Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

10 ρήσεις του Σωκράτη, μαθήματα ζωής που θα σε αλλάξουν

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει από το Σωκράτη είναι ότι δεν μπορείς να διδάξεις σε κανέναν τίποτα. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι τους ανθρώπους να σκεφτούν. Να τους βοηθήσεις να ανοίξουν τα μάτια τους και να συνειδητοποιήσουν για όλα αυτά που είναι ικανοί. Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες ρήσεις, μαθήματα ζωής, που μπορούμε να πάρουμε από τον Σωκράτη.

Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιείσαι!

«Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις με την τιμή στον κόσμο, είναι να είσαι στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεσαι και εάν παρατηρήσεις, θα δεις ότι όλες οι ανθρώπινες αρετές αυξάνουν και να ενισχύονται με την πρακτική. »

10 λόγοι για να μην πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι


Η ιστορία κατέγραψε ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου του 1969.

Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν μέρος του Προγράμματος Απόλλων της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Όπερ και εγένετο όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της εποχής.

Η ιστορική καταγραφή:
Η αποστολή εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 16 Ιουλίου 1969, στις 13:32 UTC με έναν πύραυλο Κρόνος V και τριμελές πλήρωμα αποτελούμενο από τους Νηλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάϊκλ Κόλλινς. Λίγο αργότερα μπήκε σε πορεία προς τη Σελήνη και μετά από ένα ταξίδι τριών ημερών τέθηκε σε τροχιά γύρω από το δορυφόρο της Γης.

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά) - ΒΙΝΤΕΟ

Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με το δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.

Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους

προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!

Ένας άντρας έκανε για πλάκα τεστ εγκυμοσύνης. Βγήκε θετικό, αλλά αυτό δεν είναι το παράξενο της ιστορίας

Όταν ένας άντρας ανακάλυψε ένα τεστ εγκυμοσύνης που ξέχασε η πρώην φίλη του στο μπάνιο του, αποφάσισε για πλάκα να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος.
Αλλά όταν το «δοκίμασε», έγινε κάτι που δεν θα μπορούσε να το περιμένει ποτέ! Το τεστ βγήκε θετικό!
Αλλά η ιστορία γίνεται ακόμη πιο παράξενη στη συνέχεια.
Ο άντρας είπε τι του συνέβη σε ένα φίλο του, ο οποίος για να διακωμωδήσει το γεγονός έφτιαξε ένα κόμικ, που στη συνέχεια δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Reddit.

Η ιστορία της 4χρονης που "παραδόθηκε" στον φωτογραφικό φακό!

Η 4χρονη Adi Hudea σήκωσε τα χεράκια της στη θέα του φωτογραφικού φακού του Osman Sagirli και παραδόθηκε.
Το μικρό κορίτσι μπέρδεψε τη μηχανή του με όπλο και "παραδόθηκε", με τον τρόμο να αποτυπώνεται στο πρόσωπό της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο προσφύγων Atmen κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκίατον περασμένο Δεκέμβριο.

Η 4χρονη από τη Συρία, που σφίγγει τα χείλη από τον φόβο της, ζει με την τραυματισμένη μητέρα της και τα τρία αδέρφια της μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2012.

Συγκλονιστικό Βίντεο! Ο επιζών της Σφαγής του Διστόμου συγκλονίζει, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF (Βίντεο)

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων απασχόλησε το γερμανικό κανάλι ZDF.

Για το θέμα μιλά ο Αργύρης Σφουντούρης, διασωθέντας της σφαγής του Διστόμου, παιδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…



Η εκπομπή ξεκινά χιουμοριστικά, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, στερεότυπα για τους Έλληνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;

Καθώς η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, και οι σχέσεις της με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι τεταμένες, η Ρωσία έχει αρχίσει να μοιάζει με την τελευταία ελπίδα της χώρας για να επιβιώσει οικονομικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.
Στη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου θα μπορούσε να μπει και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Άλλωστε η Ρωσία είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι ήταν πρόθυμη να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε πριν η χώρα αρχίζει να φλερτάρει έντονα με τη χρεοκοπία.

Ομηρία-σοκ: Ο πατέρας του νεκρού 15χρονου κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς!

Άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα που κρατείται όμηρος - Για τρομοκρατική ενέργεια μιλάει η Hurriyet - Αποκλεισμένη η γύρω περιοχή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - Αρνούνται οι δράστες να αφήσουν ελεύθερο τον εισαγγελέα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Αγωνία επικρατεί για την τύχη του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης» (DHKP-C) στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.