Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Βίντεο του Γενικού Επιτελείου μας για τα 200 χρόνια της επανάστασης μας!

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σκεπασμένος με τον ελληνικό σταυρό – Όλα για την κηδεία του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το λάβαρο με τον ελληνικό σταυρό θα σκεπάζει το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στην κηδεία του που θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00 ώρα Ελλάδος και φέρει την κωδική ονομασία Operation Forth Bridge. Ποιοι είναι 30 προσκεκλημένοι στην τελετή αποχαιρετισμού του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Το φέρετρο του Φίλιππου θα καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα:

Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

Η απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου

«Είμαστε Έλληνες πολίτες» λέει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης - Το μήνυμα του Ιμάμη της Αθήνας


Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της χθεσινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, καθώς ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «μειονότητα» και πήρε την απάντησή του από τον Έλληνα, όμως εξίσου σημαντική είναι η άποψη των μουσουλμάνων της Θράκης, που στέλνουν το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

Πεντάγωνο Εκπρόσωπος: Τα βίντεο με τα UFO είναι αυθεντικά(Βίντεο)

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο με UFO, ή αλλιώς των «μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων», τα οποία διέρρευσαν πρόσφατα, είναι αυθεντικά.

Τα πλάνα ενός μυστηριώδους αεροσκάφους τριγωνικού σχήματος που αναβοσβήνει και πετάει μέσα από τα σύννεφα τα οποία τράβηξε το προσωπικό του Ναυτικού το 2019, είναι αυθεντικά επιβεβαίωσε στο CNN, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sue Gough.

«Όπως έχουμε προαναφέρει, για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των επιχειρήσεων και για να αποφύγουμε την αποκάλυψη πληροφοριών που μπορεί να είναι χρήσιμες σε πιθανούς αντιπάλους, το Υπουργείο Άμυνας δεν συζητά δημοσίως τις λεπτομέρειες ούτε των παρατηρήσεων ούτε των ερευνών των αναφερόμενων εισβολών στον εναέριο χώρο μας», δήλωσε η Gough.

Ο Τσαβούσογλου μπλοκάρει τις συνομιλίες της Γενεύης σε αντίποινα των ελληνικών θέσεων στην Άγκυρα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου μετά την διπλωματική ήττα που δέχθηκε εντός έδρας μάλιστα από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια, μετέβη στα Κατεχόμενα και από εκεί ουσιαστικά δήλωσε το μπλοκάρισμα των συνομιλιών της Γενεύης.

«Δεν υπάρχουν νέες διαπραγματεύσεις» στη συνάντηση της Γενεύης για την Κύπρο. Η Τουρκία δεν αγνοεί ποτέ λύσεις για το νησί. Η συνάντηση στη Γενεύη θα είναι άτυπη. Δεν θα διεξαχθούν νέες διαπραγματεύσεις εκεί”, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στέγαστρο Κολυμβητήριου Μάχης: Παραλαβή παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ (ΦΩΤΟ)

Από το defence-point

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του σύγχρονου στεγάστρου του αναβαθμισμένου κολυμβητηρίου μάχης στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής. Στη τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής) Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Το μεταλλικό στέγαστρο αποτελεί καινοτόμο σχεδίαση και κατασκευή της Μονάδας Μελετών και

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λιβύης – Την Κυριακή πάει Αίγυπτο και την Τρίτη Σ. Αραβία

Φουλ οι μηχανές στο υπουργείο Εξωτερικών. Η ελληνική διπλωματία εργάζεται πυρετωδώς, εν όψει της άτυπης πενταμερούς αλλά κυρίως των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον προσωρινό πρόεδρο του συμβουλίου της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Λίβυος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Τσαβούσογλου στοχοποιεί τον Δένδια και ο Ακάρ τον Στρατηγό Φλώρο

Του Χρήστου Μαζανίτη
Από το enikos

Φαίνεται ότι το δημόσιο μπρα ντε φερ (bras de fer) Δένδια – Τσαβούσογλου ήταν απλά η θρυαλλίδα των στοχοποιήσεων από την τουρκική διπλωματία των Ελλήνων που της έχουν δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα τον τελευταίο χρόνο. Από τη μία είναι ο Νίκος Δένδιας, που κατάφερε σε ένα χρόνο όσα κανείς άλλος Έλληνας υπουργός εξωτερικών, δηλαδή να υπογράψει ολοκληρωτική συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία, να επεκτείνει σε όλη την δυτική Ελλάδα τα χωρικά ύδατα από τα 6 στα 12 νμ, να υπογράψει μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και να συμφωνήσει με Αλβανία για προσφυγή στην Χάγη για την επίλυση των διαφορών.

“Μπράβο Δένδια. Όμως η θεραπεία του συνδρόμου της Στοκχόλμης, απαιτεί νέο δόγμα του Ελληνισμού”

“Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία … Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. …”  

                                                                                         R. T. Erdogan, 14 Απριλίου 2021,

  

                               Γράφουν ο Χρήστος Κηπουρός και ο Πασχάλης Χριστοδούλου 

Όσο και να ενοχλεί κάποιους, ο Τούρκος προκαθήμενος έχει δίκαιο στην πιο πάνω δήλωση.   

Οι Γερμανοί θύμωσαν επειδή ο Δένδιας “αντιμίλησε” στον Τσαβούσογλου!

Του Μιχάλη Ψύλου
από την εφημερίδα Δημοκρατία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πρέπει να εκνευρίστηκε πολύ περισσότερο απ` ότι φάνηκε στην τηλεόραση στις κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αμέσως μετά το Ιφτάρ-το δείπνο του Ραμαζανιού που παρέθεσε προς τιμήν του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών-ο Τσαβούσογλου πήρε το αεροπλάνο και μετέβη στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για «συνομιλίες». Ενόψει της άτυπης συνάντησης 5 + 1 για το Κυπριακό ,που προγραμματίζεται για τη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπως μετέδωσε το Anadolou. Μια επίσκεψη απροειδοποίητη