Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσφεραν στήριξη... και στην Wall Street Sarkozy και Merkel

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.246,73140,88 1,27%  
  Nasdaq2.572,5540,40 1,60%  
Η Wall Street σήμερα

"Έπιασε" και στην Wall Street η ελληνική "φόρμουλα", χαρίζοντάς της την τρίτη συνεχή άνοδο. Μπορεί οι βασικοί δείκτες να μην κατάφεραν να κρατήσουν τα υψηλά ημέρας, που για τον βιομηχανικό δείκτη έφτασαν τις 280 μονάδες, κατοχύρωσαν ωστόσο σημαντικά κέρδη χάρη στις ελπίδες που αναζωπύρωσαν οι διαβεβαιώσεις Merkel, Sarkozy πως στηρίζουν την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης" δήλωσαν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Οι δύο αρχηγοί κρατών τόνισαν ωστόσο στον Γιώργο Παπανδρέου τη σημασία της τήρησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Επίσης, θεωρούν σημαντικό η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη

Η προσοχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου ήταν στραμμένη στην Ευρώπη από νωρίς, καθώς νωρίτερα η προσπάθεια ανόδου βρήκε τοίχο στην προσωρινή αναταραχή που προκάλεσαν τα αντικρουόμενα δημοσίευματα για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αναβαθμίζει τις εξουσίες του έκτακτου μηχανισμού στήριξης EFSF από την αυστριακή Βουλή.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/14-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.
*ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ.
*ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ.
*ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙΟΥΡΕΤΖΙΚ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ AN/TRY-2 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.
*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ-ΜΠΑΣΕΣΚΟΥ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 14 Σεπ. 2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Μήπως το ΣΑ του ΟΗΕ στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα ;

Σε δηλώσεις του ο Σέρβος ΥΠΕΞ
Jeremic υποστήριξε ότι ΄΄με την αρνητική στάση του το Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά την τελευταία σύνοδο, στην πρόταση της Ρωσίας για κοινή δήλωση, με την οποία να καταδικάζεται η μονομερής χρήση βίας εκ μέρους της Πρίστινα στα πρόσφατα επεισόδια της 25 Ιουλ. (παρουσιάστηκαν διεξοδικά σε προηγούμενα άρθρα), φαίνεται να στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα. Ουσιαστικά υπερασπίζεται την μονομερή χρήση βίας΄΄.

Βούλγαρος Στρατηγός: Οι εξελίξεις βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και όχι στην οικονομία της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_4935.html

Σεπτέμβριος 14, 2011.

Σόφια.

«Σε μια εποχή που οι Βρυξέλλες κατά κύριο λόγο ασχολούνται με θέματα δημοσιονομικής σταθερότητας και εξοικονόμησης πόρων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και ορισμένες άλλες χώρες, εύχομαι και ελπίζω να υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν και αναλύουν τις διαδικασίες, όπως αυτές μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου και της Τουρκίας και του Ισραήλ. Δεν  πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε, σε μικρό χρονικό διάστημα, εκπληκτικά γεγονότα από την Τυνησία και την Αίγυπτο».

Προστασία της Σύρτης από τις «θηριωδίες» του ΝΑΤΟ ζητεί ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2055791


Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία της γενέτειράς του, Σύρτης, από τις «θηριωδίες», όπως τις αποκάλεσε, του ΝΑΤΟ, ζήτησε ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Στο Πακιστάν ο νέος ηγέτης της Αλ Κάιντα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο νέος ηγέτης της αλ Κάιντα, ο αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, βρίσκεται στο Πακιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος επεσήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να εδραιωθεί στη Λιβύη επωφελούμενη του χάους μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Η Συρία και η Λιβύη μπορεί να καταστούν προγεφύρωμα της τρομοκρατίας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/14/56176187.html


Σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης της κατάστασης στη Λιβύη και τη Συρία αυτά τα κράτη μπορεί να γίνουν προγεφύρωμα της τρομοκρατίας στη Βόρεια Αφρική και τη Μ. Ανατολή, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στα θέματα των νέων απειλών για την ειρήνη Ηλιά Ρογκατσόφ.

ΝΕΑ ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο συριακός στρατός εισέβαλλε σε δέκα επαρχίες κοντά στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ 5 ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 14-9-2011
Αίτημα για σύλληψη του Διοικητή Νότιου Θαλάσσιου Τομέα
 Στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Βαριοπούλα 5 εν ενεργεία αξιωματικοί μεταξύ των οποίων ο αντιναύαρχος-Διοικητής Νότιου Θαλάσσιου Τομέα Αμπντουλλάχ Τζαν Ερένογλου και ο ταξίαρχος της αεροπορίας Μουσταφά Ιλχάν παραπέμπονται στο δικαστήριο με αίτημα σύλληψης.

Επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου!Χοντραίνει το παιχνίδι.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8271

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ισραηλινό ομόλογό του Μ.Νετανιάχου. Η επικοινωνία θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο κ.Παπανδρέου, με Μέρκελ και Σαρκοζί. Μαζί με  το θέμα της αντιμετώπισης της δραματικής οικονομικής κρίσης, το θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο στη Κύπρο είναι τα καυτά ζητήματα που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Στην Λιβύη πάει ο Σαρκοζί συνοδευόμενος από 160 αστυνομικούς!

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     Στην Λιβύη αναμένεται να μεταβεί την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα τουλάχιστον με το περιοδικό Marianne.

Αιγύπτιοι Ισλαμιστές προς Ερντογάν: ‘Μην επιδιώκεις ηγεμονία στη Μέση Ανατολή’

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_5979.html#more

Σεπτέμβριος 14, 2011.

Κάιρο.

«Η αιγυπτιακή ισλαμική ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή  στη χώρα, εξέδωσε  προειδοποίηση προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η χώρα  του δεν θα πρέπει να προσβλέπει στην κυριαρχία στη Μέση Ανατολή, παρά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφυλάχθηκε κατά την περιοδεία του», γράφει η εφημερίδα ‘Haaretz’.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία ανακοίνωσε “έρευνες στη Μεσόγειο μαζί με Αίγυπτο”!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Τουρκία ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ ότι ξεκινά σύντομα έρευνες στη Μεσόγειο,μαζί με την Αίγυπτο!

Credit Suisse: Επίκειται «φούσκα ακινήτων» στην Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί η «απόλυτη χρηματοπιστωτική καταιγίδα», που θα ξεκινήσει από την κινεζική αγορά ακινήτων απευθύνουν οι αναλυτές της Credit Suisse.

Ιδού πώς καταστρέφουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η καταστροφή της στρατηγικής υποδομής της χώρας μέσω του μνημονίου περιγράφηκε χτες ανάγλυφα από τον αντιπρόεδρο της LM Ντένη Πλέσσα, ο οποίος αποκάλυψε ότι προτείνουν  στην ΕΑΒ προγράμματα κατασκευής τμημάτων αεροσκαφών ύψους πολλών εκατ. ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγο μνημονίου.

Ανάλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη με χρήση lego

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....ίσως αυτό βοηθήσει κάποιους να πάρουν μια μυρουδιά ......
Από το ιστολόγιο http://antikleidi.wordpress.com/2011/09/13/legoeurocisis/

Το παρακάτω γράφημα είναι από το report της JP Morgan, και εξηγεί με πολύ έξυπνο και παραστατικό τρόπο το δράμα της Ευρωζώνης. Ο κάθε χαρακτήρας lego αντιπροσωπεύει κάποιον από τους 12 πρωταγωνιστές της κρίσης, ενώ τα κόκκινα βελάκια δείχνουν τι πιστεύει ο καθένας από αυτούς σχετικά με το ποιος πρέπει να πληρώσει για την κρίση.
Οι πρωταγωνιστές (το κάθε νούμερο αντιστοιχεί στο νούμερο που φαίνεται και στο γράφημα):

Χ.Α: To μεροκάματο του τρόμου

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...και οι Ελληναράδες πιστεύουν ακόμα ότι ο GAP και οι φίλοι του θα τους σώσουν.......
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

xaaaaΟι traders εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία που δημιούργησαν οι προσδοκίες για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη έκαναν παιχνίδι στο Χ.Α. και έβγαλαν καλό «μεροκάματο». Τους βοήθησε και το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο περί έκδοσης ευρωομολόγου και προχώρησαν σε τοποθετήσεις στα τραπεζικά blue chips από την αρχή της συνεδρίασης.
Προς το τέλος όμως προτίμησαν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα «χαρτιά» που είχαν πάρει, ώστε να αποκομίσουν κέρδη αλλά και να μην… πιαστούν στον ύπνο αύριο, εάν δεν βγει κάτι καλό από την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν Παπανδρέου – Μέρκελ – Σαρκοζί. Εξου και ότι μάζεψε ο Γενικός Δείκτης προς το τέλος της συνεδρίασης. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι άριστοι γνώστες του intraday, το οποίο σε μία ρηχή αγορά, όπως η ελληνική, αποφέρει καρπούς.

Καλύτεροι όροι για τα δάνεια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....έλα Αλέκο......πόσο πληρώνει η Ελλάδα??????????????????
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95924&catid=13


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων Ιρλανδίας και Πορτογαλίας με καλύτερα επιτόκια.

Κατά του ευρώ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Υπέρ της Ε.Ε., αλλά κατά του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση Transatlatic Trends του German Marshall Funds (GMF).

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών Πώς υπολογίζεται το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για ποιο λόγο εξαιρείται η Εκκλησία ΑΕ??
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4656983

Σε δύο δόσεις για το 2011 και σε τέσσερις δόσεις για το 2012 θα καταβληθεί το ειδικό τέλος στα ακίνητα, όπως διευκρίνισε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης, ενώ τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα. Ο συντελεστής θα είναι από 3 έως 16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η προσαύξηση φτάνει το 25% για τα νεόδμητα κτίρια. Διαβάστε τις αναλυτικές διευκρινίσεις, καθώς και διαφωτιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ειδικό τέλος.

Εκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα Εξουσιοδοτήθηκε ο Πάουλ Τόμσεν για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=419703

Εκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα
Να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΝΤ ο Πάουλ Τόμσεν
To Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημερώθηκε την Τετάρτη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το Ταμείο, εξουσιοδότησε τον επικεφαλής του κλιμακίου Πόουλ Τόμσεν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

ΤΑ «ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ Αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα - Δέσμευση για πιστή τήρηση της συμφωνίας

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63379448
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί και η Γερμανία και η Γαλλία θα στηρίξουν πλήρως το νέο σχέδιο χρηματοδότησης, όπως αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, όπως προκύπτει από την αποψινή τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί

Αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα - Δέσμευση για πιστή τήρηση της συμφωνίας

Μέρκελ και Σαρκοζί πιέζουν για εφαρμογή όλων των μέτρων Έδωσαν στήριξη, μετά το χαράτσι Προϋπόθεση για την καταβολή των δόσεων η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309710
    Τη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μετά τις συνεχείς δηλώσεις περί χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από το χαράτσι στα ακίνητα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την «τρύπα» στο έλλειμμα. Ωστόσο, επισήμαναν ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί.


Πρόταση - Ένα προσχέδιο Μοντέλο Σύγχρονης Διακυβέρνησης της Ελλάδος (ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Σχόλιο από Faceof : Επειδή μας έρχονται πολλά θέματα/άρθρα για αναδημοσίευση στα email του μπλόγκ και που έχουν σχέση με το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος και ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει αυτή την χώρα .....θα απαντήσουμε με Ροίδη για το ποια είναι η άποψή μας :
«Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι

Αυτά για να μην υπάρχει παρεξήγηση ......δείτε και την πρόταση μας για ένα νέο μοντέλο σύγχρονης διακυβέρνησης της Ελλάδος.....
Αρχικό κείμενο δημοσίευσης μας:

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Πρόταση - Ένα προσχέδιο Μοντέλο Σύγχρονης Διακυβέρνησης της Ελλάδος

ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ


ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΟΥΜΕ???ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ Ο ΣΑΜ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Το τέλος του θα είναι φρικτό...



Κάθε μέρα…. μα κάθε μέρα….
Οι δικαιολογίες των πολιτικών ρουφιάνων και ξετσίπωτων γίνονται και πιο αναγουλιαστικές….
Και πάλι δεν είναι οι χειρότεροι αυτοί όμως….
Χειρότεροι είναι αυτοί που τους δίνουν πολιτικό χρόνο…… κι αυτοί είναι όλα τα υπόλοιπα κόμματα που δεν παραιτούνται….

Με τη βοήθεια των δήμων ξεκινούν τα σχολεία


Με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολειά, καθώς οι δήμοι όλη της χώρας θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μη έγκυρη εκτύπωση και αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4615

- Οι ωραίοι, έχουν χρέη! Ποιοι δήμοι και πόσα χρωστάνε. Αναλυτικός πίνακας http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4610

Θολή η προεξόφληση για το ΧΑ.... κρίσιμα τεχνικά σημεία οι 850 - 880 μονάδες - Αγοράζουν τράπεζες Cheuvreux, Citi, BofA - Πάνω τα CDS στην Ελλάδα στο 62% ή 6,2 εκατ δολ, κάτω στην Ευρώπη....και αποδόσεις έως 172%

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9) Οι προσδοκίες που  καλλιεργούνται ότι τελικώς η Ευρώπη παρά τις απειλές προς την Ελλάδα ακόμη και για χρεοκοπία, δεν θα μας αφήσει στο έλεος της δύσμοιρης τύχης μας κρατούν ΧΑ και τράπεζες ανοδικά αλλά το τοπίο είναι θολό...Τι θα αποφασίσει η Ευρώπη για την Ελλάδα; Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα...
Οι προσδοκίες αυτές όμως πρέπει να μετουσιωθούν και σε πραγματικό γεγονός για να έχει συνέχεια και η αναλαμπή στο ΧΑ ειδάλλως η νέα πτώση θα είναι βίαιη.
Η σημερινή αντίδραση της αγοράς αποτελεί προσπάθεια θετικής προεξόφλησης...Το ΧΑ έκλεισε με  κέρδη 1,67% στις 857,18  μονάδες

Τζιαμπάο: Κόψτε τα ελλείματα- Μη στηρίζεστε στην Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=29608&categories_id=69
Έκκληση στις ανεπτυγμένες χώρες ανά τον κόσμο να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους, αντί...  
Τζιαμπάο: Κόψτε τα ελλείματα- Μη στηρίζεστε στην Κίνα
να στηρίζονται στην οικονομική βοήθεια της Κίνας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Dalian.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Τζιαμπάο τόνισε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες θα πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην επεκταθεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη.

O Κινέζος πρωθυπουργός επανέλαβε το μήνυμα που είχε στείλει τον Ιούνιο, ότι η Κίνα θα βοηθήσει την Ευρώπη με επενδύσεις και παράλληλα ότι η κυβέρνησή του θα διασφαλίσει την συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας.

Συνεχίζεται με παρέμβαση της Ελλάδας η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Συνεχίζεται στη Χάγη η εκδίκαση της γερμανικής προσφυγής για τις κατασχέσεις γερμανικών περιουσιών με σκοπό την αποζημίωση θυμάτων εγκλημάτων πολέμου σε Ιταλία και Ελλάδα. Στη δίκη παρεμβαίνει η Ελλάδα.

Γκάιτνερ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ.
Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να δοθεί στη χώρα να πάρει ανάσες για να μπορέσει να βγει στις αγορές ξανά.

Reuters: Δύσκολο να γίνουν αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλος του μήνα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για 5 αποκρατικοποιήσεις μέχρι τα τέλη του μήνα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα και οι αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνει σε ανάλυσή του ο πρακτορείο Reuters.

Προειδοποιεί τις γερμανικές τράπεζες η S&P

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Σοβαρές συνέπειες θα έχει για τις γερμανικές τράπεζες η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη σύμφωνα με την Standard & Poor΄s.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, το στέλεχος του οίκου Stefan Best τόνισε πως η βάση αναχρηματοδότησης των μεγάλων γερμανικών τραπεζών είναι ευαίσθητη και μία ενδεχόμενη απώλεια εμπιστοσύνης σε περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης θα δημιουργούσε την ανάγκη για στήριξη όπως στη μετά Lehman περίοδο.

Σύμφωνα με τον Best, οι τράπεζες της Γερμανίας είναι πολύ πιθανό να μπορούν να απορροφήσουν μία ελληνική χρεοκοπία χωρίς την κρατική βοήθεια εάν η κρίση περιοριστεί ενώ οι προοπτικές της κερδοφορίας τους είναι αρνητικές χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικές ακόμα.



Πηγή:www.capital.gr

Eπιτροπή ΟΗΕ: Παράνομος ο αποκλεισμός της Γάζας

Δείτε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/66.html
Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2055436

Ο ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επισημαίνει επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σε έκθεσή της προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αμφισβητώντας το πόρισμα άλλης έρευνας του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ο ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επισημαίνει επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ σε έκθεσή της προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του διεθνούς οργανισμού, αμφισβητώντας το πόρισμα άλλης έρευνας του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Επιδεινώθηκε η πολιτική κρίση στο Βέλγιο

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63379375
Επιδεινώθηκε η πολιτική κρίση στο Βέλγιο μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και την αιφνίδια ανακοίνωση της προσεχούς αποχώρησης του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή τροπή που πήρε η πολιτική κατάσταση στη χώρα του.
Ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη
νέα αυτή τροπή που πήρε η πολιτική κατάσταση στη χώρα του.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι και από τη Βουλή Εγκρίθηκε το ιταλικό πακέτο λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309678

    Το «πράσινο φως» και από τη Βουλή πήρε σήμερα το πακέτο λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κέρδισε την ψηφοφορία με 316 ψήφους ενώ 302 καταψήφισαν.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα το πακέτο λιτότητας ενέκρινε η γερουσία.

Το γεωτρύπανο της Νoble Εnergy ξεκίνησε για την κυπριακής ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί

Η Γαλλία ζητεί εγγυήσεις από την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5306

Η Γαλλία θα ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα σήμερα - κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης - ότι θα ανταποκριθεί στους στόχους για το έλλειμμα, που έχουν οριστεί, ως προϋπόθεση για την επέκταση του σχεδίου στήριξης, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.

Дневник -Скопје: Η Ελλάδα εκτός της ζώνης Σένγκεν;

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_2211.html#more


Σεπτέμβριος 14, 2011.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ‘εφαρμογή του μηχανισμού προσωρινής εξαίρεσης χωρών’ από την ζώνη Σένγκεν και σύμφωνα με ορισμένους διπλωμάτες, το μέτρο έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα να κρατήσει τους λαθρομετανάστες μακριά από την Ένωση, ανακοίνωσε χθες η ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times».

Προτάσεις για τη Συνθήκη Σένγκεν θα παρουσιάσει την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Οι προτάσεις για τη Συνθήκη του Σένγκεν, που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν στοχεύουν συγκεκριμένες χώρες όπως η Δανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Εφημερίδα Shqip: Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιταλίας και Ελλάδας θέτουν τους όρους για ένταξη

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/shqip_14.html#more


Σεπτέμβριος 14, 2011.
Τίρανα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιταλίας έθεσαν όρους στην Αλβανία, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, για την εφαρμογή  των όρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το Νοέμβριο.  Η μη εφαρμογή τους θα επηρεάσει  την  απόφαση των Βρυξελλών, τον ερχόμενο Δεκέμβριο,  η οποία δεν  θα έχει ‘συμβουλευτικό’ χαρακτήρα αλλά,  υπάρχει η πιθανότητα αναστολής της διαδικασίας ολοκλήρωσης της  Αλβανίας.

Σε συνεργασία με Eulex και KFOR Οι αρχές της Πρίστινας αναλαμβάνουν τον έλεγχο των συνόρων στο βόρειο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128365

O πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι
O πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Πρίστινα
Στις αρχές της Πρίστινας περνά από τις 16 Σεπτεμβρίου ο έλεγχος των συνόρων στο βόρειο Κόσοβο, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.

Κοσσυφοπέδιο και Σερβία: το ανύπαρκτο σύνορο

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

photoΗ περιοχή Γκιλάν του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται στα σύνορα με τη Σερβία. [Reuters]
Κάτοικοι χωριών του Κοσσυφοπεδίου που βρίσκονται στα σύνορα με τη Σερβία έχουν αιφνιδιαστεί από το συναπάντημα με τη Σερβική χωροφυλακή στις πόλεις τους, ή εκεί κοντά.
"Έχει αποτελέσει μέρος της ζωής μας να τους βλέπουμε στο χωριό. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στα χωράφια μας ή στο δάσος επειδή είναι εκεί και θα μας συλλάβουν", ανέφερε ο Μπαχτίρ Μουσταφά, κάτοικος Γκιλάν. "Έχουμε προσφύγει στην αστυνομία και στην KFOR, ωστόσο πέρα από κάποιες περιπολίες που ξεκίνησαν, αναφέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο".

Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Mεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και πυραυλάκατοι Kilic) και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών. 

Πυρά και από Ιράν κατά της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ Με βαρείς χαρακτηρισμούς “επιτίθεται” η Τεχεράνη στη συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ και στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=57880

Μετά την Τουρκία, και το Ιράν εξαπολύει επίθεση κατά της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ στο ζήτημα των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ιστοσελίδα της τουρκικής υπηρεσίας της ιρανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης διενεργεί “επίθεση” με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Ισραήλ, αναφερόμενη στη συνεργασία της χώρας με την Κύπρο.

Η ιρανική ιστοσελίδα αναφέρεται στην κυβέρνηση του Ισραήλ ως “ρατσιστικό καθεστώς” και αφήνει να εννοηθεί ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του Τελ Αβίβ στο ζήτημα της έναρξης ερευνών στο οικόπεδο Λεβιάθαν της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, η Τεχεράνη, εμφανίζεται ευθυγραμμισμένη με την επίσημη γραμμή της Τουρκίας και χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως “Τομέας της Ρωμαίικης Διοίκησης της Κύπρου”.

Συρία: Eπιχείρηση του στρατού στο Τζαμπάλ αλ-Ζουίγια

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Συρία: Eπιχείρηση του στρατού στο Τζαμπάλ αλ-Ζουίγια
Φάλαγγες τεθωρακισμένων του συριακού στρατού εισέβαλαν σήμερα σε μια απομονωμένη, δύσβατη περιοχή κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, διευρύνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία με στόχο να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και να καταδιώξουν λιποτάκτες.

Έμμεση στήριξη στην Κύπρο Αναλογική μοιρασιά του φυσικού αερίου ζητά η Ουάσινγκτον

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=145602

Υπέρ της αναλογικής διανομής των πλουτοπαραγωγικών  πηγών της Κύπρου στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους τάσσεται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών  της Αμερικής.

Θέλει δύο οικόπεδα η Gazprom

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/gazprom.html
Καθημερινός συντονισμός Αθηνών – Λευκωσίας για ΑΟΖ - Αύριο ο Οζερσάι στην Άγκυρα για οδηγίες – Συνεχίζουν τις απειλές οι Τούρκοι Του Παναγιώτη Τσαγγάρη Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom επέδειξε ενδιαφέρον για δύο οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ Για δύο θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ ενδιαφέρεται ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ενώ το διεθνές ενδιαφέρον για τα δικαιώματα στα οικόπεδα της Κύπρου ολοένα και αυξάνεται με εταιρείες όπως οι Total, Norway's Statoil και Chevron να έχουν επίσης εκδηλωθεί θετικά. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τη διερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη», για την οποία δόθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τελικό «ΟΚ» και πλέον οι πάντες βρίσκονται σε αναμονή.

Φοβούνται μια ισλαμική Λιβύη Καμπανάκι από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την αυξανόμενη δύναμη των φανατικών μουσουλμάνων

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4656771

Η Λιβύη κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών εάν δεν σχηματισθεί γρήγορα μια σταθερή κυβέρνηση προειδοποίησε χθες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, την ώρα που στις τάξεις του νέου πολιτικού κατεστημένου που διαμορφώνεται στην Τρίπολη έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των συντηρητικών ισλαμιστών και εκείνων που τάσσονται υπέρ ενός πιο κοσμικού κράτους. 

126 κράτη υποστηρίζουν την Παλαιστίνη

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/14/56155734.html

Photo: EPA




Τα σχέδια της Παλαιστίνης για την εξασφάλιση της ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ με σκοπό την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της έχουν πλατιά υποστήριξη στον κόσμο, αλλά δεν θα οδηγήσουν στο τέλος των συνομιλιών της με το Ισραήλ.

Μη ζητήσει αναγνώριση κράτους συμβουλεύει η Ιταλία την Παλαιστίνη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Με σφάλμα παρομοίασε ένα πιθανό αίτημα της Παλαιστίνης να αναγνωριστεί ως κράτος από τον ΟΗΕ, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Φράνκο φρατίνι τόνισε: «Αυτό αποτελεί πηγή διχασμού. Για πολλά αραβικά κράτη, θα ήταν επιπλέον και δυσάρεστο. Σκεφτείτε απλώς τί θα συνέβαινε αν οι ΗΠΑ ασκούσαν το βέτο τους. Εκατομμύρια άνθρωποι θα έχαναν τις ψευδαισθήσεις τους».
Στη συνέχεια, ο Φρατίνι τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να κρατήσει μια κοινή στάση για το θέμα: