Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι ελληνογενείς Καλάς, απόγονοι των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου, δίνουν απαντήσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην Νέα Υόρκη


 Από το pygmi.gr

Άραγε γιατί δεν τους αναγνωρίζει το ΥΠΕΞ ως ελληνική διασπορά; Ευτυχώς που υπάρχει κινητοποίηση από την ομογένεια στο κομμάτι των Ελληνογενών. Ωστόσο ίσως πρέπει να επισκεφτούν και τους ελληνογενείς Παστούν που είναι πολυπληθέστεροι. Θυμηθείτε ΕΔΩ το άρθρο μας για τους Καλάς.

Διαβάζουμε από το ΑΜΠΕ:

Συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον αγώνα για επιβίωση της φυλής των Καλάς (σ.σ. οι Καλάς υποστηρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου) πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Οι Αμαζόνες υπήρχαν & αποκαλύπτονται... Κάπνιζαν, πολεμούσαν κι έκαναν τατουάζ

Κάπνιζαν...χόρτο, έκαναν τατουάζ, κυνηγούσαν, πολεμούσαν σαν άντρες και δεν ήταν καθόλου…μυθικές.

Ο λόγος για τις Αμαζόνες, οι οποίες σύμφωνα με νέο βιβλίο δεν ήταν απόφθεγμα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων αλλά υπαρκτά πρόσωπα.

Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, η...
Αμερικανίδα ιστορικός Αντριάν Μέιορ αναφέρει ότι «η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι γυναίκες που ταιριάζουν τις περιγραφές των ιστορικών υπήρχαν. Πολεμούσαν, ίππευαν και χρησιμοποιούσαν βέλη και τόξα, όπως ακριβώς και οι άντρες».

Τριπλή αοζική συμμαχία

Του Ν. Λυγερού

Ετοιμάζεται τριπλή αοζική συμμαχία στο πλαίσιο της σταθερότητας της περιοχής που βρίσκεται στο τριπλό σημείο Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου. Οι ισχυρές προδιαγραφές που έχουν βάλει οι τρεις χώρες πλέον στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων είναι μία προετοιμασία για ριζικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. Το όλο πεδίο υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο που αναζητά λόγω ενεργειακής ασφάλειας νέες αυτόχθονες πηγές ενέργειας στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως το αποδεικνύει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και η άμεση στήριξη της κυπριακής ΑΟΖ, όταν κάποιος προσπαθεί να την αμφισβητήσει γίνεται σιγά σιγά αντιληπτό σε όλους όσους έχουν αυτιά ν’ ακούσουν ότι η αλλαγή φάσης άρχισε.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ομαδικός αθλητισμός και θεωρία ομάδων"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ομαδικός αθλητισμός και θεωρία ομάδων".
 Σωματείο ΑΕΚ Λάρνακα. 
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19:00. 

Οι Ρωμιοί του Λιβάνου διατρανώνουν την Ελληνικότητά τους

Η διαχρονική παρουσία των Ελληνορθοδόξων (Ρουμ Ορτοντοξ) του Λιβάνου και της Συρίας, ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε την Κυριακή, η νεολαία του κόμματος της «Καθ’ Ημάς Ανατολής». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βζίζα της επαρχίας Άλ Κούρα στο βόρειο Λίβανο, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ελληνορθόδοξοι και θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των Ελλήνων της Αντιοχείας.

Τι γνώριζε η KGB για τα UFO;

Την εποχή της σοβιετικής κυριαρχίας, στην αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, οι σοβιετικές αρχές, είχαν πάρει με σοβαρότητα τα φαινόμενα που αναφέρονταν σε Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα- ΑΤΙΑ, τα γνωστά ως UFO.
«Τόσο η KGB όσο και το σοβιετικό υπουργείο Άμυνας είχαν συστήσει ειδικές ομάδες που συνέλλεγαν και ανέλυαν τις πληροφορίες για οποιαδήποτε παρόμοιας φύσης «παράξενη» δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν γίνει προσπάθειες «επικοινωνίας».
Στην αρχή, και επί πολλά χρόνια οι πληροφορίες για τις πτήσεις των UFO θεωρούνταν στην ΕΣΣΔ ως αποκυήματα φαντασίας, και χαρακτηρίζονταν ως «επιστημονική φαντασία» που δεν άξιζε να ασχοληθούν σοβαρά με αυτές.

Νευρικός κλονισμός στην κυβέρνηση από τις βόμβες Χαρδούβελη στο Reuters - Εποπτεία κι από το ΔΝΤ ακόμα ένα χρόνο

- Ο κ. Χαρδούβελης μίλησε για εποπτεία για ένα διάστημα έξι μηνών με ένα χρόνο περίπου
- Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα δίκτυ ασφαλείας με τη μορφή πιστωτικής γραμμής, εάν συμβεί κάτι κακό
- Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως ένα όχημα, σημείωσε πως πλέον με αυτή την εποπτεία η χώρα θα έχει "προφυλαχτήρα"
- Το Reuters αναφέρει πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τις πρόωρες εκλογές
Την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από τα Μνημόνια και αποδέσμευση από τους δανειστές μας και κυρίως από το ΔΝΤ, έρχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και με δηλώσεις του στο Reuters δείχνει πως είτε δεν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου είτε κάποιοι δεν μας λένε όλη την αλήθεια.

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας": Ο Χατζημαρκάκης θα συνεργαστεί με τη ΝΔ!

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία τον ελληνογερμανό αρχηγό του κόμματος των προηγούμενων ευρωεκλογών, «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», Γιώργο Χατζημαρκάκη, έχει έρθει η Νέα Δημοκρατία, για να δώσει στις επόμενες εκλογές πολιτική μάχη με το κόμμα ως συνεργαζόμενος.
Πρόκειται για μια συμφωνία που ζυμωνόταν όλο το καλοκαίρι και επικυρώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του γερμανόφωνου  κόμματος, με τη συγκατάθεση που πήρε ο κ. Χατζημαρκάκης (Γερμανός πολίτης και πρώην βουλευτής του γερμανικού κινοβουλίου) να συνομιλήσει με τις δυνάμεις εκείνες που «θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».

Ανήθικη και ύπουλη στάση από το ΝΑΤΟ: Μεγάλη κοινή άσκηση με την Τουρκία από το Καστελόριζο μέχρι την Κύπρο

Το ΝΑΤΟ νομιμοποιεί απόλυτα την τουρκική επιθετικότητα και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και συνδιοργανώνει με την Άγκυρα μεγάλη άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει και τα Οικόπεδα (Βυθοτεμάχια) 1,2 και 3 όπου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη κρίση μετά το 1974.

Ρόδος: Σκότωσαν τη γιαγιά τους για μια τηλεόραση

Τα δύο αδέρφια ρίχνουν την ευθύνη το ένα στο άλλο - Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες
Σοκάρει το πανελλήνιο η είδηση ότι τα δύο εγγόνια είναι αυτά που έκοψαν το νήμα της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου στην περιοχή Ασγούρου στη Ρόδο το βράδυ της Τρίτης.


Οι δυο τους, που κρατούνται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, φέρονται να είχαν προστριβές με την 69χρονη γυναίκα από την οποία ζητούσαν διαρκώς χρήματα τα οποία εκείνη αδυνατούσε να τους δώσει.

Αλβανία: Γιος βουλευτού σκότωσε τέσσερα άτομα σε κέντρο διασκέδασης!(Βίντεο)

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η βουλευτής, Λ. Τζουβάνι, ο γιος της οποίας φέρεται ως δράστης της επίθεσης
Στην παραίτηση της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι Παπαθανάση οδήγησε το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στα Τίρανα.


Ο λόγος; Ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 26χρονος γιος της κυρίας Τζουβάνι Παπαθανάση η οποία και υπέβαλε σήμερα την  παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα  στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.