Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Με όρους επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα Βοήθεια από αναδυόμενες ζητά για Ευρώπη η Λαγκάρντ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309617

    Οι τρεις διεθνείς οργανισμοί, η λεγόμενη τρόικα, που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης στην Ελλάδα, δεν θα επέστρεφε στην χώρα χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες στη θέση τους, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.




Η Τρόικα αποτελείται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Εάν οι συνθήκες δεν υπήρχαν, δεν θα είχαν επιστρέψει," δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ για χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα Arrigo Sadun.
Στο μεταξύ, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες να αγοράσουν ομόλογα ελλειμματικών και υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, η Λαγκάρντ κάλεσε τις λεγόμενες χώρες BRIC - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα - που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αύξηση των επενδύσεων τους σε ευρωπαϊκά ομόλογα, να μην επενδύσουν μόνο σε ομόλογα χωρών με ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, όπως η Γερμανία.
Εκπρόσωποι των χωρών BRIC θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για να εξετάσουν τις δυνατότητες που έχουν να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βραζιλία, η ομάδα των τεσσάρων μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων, ώστε να χαλαρώσει η κρίση χρέους της Ευρώπης.
Οι χώρες BRIC έχουν τη δυνατότητα αγοράς ομολόγων τεράστιας αξίας, καθώς μόνο τα διαθέσιμα της Κίνας φθάνουν τα 3,2 τρισ. δολάρια, αλλά οι χώρες αυτές θεωρούνται συντηρητικοί επενδυτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου