Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η προϊστορία της Αθήνας - Πλάτων, Κριτίας

Η προϊστορία της πόλης των Αθηνών πριν τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να θυμηθούμε ότι πέρασαν συνολικά εννέα χιλιάδες χρόνια από τότε που έγινε ο πόλεμος ανάμεσα σ' εκείνους που ζούσαν έξω από τις στήλες του Ηρακλή και σ' όλους εκείνους που κατοικούσαν στο μέσα μέρος. Οφείλω λοιπόν να σας μιλήσω για τον πόλεμο με όλες τις λεπτομέρειες. Στην αρχηγία όσων κατοικούσαν μέσα λέγεται πως είχε αυτή η πόλη μέχρι το τέλος του πολέμου, ενώ των άλλων αρχηγοί ήταν οι βασιλιάδες της νήσου Ατλαντίδας, που, όπως είπαμε, ήταν κάποτε μεγαλύτερη από τη Λιβύη και την Ασία μαζί. Τώρα που βυθίστηκε από σεισμούς, έχει καλυφθεί από λάσπη, η οποία εμποδίζει όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον ωκεανό που βρίσκεται πιο πέρα. Στα πολυάριθμα βαρβαρικά έθνη και όλα τα Ελληνικά γένη που υπήρχαν εκείνη την εποχή, θα τα φανερώσει ο λόγος σαν να σηκώνει ότι συναντά σε κάθε σημείο πρέπει όμως στην αρχή να πω πρώτα για τους Αθηναίους εκείνης της εποχής και τους εχθρούς, που πολέμησαν μεταξύ τους, για τη στρατιωτική δύναμη και τα πολιτεύματα τους. Από αυτά λοιπόν πρέπει να προτιμήσω ν' αναφέρω πρώτα τα εξής.

Η Μάχη των Πρωταθλητών (546 π.Χ.)


547 ΠΧ . Οι Σπαρτιάτες, έχοντας ήδη αποσπάσει από το Άργος την ισχυρότερη σύμμαχό του, την Τεγέα, εν συνεχεία αποσπούν τα Κύθηρα και τη νότιο Κυνουρία και, τέλος την Θυρεάτιδα, η απώλεια της οποίας θα αποτελέσει βαρύτατο οικονομικό πλήγμα για το Άργος, το οποίο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σπάρτης.

Δείτε πού ζει ο κροκόδειλος της Κρήτης-Στο φράγμα τον ποταμών του δήμου Αμαρίου(Βίντεο)

Πολίτες από το Ρέθυμνο πηγαίνουν στη λίμνη για να δουν το μεγάλο ερπετό - Μην κολυμπάτε στη λίμνη, συνιστούν οι ειδικοί - Βίντεο δείχνει ότι ίσως πρόκειται για δύο κροκόδειλους - Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού των ερπετών.
Έκπληξη και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο, ο εντοπισμός ενός κροκόδειλου, περίπου δυο μέτρων, στο Ρέθυμνο.

Το πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ελλάδας, έχει εγείρει όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον, αλλά και την απορία για το πώς είναι δυνατόν να βρέθηκε ένας κροκόδειλος, σε έναν υδροβιότοπο της Κρήτης.  

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Ολοκληρώνεται απόψε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.
Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ. Μετά την συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων αποφασίστηκε να σταματήσει αυτός ο αγώνας των κινητοποιήσεων με τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος και να συνεχιστούν με άλλες μορφές οι αντιφδράσεις. Μετά από αυτη την εξέλιξη οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους και σήμερα το βράδυ στις 12 ολοκληρώνεται και η 48ωρη που είχε κηρυχθεί.

Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το "Άγαλμα της Ελευθερίας"(Βίντεο)


Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ. Η Ε.Ε. αποφάσισε να επιτίθεται στρατιωτικά στα κράτη – μέλη της, εάν…

Το Δ” Ράιχ αποκαλύπτεται και απειλεί…
Εθνική ακεραιότητα τέλος, με νόμο της Ε.Ε.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Με απόφαση – νόμο των Βρυξελλών η Ε.Ε. έχει δικαίωμα εισβολής και καταστολής, σε περίπτωση που διαπιστώσει η ίδια (δηλαδή το «διευθυντήριο» των ανωνύμων συμφερόντων πολυεθνικών) πως απειλούνται τα συμφέροντά της….

Πού θα εισβάλει η Ε.Ε. στρατιωτικά και θα καταστέλλει κινητοποιήσεις πολιτών; Μα, στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων τη γνώμη δεν θα λαμβάνει υπόψιν, αφού θα έχει τη δυνατότητα εισβολής και επιβολής στρατιωτικών μέσων (δηλαδή πολέμου και θανάτου πολιτών) χωρίς να αιτηθεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση της χώρας που «αποσταθεροποιείται»…! (ενδεχομένως η συγκεκριμένη απόφαση να είναι και η κύρια αιτία ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για μάχες πόλεων και καταστολή εξεγέρσεων πολιτών…).

Μπορεί μια φωτογραφία 80 χρόνων να βάλει τέλος στις θεωρίες για την πιο μυστηριώδη αεροπορική εξαφάνιση;



Μία ξεχασμένη φωτογραφία 80 χρόνων, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη λύση της μυστηριώδους εξαφάνισης της Amelia Earhart.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Μαϊάμι, ακριβώς τη στιγμή πριν η θρυλική αεροπόρος ξεκινήσει την ολέθρια προσπάθειά της για τον περίπλου της γης. Στη φωτογραφία φαίνεται χαρακτηριστικά ένα κομμάτι αλουμινίου βιδωμένο στη μία πλευρά του αεροπλάνου της, Lockheed Model 10 Electra.

Παγκόσμια Πολιτισμική Καταστροφή: Οι ισλαμιστές του ISIL γκρέμισαν την αρχαία Νινευή (Βίντεο)



Οι τακφιριστές σουνίτες ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ISIL κατέστρεψαν εκτός από τα τζαμιά των αντιπάλων τους σιιτών και τα αρχαία ιερά των Ασσυρίων της Νινευή που χρονολογούνται ήδη από τον 9ο αιώνα π.Χ., στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη και στη γύρω περιοχή.
Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει και δύο χριστιανικές εκκλησίες, η μία είναι καθολική και η άλλη ορθόδοξη.

Οι Αρχαίοι πολιτισμοί είχαν γνώσεις πέρα από το χρόνο τους - Γνώση που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν διαθέτει σήμερα(Βίντεο)

Ότι διαβάσετε στις παρακάτω παράγραφους έχει γραφτεί από τον άνθρωπο που δημοσίευσε το βίντεο. Έχει πολύ καλά σημεία. Ένα από τα καλύτερα είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει ιδέα
για το τι τον συνδέει μαζί με το σύμπαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν γνώσεις πέρα από το χρόνο τους, η γνώση που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν διαθέτει σήμερα..

Τότε είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάζουνε και να κατασκευάζουνε δομές πολύ πέρα από τις φυσικές τους ικανότητες ή τα εργαλεία που κατείχαν. Θα πρέπει να πιεστούμε σκληρά για να αναπαράγουμε τις αρχαίες πυραμίδες, και δεν έχουμε ιδέα για το πώς χτίστηκαν. Οι αρχαίοι πραγματικά κατείχαν πληροφορίες που εμείς δεν διαθέτουμε και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν καταλάβουμε πώς τα κατάφεραν με τα αδύνατα κατορθώματα τους.

Τελικά η Ουγκάντα είναι πολύ μπροστά! Απελευθέρωσαν γουρούνια μέσα στο Κοινοβούλιο

Οι δύο ακτιβιστές Ρόμπερτ Μαγιάντζα και ο Νόρμαν Τουμουχιμπίσε, μέλη της «Ομάδας Αλληλεγγύης των Ανέργων», είχαν καταφέρει τον περασμένο μήνα να μπουν στο κοινοβούλιο της Ουγκάντας, μαζί με τα γουρουνάκια, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Άφησαν κατόπιν στους διαδρόμους τα δυο μικρά ζώα τα οποία είχαν βάψει στα χρώματα του κόμματος του προέδρου Γιοουέρι Μουσέβενι, ενώ επάνω τους είχαν γράψει και συνθήματα με τα οποία κατηγορούσαν τους βουλευτές για διαφθορά.
Οι ακτιβιστές τελικά συνελήφθησαν αλλά σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 780 δολαρίων ο καθένας και θα πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου για να δικαστούν στις 4 Αυγούστου.

Ρωσικά Su-25 ανατίναξαν το στρατηγείο του ISIL - Επιχείρηση "χειρουργικής" ακρίβειας με δορυφορικές εικόνες

Σε απόλυτα στοχευμένες αεροπορικές επιχειρήσεις-βομβαρδισμούς κατά του ISIL προχώρησε ο Ιρακινός Στρατός με τα ρωσικά Su-25 και την υποστήριξη ελικοπτέρων, τραυματίζοντας σοβαρά τον επικεφαλής των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία και τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ Μπαγκνταντί.

Η επιτυχία της αποστολής έγκειται στο γεγονός ότι η επιχείρηση στήθηκε βάσει δορυφορικών εικόνων που αποκάλυπταν το κρησφύγετο του ISIL, στην περιοχή Qaëm δυτικά της al-Anbar. Κι αυτό βέβαια έγινε με τη συνδρομή της Μόσχας.

Ελένη Θεοχάρους:"Ούτε η χούντα του '67 δεν μου έκλεισε το στόμα - Ποιoς είσαι εσύ;"

«ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ «ΚΟΛΛΗΤΟΥ» ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αυτό που δεν τολμούν να κάνουν πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, το έκανε η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους. Εξέθεσε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε «τουμπεκί» στην πρόκληση της Τουρκίας να χαρακτηρίσει «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία με έγγραφο της Άγκυρας που παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος ως προεδρεύων του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ και Τουρκίας.