Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ
                     
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ, ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ, ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
 
Αναδημοσίευση από την πολύ καλή σελίδα
Από το vizantinaistorika
 
 Ενότητες:
Α. Ιστορικοί, φιλόλογοι, λόγιοι, φιλόσοφοι που αναφέρονται στην ελληνικότητα του Βυζαντίου.
Β. Σύγχρονοι των Βυζαντινών λαοί οι οποίοι αναφέρονται στην ελληνικότητα των Βυζαντινών.
Γ. Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί που αναφέρονται στην ελληνικότητα των ιδίων και της Ρωμανίας.
Δ. Διαφωτιστές που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και των Βυζαντινών.
Ε. Ελληνικά επαναστατικά κείμενα που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και την εθνική συνέχεια με αυτήν.
ΣΤ. Αναφορές ξένων κατά την Τουρκοκρατία, σχετικά με τη σχέση Ρωμανίας και υπόδουλων Ελλήνων.

Μονόδρομος πλέον για τον Τραμπ οι κυρώσεις στην Τουρκία

Πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Μπλούμπεργκ, ανέφερε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία σχετικά με την παράδοση των S-400, σχεδιάζεται να ανακοινωθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πηγή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ¨επειδή δεν θέλει να αναζωπυρωθούν οι εικασίες πως οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για την απόπειρα πραξικοπήματος¨θα περιμένουν να περάσει οι εορτασμοί της 15η Ιουλίου-ημέρας Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατίας.

Κυπριακή ΑΟΖ: Η «μάχη» Ελλάδας-Κύπρου στην αυριανή Σύνοδο της ΕΕ

Η κυπριακή ΑΟΖ θα είναι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει αύριο 15 Ιουλίου , στις Βρυξέλλες, όπου τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία θα προωθήσουν τις θέσεις τους αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή.
Με τον «Πορθητή» να βρίσκεται ακόμα σε απόσταση χιλιομέτρων από την Πάφο, αλλά και με την παρουσία ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Νίκος Δένδιας προετοιμάζονται για «μάχη» στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητά τώρα από τις ΗΠΑ τα… «λεφτά» του πίσω: «Να μας επιστρέψετε τα χρήματα που επενδύσαμε για το F-35»

Γνώστης του περιεχομένου των αμερικανικών κυρώσεων  ο Τούρκος πρόεδρος ζητά τώρα τα…  λεφτά του πίσω - "Μπλόφα" της ΕΕ οι απειλές κατά της Τουρκίας
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν τόσο για τα S-400 όσο και για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβανόμενος ή έχοντας πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα τερματίσουν για τη χώρα του το πρόγραμμα του F-35, κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιστρέψει πίσω τα χρήματα που έχει επενδύσει στο πρόγραμμα του stealth μαχητικού.

Το Φως της Ελλάδας - Η φωνή του Ελληνισμού

Το Φως της Ελλάδας
Του Νίκου Λυγερού

Είναι πολλοί αυτοί που ξέχασαν τόσα χρόνια τι σημαίνει το φως της Ελλάδας και τη δύναμη του Ελληνισμού. Ζήσαμε το γεγονός να λες στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας και να σου μιλούν για τα οικονομικά προβλήματα που περνά η χώρα. Μόνο τώρα άρχισαν μερικοί να σου λένε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Μοιάζει με αστείο ότι ξέρεις ότι πρόκειται για ξένους, αλλά είναι η πραγματικότητα. Με άλλα λόγια και οι ξενοι περιμένουν μία αλλαγή από την Ελλάδα για να

Το εθνικό έργο του Βασιλιά του Μαρόκου - Πρωτοπορία και πρωτοβουλίες

Το εθνικό έργο του Βασιλιά του Μαρόκου
Του Νίκου Λυγερού

Όταν πηγαίνεις στις περιοχές που είναι πιο βαθιά στην έρημο και ειδικά στο Νότο του Μαρόκου, μπορείς να αντιληφθείς το εθνικό έργο που παράγει ο Βασιλιάς του Μαρόκου σε όλα τα επίπεδα. Διότι οι αποφάσεις που πήρε για το Νέο Μοντέλο της Ανάπτυξης των Επαρχιών του Νότου δεν είναι μόνο θεαματικές σε θεωρητικό και νομοθετικό επίπεδο, αλλά και για την εκεί πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο το τραίνο μεγάλης ταχύτητας του Βορρά που μας εντυπωσιάζει, αλλά και ο δρόμος που θα ανοίξει, ο οποίος έχει μήκος 1.055 χιλιόμετρα. Επίσης όλες οι αποφάσεις

Η απόφαση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα - Νέα φάση για τον Ελληνισμό

Η απόφαση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα
Του Νίκου Λυγερού

Η απόφαση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας είναι σημαντική τουλάχιστον σε δύο επίπεδα αφού εναρμονίζεται με τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδεικνύει ότι έχουμε απελευθερωθεί από ιδεολογικά δεσμά. Σημαίνει επίσης ότι η αλλαγή κυβέρνησης επαρκούσε για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς καμία δυσκολία και τριβή. Έτσι μας υπενθυμίζει ότι μόνο μια κυβέρνηση που ακολουθεί αξίες μπορεί να έχει την υποστήριξη της δημοκρατίας.