Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Οι Τούρκοι σκότωσαν 120.000 μόνο στη Σμύρνη – Όποιος πολιτικός ή εκπαιδευτικός το ξεχνά, αξίζει τουλάχιστον τη χλεύη μας …

«Στα Βουρλά το κακό ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου. Μπήκαν οι Τούρκοι στα σπίτια μας και μας έβαλαν φωτιά. Αργότερα μας είπαν ότι ήταν αντάρτες και μετά ήρθε ο τακτικός στρατός και μας μάζεψε. Μας έπιασαν όλους μαζί, τον πατέρα μου τον έσφαξαν, τον αδερφό μου τον έκαψαν, τους νέους τους μάζεψαν και τους πήραν στην Ανατολή. Όταν φύγαμε ήταν 16 Σεπτεμβρίου.

»Το ποιος φταίει θα το πω με ένα στίχο από το ποίημα “Της Καταστροφής”: “Δε νίκησαν την Ελλάδα οι Τούρκοι. Δεν μπορούσαν. Μα δεν ήταν κι άνθρωποι. Την Ελλάδα νίκησαν, αδόξως, διχασμός, Λεβαντίνοι κι Ευρώπη”. Ο Βενιζέλος έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή. Μέσα στη φλόγα του πολέμου, έπρεπε να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα;».

Athens Flying Week: Αποζημίωσε και με το παραπάνω τους χιλιάδες θεατές της (ΦΩΤΟ)

Δείτε και ΕΔΩ

Πλούσια ήταν και η δεύτερη μέρα του Athens Flying Week στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, την έδρα των Mirage και μελλοντική βάση των ελληνικών Rafale.

Οι χιλιάδες θεατές που αγκάλιασαν και φέτος την Athens Flying Week -πέρυσι δεν είχε γίνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- είχαν την ευκαιρία όχι μόνον να δουν επιδείξεις αλεξιπτωτιστών και εικονικές αερομαχίες, αλλά και να φωτογραφηθούν μπροστά στα εκθέματα.

Αιγύπτιος διπλωμάτης: Πυλώνας σταθερότητας η συνεργασία Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας

Ο πρέσβης Γκαμάλ Μπαγιούμι, πρώην βοηθός υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ότι η σύνοδος Αιγύπτου-Κύπρου, που φιλοξενήθηκε στο Κάιρο τις τελευταίες ώρες, αποσκοπεί κυρίως στην ολοκλήρωση της κοινής πολιτικής συνεργασίας Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας, η οποία μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του προς την Αλ Αχράμ, ο Μπαγιούμι εξήγησε ότι υπάρχουν διάφορες πτυχές συνεργασίας μεταξύ της Αιγυπτιακής και της Κυπριακής πλευράς, η πρώτη από τις οποίες είναι η μετατροπή του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, σε υγρή μορφή, για εξαγωγή, σημειώνοντας ότι κάθε 100 μέτρα αερίου το αέριο μετατρέπεται σε ένα μέτρο υγροποιημένου αερίου.

Από τη Βρετανική Αυτοκρατορία στο Τέταρτο Ράιχ

Με την Ε.Ε. Πρόπλασμα Παγκοσμιοποίησης Ναζιστικού Τύπου

Valérie Bugault / Réseau International / 31-8-2021

Η αρθρογράφος είναι γνωστή Γαλλίδα νομικός, γεωπολιτική αναλύτρια και συγγραφέας. Τα στη Γαλλία αναφερόμενα αντιγράφονται σχολαστικά, εφαρμόζονται πεισματικά και οδηγούν λογικά στις προβλεπόμενες κατωτέρω συνέπειες. Η ανάγνωσή του, επομένως, διαφωτίζει, προετοιμάζει και προστατεύει και τον εδώ αναγνώστη από ακόμη χειρότερους αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις…

Μετάφραση/εισαγωγή: Μ.Στυλιανού

Οικονομική παγκοσμιοποίηση= πραγματικός εμπορικός φονταμενταλισμός, και προέλευση των Παγκοσμίων Πολέμων του χθες και του αύριο

Ακτιβίστριες διαδήλωσαν στην Καμπούλ: «Δεν είμαστε οι γυναίκες των χρόνων του ’90» – Κάποιες ξυλοκοπήθηκαν

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο στην Καμπούλ στη διάρκεια διαδήλωσης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Βίντεο από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εικονίζουν σκηνές χάους κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσιοποίησαν φωτογραφίες μιας γυναίκας από το κεφάλι της οποίας τρέχει αίμα.

Αφγανές πραγματοποιούν τις δύο τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις στην ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν Καμπούλ, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και ζητώντας ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Τουρκία: Απειλεί με νέες γεωτρήσεις, επιδιώκει τη φινλανδοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου

Νίκος Μελέτης
Από το liberal 

Άλλοθι για επιστροφή στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνει να αναζητά η Άγκυρα, και απειλεί με επανάληψη των παράνομων τουρκικών ερευνών, εάν η Κύπρος συνεχίσει το νόμιμο πρόγραμμα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Η Τουρκία έχει αποσύρει τα πλωτά γεωτρύπανα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Oruc Reis τους τελευταίους μήνες έχει περιορισθεί σε έρευνες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στον κόλπο της Αττάλειας.

Σαρία: καθεστώς τρόμου ή εγγύηση σωτηρίας;

Γκράφιτι στους δρόμους της Καμπούλ
Ματίας Ρόε
Επιμέλεια: Δήμητρα Κυρανούδη
Από το dw

Η ερμηνεία της Σαρίας από τους Ταλιμπάν και τους ισλαμιστές τρομοκράτες προκαλεί σε πολλούς μουσουλμάνους τρόμο. Τι είναι όμως η Σαρία; Απαντήσεις στη DW από έναν μελετητή του Ισλάμ. 

Στο Κοράνι η Σαρία νοείται σαν το «μονοπάτι που οδηγεί στον Θεό» ή «τον δρόμο που οδηγεί στην πηγή». Από τεχνική σκοπιά η Σαρία περιλαμβάνει τους ισλαμικούς νόμους. Ως νομικό σύστημα του Ισλάμ έχει αναπτυχθεί εδώ και 1400 χρόνια μέσα από την μελέτη πηγών και την ερμηνεία μελετητών του Ισλάμ. Η Σαρία περιλαμβάνει αναρίθμητες αρχές

ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ: Το πολυδιάστατο και διακομματικό “ΕΓΚΛΗΜΑ” της αξιοποίησης (βλ. σπατάλης) των CH-47D Chinook

H ενίσχυση του στόλου των βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων Chinook δεν θα λύσει το πρόβλημα των χαμηλών διαθεσιμοτήτων. Η δημοσιότητα που έλαβε πρόσφατα το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των ελικοπτέρων CH-47D της Αεροπορίας Στρατού, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει δεκάδες δημοσιεύματα του DP στο κοντινό παρελθόν. Μέσα από αυτά είχε αναδειχθεί με στοιχεία και επιχειρήματα η σημαντικότερη αιτία του διαχρονικού αυτού προβλήματος, στις τάξεις και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και περιγράφεται με μία λέξη: Πολυτυπία.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Από το defence-point


Τα πολύτιμα για τη διενέργεια επιχειρήσεων ταχείας μεταφοράς προσωπικού και φορτίου CH-47D