Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χ.Α: To μεροκάματο του τρόμου

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...και οι Ελληναράδες πιστεύουν ακόμα ότι ο GAP και οι φίλοι του θα τους σώσουν.......
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

xaaaaΟι traders εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία που δημιούργησαν οι προσδοκίες για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη έκαναν παιχνίδι στο Χ.Α. και έβγαλαν καλό «μεροκάματο». Τους βοήθησε και το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο περί έκδοσης ευρωομολόγου και προχώρησαν σε τοποθετήσεις στα τραπεζικά blue chips από την αρχή της συνεδρίασης.
Προς το τέλος όμως προτίμησαν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα «χαρτιά» που είχαν πάρει, ώστε να αποκομίσουν κέρδη αλλά και να μην… πιαστούν στον ύπνο αύριο, εάν δεν βγει κάτι καλό από την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν Παπανδρέου – Μέρκελ – Σαρκοζί. Εξου και ότι μάζεψε ο Γενικός Δείκτης προς το τέλος της συνεδρίασης. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι άριστοι γνώστες του intraday, το οποίο σε μία ρηχή αγορά, όπως η ελληνική, αποφέρει καρπούς.


Από τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης η Εθνική, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 6,42%, κλείνοντας στα 3,15 ευρώ. Κάποιοι αναλυτές υποστήριξαν πως η εικόνα που παρουσίασε ο τίτλος της ΕΤΕ παραπέμπει σε κινήσεις short covering, καθώς άλλαξαν χέρια πολλά κομμάτια και υπήρξε και μεγάλη ζήτηση. Οι πιο «πονηροί» πάντως αποφεύγουν να μιλήσουν για κλείσιμο short θέσεων, καθώς είναι γεγονός πως τα τραπεζικά blue chips, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σορταρισμένα. Αλλωστε το γνωστό hedge funds Marshall, το οποίο εδώ και μήνες σορτάρει επιμελώς της Εθνικής, με επίσημη ανακοίνωση στο Χ.Α. δημοσιοποίησε χθες πως κατέχει στην ΕΤΕ ανοικτή θέση της τάξης των 1.988.625 μετοχών.
Oπως και να έχουν τα πράγματα, η σημερινή ανοδική αντίδραση ήταν απαραίτητη στο Χ.Α., με τους τεχνικούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως χρειάζονται ακόμα δύο κλεισίματα πάνω από τις 850 μονάδες για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα. Η βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο Ecofin της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου