Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγει «τον χορό» για τα ευρωομόλογα ο Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/09/2011_406234


Με σχετικό ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα οι αγορές της Ευρώπης τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγων.



Οι προτάσεις της Κομισιόν για την έκδοση των ευρωομολόγων θα ανακοινωθούν σύντομα, δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος της κρίσης χρέους.
«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει σύντομα προτάσεις για την έκδοση ευρωομολόγων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο ίδιος έσπευσε να προλάβει τυχόν «ενθουσιασμούς» λέγοντας ότι η έκδοση ευρωομολόγου «δεν θα φέρει άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα» που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ.
Το ευρωομόλογο, για το οποίο γίνεται λόγος εδώ και αρκετούς μήνες, «θα αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για την περαιτέρω οικονομική και πολιτική ενοποίηση», της Ευρώπης, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε την περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων για τη διάσωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι βεβαίως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά και η ΕΕ θα πρέπει να υλοποιήσει το πακέτο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Στην ίδια συζήτηση, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τη στήριξη του ευρώ, ο ευρωβουλευτής Ντέρκ Ζαν 'Επινκ, από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών, υποστήριξε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι θέμα χρόνου, ενώ ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, από την Ομάδα «Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας», εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ότι η ημερομηνία πλησιάζει.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου