Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η καταστροφή της Χίου

Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων. Το μαρτυρά και η αποτυχία του Τομπάζη τον Απρίλιο του 1821. Οι ντόπιοι πρόκριτοι είχαν και μία σοβαρή δικαιολογία να αντιδρούν στον ξεσηκωμό: η Χίος βρίσκεται σχεδόν δύο μίλια από τη Μικρασιατική ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα εξέγερσης να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Πρ. Παυλόπουλος: Ντροπή ένα ευρωπαϊκό κράτος να έχει στρατό κατοχής


Λευκωσία: «Είναι ντροπή, εν έτει 2015, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχει στρατό κατοχής και συρματοπλέγματα». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προφώνησε το απόγευμα έκτακτη συνεδρία του Σώματος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και στην Ελληνικότητα του νησιού, σημειώνοντας πως «δεν ξεχνούμε τους αγώνες και τις θυσίες των παληκαριών της ΕΟΚΑ, δεν λησμονούμε τους αγνοουμένους και αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που με το αίμα τους υπερασπίστηκαν το 74 τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτά δεν τα ξεχνούμε ως Ελληνισμός και δεν πρέπει να τα ξεχνούν και οι Ευρωπαίοι».

Μεξικό: Η κυβέρνηση δημοσίευσε αρχεία των Μάγια για παρουσία ... εξωγήινων!

Η κυβέρνηση του Μεξικού αποφάσισε να δημοσιοποιήσει επιβεβαιωμένες επαφές με εξωγήινη νοημοσύνη, φέρνοντας στη δημοσιότητα αρχαία έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης παρουσίας.

Πριν από λίγο καιρό αποχαρακτηρίστηκαν διάφορα έγγραφα των Μάγια, τα οποία είχαν συνταχθεί πριν από 1300 χρόνια, που δείχνουν ότι η ανθρώπινη φυλή δεν είναι η μόνη νοημοσύνη με προηγμένη τεχνολογία στον κόσμο (σύμπαν). Τα διαστημικά ταξίδια ήταν σε χρήση από εξωγήινα πλάσματα εδώ και πολλούς αιώνες στο περιβάλλον της γης.

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

Το άγημα των Ευζώνων εντυπωσίασε στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν – Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε στη Νέα Υόρκη


Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς εντυπωσίασε και πάλι στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Εκεί όπου η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε για μια ακόμη χρονιά από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως από αμερικανογεννημένα παιδιά.
Ελληνοαμερικανικά σχολεία, κοινότητες, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις, χορευτικά συγκροτήματα και εταιρείες συμμετείχαν στην παρέλαση με πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ενώ πολλοί από τους παρελαύνοντες, μικροί και μεγάλοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Βιονικά 3D εκτυπωμένα μυρμήγκια για εργάτες και πεταλούδες όμορφες σαν πραγματικές(Βίντεο)

Τα 3-D εκτυπωμένα τεχνητά μυρμήγκια της Festo, είναι oi τέλειοι εργάτες - μοιράζονται τις δουλειές, την επίλυση σύνθετων προβλημάτων και των εργασιών χωρίς να διαμαρτύρονται.

Η ομαδική εργασία επιτρέπει στα μυρμήγκια να ολοκληρώνουν πολύπλοκες εργασίες, που δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν μόνα τους, όπως η μετακίνηση ενός μεγάλου αντικειμένου, όπως κάνουν στο βίντεο που ακολουθεί.

Κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα από τον… Άρη! (ΦΩΤΟ)

Από το Mars Pathfinder που επισκέφθηκε τον πλανήτη Άρη το 1997 μέχρι το Curiosity που κινείται ακόμα στην επιφάνεια του, οι φωτογραφίες από την κίνηση του Ήλιου αλλά και της Γης και του φεγγαριού όπως φαίνονται από τον Άρη είναι πραγματικά μοναδικές, ενώ εντύπωση προκαλεί και η εικόνα με το πέρασμα του δορυφόρου του Άρη Φόβου μπροστά από τον Ήλιο. Σύμφωνα με όσες φωτογραφίες έχουμε λάβει έως σήμερα τα ηλιοβασιλέματα στον Άρη έχουν μια γαλαζωπή απόχρωση γύρω από τον ήλιο, γιατί σκόνη διαθλά το μπλε φως προς την κατεύθυνση του παρατηρητή περισσότερο από ο,τι την ακτινοβολία στο φάσμα του κόκκινου.

Συγκλονίζει η φωτογραφία της πεντάχρονης που της μαγείρεψαν τον σκύλο

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. Δηλαδή, να αναγνωρίσει το αγαπημένο του κατοικίδιο μαγειρεμένο και έτοιμο για… σερβίρισμα. Αυτό συνέβη στο πεντάχρονο κορίτσι από το Βιετνάμ…
Η εικόνα της πεντάχρονης να σφαδάζει στο κλάμα δίπλα στο μαγειρεμένο σκύλο, τον οποίο αναγνώρισε ως το κατοικίδιό της, έγινε viral στο παγκόσμιο διαδίκτυο, σύμφωνα με την People’s Daily Online.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας !!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι
τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα
πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .

Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος – Έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης του από τη λίμνη του φράγματος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)


Νεκρός εντοπίστηκε ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπημένος κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών.
 
Ο «Σήφης» πιθανότατα δεν κατάφερε να αντέξει τον βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Σοβαρό τροχαίο για Ταχτσίδη, Φετφατζίδη και Μόρα στην Ουγγαρία(Βίντεο)

Ράμματα στο κεφάλι για τον «Φέτφα» - Το ταξί που τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ - Νεκρός ο οδηγός του δεύτερου οχήματος
Αν πάει κάτι στραβά, όλα πάνε στραβά… Δεν έφτανε η απογοήτευση για το 0-0 στη Βουδαπέστη και η κούραση από την προσπάθεια, τρεις διεθνείς παίκτες είχαν και τροχαίο, χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους ίδιους, παρά μόνο για τον οδηγό που έχασε τη ζωή του.