Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αγωνία για την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να είναι αβέβαιο και την αγωνία για την τύχη της χώρας να χτυπά κόκκινο, πραγματοποιείται σήμερα στις 19:00 το απόγευμα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένει να λάβει τη στήριξη και διαβεβαιώσεις από Γαλλία και Γερμανία ενόψει και του κρίσιμου ΕΚΟΦΙΝ της Παρασκευής.

Ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να πείσει Μέρκελ και Σαρκοζί ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξη όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.



 Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος θα δεσμευτούν για την πλήρη εφαρμογή των εγγυήσεων της 21ης Ιουλίου, χωρίς το αγκάθι των εγγυήσεων προς τη Φινλανδία.
Στην ελληνική κυβέρνηση γνωρίζουν όμως καλά πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, το πρόβλημα της έκτης δόσης θα μεταφερθεί αυτομάτως στην έβδομη.
Λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη, στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Στην Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός, ενώ χθες υπήρξε πυρετός διαβουλεύσεων με αντικείμενο την σημερινή τηλεδιάσκεψη. Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Απόστολος Ταμβακάκης.
Επίσης συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου