Άλλα δυο λόγια", τοποθετείται σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί στο παρελθόν και κατακεραυνώνει τη διαπλοκή σε Βουλή και Media. Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απογοήτευση του για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ Έπεσε Sperwer κυνηγώντας ... δραπέτες! - Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Κάποτε θα γινόταν και αυτό: Σήμερα το πρωί και ενώ συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών των Τρικάλων (!) μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχει ... δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ (ένα από τα σπάνια και υπερπολύτιμα UAV των ελληνικών ΕΔ) κατέπεσε σε περιοχή δασώδη πλησίον του χωριού Αγία Ευθυμία  Φωκίδας και έχει υποστεί ελαφρές ζημιές.
Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.

Αναζήτηση νέων υποψηφίων LR

Των Ν. Λυγερός, O. Rozier


Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας για τους αριθμούς Lehmer-Ramanujan, παράλληλα με το θέμα της πιστοποίησης των πρώτων αριθμών LR, έχουμε αρχίσει και μια νέα εκστρατεία με περισσότερη πληροφορική ισχύ για την αναζήτηση νέων υποψηφίων πρώτων αριθμών για να ξεπεράσουμε μερικά τεχνικά όρια. Έτσι εκτός από τους τιτανικούς πρώτους αριθμούς LR που έχουν περισσότερα από 1000 ψηφία-έχουμε βρει ήδη 25 τιτανικούς πρώτους αριθμούς LR και εξετάζουμε ακόμα έναν-μελετούμε εντατικά τους γιγαντιαίους για τους οποίους έχουμε ήδη 3 και εξετάζουμε 16 που έχουμε περισσότερο από 10.000 ψηφία.

Νέος γιγαντιαίος πρώτος αριθμός Lehmer – Ramanujan

Των Ν. Λυγερός, O. Rozier

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας στη θεωρία αριθμών, ανακαλύψαμε με την υπολογιστική βοήθεια του P. Deloche - υπολογιστής με 32 πυρήνες αποδείξαμε ότι ο αριθμός Lehmer – Ramanujan τ (6731018) είναι πρώτος αριθμός με 15.834 ψηφία. Η πιστοποίηση διήρκεσε συνολικά 30 ημέρες που αντιστοιχούν σε 892 ημέρες, δηλαδή 2 χρόνια και 5 μήνες. Χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο των ελλειπτικών καμπυλών. Αυτός ο πρώτος αριθμός είναι γιγαντιαίος, αφού έχει περισσότερα από 10.000 ψηφία. Είναι ο τρίτος γιγαντιαίος πρώτος αριθμός που ανακαλύψαμε.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ... Η δύναμή μας είναι ο τόπος μας - Καμιά χώρα σαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο - Δείτε το γιατί

H δύναμή μας είναι ο τόπος μας. Μια χώρα που πραγματικά όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μια χώρα που συνδυάζει σε μια γωνιά της Γης, όλα όσα συνδυάζουν άλλες κολοσσιαίες χώρες, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Με ήπιο τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να διανύσεις τεράστιες αποστάσεις.
Σε ποια χώρα με τόσο υπέροχα καταγάλανα ζεστά νερά (ακόμα και τον χειμώνα η θερμοκρασία της θάλασσας δεν πέφτει κάτω από τους 14 βαθμούς στις παραλίες) μπορεί κάποιος να κολυμπήσει ημέρα και νύχτα χωρίς τον φόβο ... ανεπιθύμητων συναντήσεων;

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" Φρίκη στη Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες σφάζουν ρασοφόρο χριστιανό και τον αποκεφαλίζουν(Βίντεο)



ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ…


Νέο σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη το απίστευτης βαρβαρότητας βίντεο όπου ισλαμιστές αντάρτες και μισθοφόροι στη Συρία σφάζουν σαν τα σκυλιά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα ρασοφόρο χριστιανό.

 
Ακούγοντας με προσοχή το βίντεο διακρίνονται οι λέξεις «altemarine» που σημαίνει μητροπολίτης ή επίσκοπος και «Alepi» που σημαίνει Χαλέπι. Όλοι θέλουν να πιστεύουν πώς το βίντεο αυτό δεν έχει σχέση με τους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες από τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας.

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μιχαηλίδη και υιό

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κατηγορείται ότι μετέφερε χρήματα στον Άκη Τσοχατζόπουλο με... βαλίτσες για εξοπλιστικά


Στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη, και του υιού του, Μιχάλη, προχωρά, σύμφωνα με πληρηφορίες, τις επόμενες ώρες, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής, που συνεχίζει την ανάκριση για τα εξοπλιστικά.

Ανοίγει «παράθυρο» για κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000

Μέτοχοι και ανασφάλιστοι πιστωτές θα πληρώνουν τον «λογαριασμό» σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών

Στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας που χθες επιτεύχθηκε στην Ευρώπη για το bail in των τραπεζών, σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους, υπάρχει ένα παράθυρο: Αυτό της μη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι, δηλαδή όσων έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

«Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να συνταχθεί με τη νομιμότητα» αναφέρει η Συγγρού - Κουμουνδούρου: «Φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής»


Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κωνσταντίνο Σακκά.

«Οχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νέα κατάθεση Βενιζέλου

Απορρίφθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το real.gr, να καταθέσει εκ νέου ο Ευ. Βενιζέλος στην Προανακριτική Επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ.

Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς όπως υποστήριξε είχαν προκύψει νέα στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ.

Ολο το 9σέλιδο υπόμνημα του Γ. Παπακων/νου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το  real.gr

Με υπόμνημα εννέα σελίδων και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία επέλεξε να καταθέσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις εις βάρος του κατηγορίες «διατεταγμένες», και «προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για «δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος βγάλει η Προανακριτική Επιτροπή, καθώς δεν τήρησε στοιχειώδεις τύπους της διαδικασίας» αλλά παραβίασε κατάφορα τα δικαιώματά του και τους βασικούς κανόνες ενός κράτους δικαίου για τα οποία ρητώς επιφυλάσσεται.

Άδειασμα της Ε.Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μ.Ρεπούση

Άδειασμα της Ε.Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μ.Ρεπούση
Τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση θέλησε να βάλει στη θέση της με σχόλιο της, χθες, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κα. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ.
Η παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκός και ιστορικός, σημείωσε σε πρωινή εκπομπή για τη Μ. Ρεπούση πως είναι "άλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία", διαφωνώντας έτσι με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της βουλευτού Α' Πειραιά.
Παράλληλα συμπλήρωσε σε αντιδιαστολή με τα περί "συνωστισμού της Σμύρνης" πως «αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού».

«Αριστερή Πρωτοβουλία»: Εισήγηση για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!

«Αριστερή Πρωτοβουλία»:  Εισήγηση για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ!
Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τον ανασχηματισμό
Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την συγκρότηση της δικομματικής –πλέον- κυβέρνησης και την ανάληψη της αντιπροεδρίας απ’ τον Β. Βενιζέλο, είναι ραγδαίες.
Ιδιαίτερα ο χώρος που πρόσκειται στον Γ. Παπανδρέου «βράζει», στην κυριολεξία.
Και εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αντίδρασή του. Από άρνηση ανάληψης θέσης στη νέα κυβέρνηση (Θ. Μωραΐτης) μέχρι εισηγήσεις στον ΓΑΠ να «τα σπάσουν» και να αποχωρήσουν απ’ το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας ένα νέο κόμμα!
Παράλληλα οι διάφορες ομάδες, πρώην υπουργών καιν υφυπουργών προσκείμενων στον τέως πρωθυπουργό κάνουν διαρκείς συσκέψεις αποστασιοποίησης απ’ το κόμμα τους, ενώ διάφορες άλλες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

To Δ' Ράιχ στοχεύει τώρα την Ιταλία

ΙΤΑΛΙΑ
Απόλυτα προβλέψιμοι έχουν γίνει πλέον ο κ.Σόιμπλε και τα υπόλοιπα γεράκια ή κοράκια (...εξαρτάται από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα) του Βερολίνου.
Οι Γερμανοί θέλουν να ελέγξουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μία βιομηχανική χώρα, όπως είναι η Ιταλία που παράγει σχετικά ανταγωνιστικά προϊόντα με τα γερμανικά.
Το μοντέλο διακυβέρνησης Μόντι δεν τους βγήκε και καταψηφίστηκε στις πρόσφατες εκλογές ενώ αντιμετωπίζουν με δέος τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παράλληλα το Βερολίνο φαίνεται ότι ανησυχεί για πολλές κινήσεις που γίνονται στην Ιταλία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:08, βρισκόταν στις 96,23 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση της τάξης του 0,03%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8.517,00 ευρώ.

Εξάλλου, πτώση της τάξης του 1,55% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 36,18 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας μπροστά σε νέα χαμηλά έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με σοβαρές πιέσεις, που φέρνουν τον Γενικό Δείκτη ακόμα πιο κοντά στα φετινά χαμηλά του, συνεχίζονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας οι συναλλαγές της Πέμπτης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ντεμπούτο των warrants της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία από τη θεωρητική τιμή εκκίνησης των 6,83 ευρώ υποχωρούν σε ποσοστό 81,11% στα 1,29 ευρώ (νωρίτερα βρέθηκαν έως τα 0,42 ευρώ).

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει απώλειες 29,75 στα 2,22 ευρώ (που αποτελεί το κάτω όριο ημερήσιας διακύμανσης), με όγκο 6,64 εκατ. τεμαχίων.

Η εντυπωσιακή «βυθισμένη πόλη» που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο(Εικόνες και Βίντεο)

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην...
περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. 
Το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π. Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.