Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Λυγερός, Καρκούλιας, Φώσκολος "Κόντρα στη νύχτα"


Συνέντευξη των
Νίκος Λυγερός, Βασίλης Καρκούλιας, Λεοντιος Πορτοκαλάκης, Γεώργιος Φίλης, Αντώνης Φώσκολος
στην εκπομπή Κόντρα στη νύχτα.

Ντόπινγκ, (Υπερ)Αθλητής, Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων και (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος





Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


«...Η επιστάμενη κι επίμονη πειραματική εφαρμοσμένη έρευνα της (υπερ)απόδοσης και (υπερ)λειτουργίας του οργανισμού ενός «έξωθεν ρυθμισμένου (εργαστηριακά, χημικά, βιογενετικά, μηχανικά, ανατομικά, ψυχοσυναισθηματικά) Αθλητή» σε ιδιαιτέρως απαιτητικές αγωνιστικές συνθήκες, δύναται να σώσει τις ζωές χιλιάδων στρατιωτών στον σύγχρονο τεχνολογικό πόλεμο του Μέλλοντος...καθόσον - κι εκ των πραγμάτων - θα χρειαστεί να «ρυθμίζονται» (καταλλήλως) οι μαχητές για να τα «βγάλουν πέρα» με τις τότε «εξόχως ιδιάζουσες πολεμικές συνθήκες κι απαιτήσεις επιχειρησιακής μαχιμότητας» απέναντι σε εξίσου (αν όχι ακόμη περισσότερο) «(έξωθεν) ρυθμισμένους» (Υπερ)Στρατιώτες (του Μέλλοντος) του αντιπάλου...».

Το Δ' Ράιχ είναι εδώ

Το Δ' Ράιχ είναι εδώ
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Για μια ακόμη φορά η Ευρώπη ζει κάτω από την μπότα του γερμανικού Ράιχ, του Δ' στην εποχή μας.Τις προηγούμενες φορές είχαν επιβληθεί με τα κανόνια τους, τώρα επιβάλλονται με τα λεφτά τους.
«Εμείς κρατάμε το μαχαίρι , εμείς κόβουμε και το πεπόνι, εμείς είμαστε οι πιο πλούσιοι άρα εμείς επιβάλλουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, εμάς παρακαλάτε να σας στηρίξουμε οικονομικά οπότε αποφασίζουμε για την τύχη σας».

Στο πλευρό των απολυμένων της Χαλυβουργικής ο Αντώνης Ρουπακιώτης

Στο πλευρό των απολυμένων της Χαλυβουργικής ο Αντώνης Ρουπακιώτης
Στο πλευρό των έξι εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα χωρίς καμία αποζημίωση στάθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης
εκφράζοντας την αντίθεσή του στη στάση αυτή της εταιρίας η οποία –όπως είπε- μόνον το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας δεν υπηρετεί.
Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησής του με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας «Η Ενότητα», τους νομικούς συμβούλους του και απολυμένους, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και  Διαφάνειας Αντώνης Ρουπακιώτης  δήλωσε:

Κορυδαλλός: Εν ψυχρώ εκτέλεση 31χρονου Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Κορυδαλλός: Εν ψυχρώ εκτέλεση 31χρονου
Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.
Ένας 31χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ έξω από μια κρεπερί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έτρωγε στο ταχυφαγείο όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες στο κεφάλι από άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και οι οποίοι αμέσως εξαφανίστηκαν.
Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν πέντε κάλυκες και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ γίνονται ακριβότεροι Η νέα επιβάρυνση θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Αυγούστου

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ γίνονται ακριβότεροι
Αυξήσεις - φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με το "Έθνος" η νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει λόγω της αύξησης κατά 47% του τέλους υπέρ ΑΠΕ και θα είναι στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα.
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών.

Σοκ στην ολυμπιακή αποστολή της Γερμανίας! Έδιωξαν Γερμανίδα αθλήτρια επειδή είναι ακροδεξιά!!!

Σοκ στην ολυμπιακή αποστολή της Γερμανίας! Η αθλήτρια της κωπηλασίας και μέλος του πληρώματος της οκτάκωπου γυναικών που κατέλαβε την έβδομη θέση στον χθεσινό τελικό, Νάντια Ντριγκάλα, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ολυμπιακό χωριό.

Επισήμως δεν έχει  γίνει γνωστός ο λόγος, αλλά σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αποδείχτηκε πως είχε δεσμό με μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, ενώ και η ίδια 23χρονη αθλήτρια

Ελέγχεται η νομιμότητα των κινήσεών του Στέλεχος της Αγροτικής έβγαλε 10.000.000 ευρώ στο εξωτερικό!

Καταγγελία που προκαλεί το κοινό αίσθημα επιβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, για «πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας», που μετέφερε στο εξωτερικό περίπου 10 εκατομμύρα ευρώ τους προηγούμενους ρεύστους για την ελληνική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα μήνες.

Ειδικότερα, ο κ. Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτή, είπε:

Reuters: Πρώτα ανακεφαλαιοποίηση, μετά πώληση της Εμπορικής

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ζητήσει την ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank από την Credit Agricole, πριν πωληθεί σε μια από τις ενδιαφερόμενες ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το ΤΧΣ, που έχει ήδη διαθέσει 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, θέλει να αποφύγει να διαθέσει κεφάλαια στην Emporiki μετά την πώλησή της.

Τι ζητά η Τρόικα από το οικονομικό επιτελείο «Κόψτε από τα υπουργεία, για να αυξηθούν οι δόσεις στο φόρο εισοδήματος»

Πρόσθετες περικοπές από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων ζητά η Τρόικα, για να επιτρέψει στην κυβέρνηση να δώσει περισσότερες δόσεις στην πληρωμή των φόρων εισοδήματος και για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η Τρόικα δεν ικανοποιήθηκε από τα «δημοσιονομικά ισοδύναμα» που της αντιπρότεινε η κυβέρνηση και πιέζει για μεγαλύτερες περικοπές σε παραγγελίες και προμήθειες του Δημοσίου.

Χατζημαρκάκης: Πειραματόζωο του ΔΝΤ η Ελλάδα

«Βαρέλι χωρίς πάτο» θεωρεί η Γερμανία την Ελλάδα, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αποκλειστικές του δηλώσεις στη webtv του ΑΜΠΕ, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι «πειραματόζωο του ΔΝΤ».

«Η Γερμανία έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δηλαδή, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Έλληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς...

ΠΑΤΡΑ: Το δράμα του δικηγόρου που έπεσε στο κενό

Απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα; Αυτό ήταν το πρώτο ερώτημα που ήρθε στο μυαλό όλων όσοι πληροφορήθηκαν προχθές τη νύχτα την πτώση του νεαρού δικηγόρου στο κενό από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας του στην οδό Γούναρη. Αυτό που δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες ήταν πως ο δικηγόρος γλίστρησε κι έπεσε. Είχε κλειδωθεί έξω και επιχείρησε να περάσει από γειτονικό μπαλκόνι στο δικό του για να μπει μέσα και τότε συνέβη το ατύχημα. Για πολλούς όμως, κυρίως συναδέλφους του δικηγόρους, η εξέλιξη παραμένει μυστήριο. Κι αυτό διότι είναι γνωστό το δράμα που βιώνει εδώ και μήνες ο εν λόγω νεαρός επιστήμονας. Ο οποίος βρισκόταν σε απόγνωση από τα συσσωρευμένα προβλήματα, κυρίως οικονομικά.

Διέγραψε τον Νικολόπουλο

Παρελθόν από την ΝΔ ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Υποβάθμιση με υποδείξεις για προσαρμογή μας στα Μνημόνια της Τρόικας Με την πλάτη στον τοίχο η κυπριακή οικονομία

Λευκωσία: Η «στριμωγμένη» κυπριακή οικονομία δέχθηκε την Πέμπτη ακόμα ένα πλήγμα με την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος «χτυπά» εκ νέου τον συναγερμό για τα μέτρα που θα έρθουν και η ανάλυση του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα της Τρόικας και στην ταχύτητα της διαπραγμάτευσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Τρόικα θα επιβάλει σημαντικούς όρους στα δάνεια προς την Κύπρο, περιλαμβανομένων μειώσεων στο κρατικό μισθολόγιο, αλλαγή ή κατάργηση της ΑΤΑ, ακόμα και αλλαγές στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν μετά τις 11.15 στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, με την αγορά να εξανεμίζει τα αρχικά της κέρδη που ανέρχονταν γύρω στο 1%.

Στις 13.20, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,01%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 107,26 μονάδες, ενώ μικρή πτώση σε ποσοστό 0,33% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 41,88 μονάδες.

ΧΑ: Ψάχνει τζίρο... στ΄ άχυρα

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε πλήρως υποτονικό κλίμα διεξάγονται οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τζίρο που απογοητεύει.

Αδύναμος για τις 600 μονάδες εμφανίζεται για μία ακόμα φορά ο Γενικός Δείκτης, ενώ στον FTSE20 ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και ΕΤΕ, ενισχυμένοι 1,84% και 1,64% αντίστοιχα.

Απουσία καταλυτών τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, αναλυτές της αγοράς αναμένουν μια «ήσυχη» συνεδρίαση την Παρασκευή, με μικρές επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Το όποιο ενδιαφέρον, περιορίζεται στην ειδησεογραφία αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και την εξέλιξη της διαδικασίας οριστικοποίησης των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Τέταρτη ημέρα απωλειών στην Wall, απογοήτευσε ο Draghi

Dow12.878,88-92,18 -0,71%  



  Nasdaq2.909,77-10,44 -0,36%  

Η Wall Street χθες
Πτώση κατέγραψαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street κλείνοντας ωστόσο μακριά από τα χαμηλά ημέρας.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου άφησε μεν ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στην αγορά ομολόγων ωστόσο οι επενδυτές ανέμεναν τη λήψη πιο άμεσων μέτρων καθώς πρόσφατα σχόλιά του είχαν δημιουργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο Draghi απέφυγε να κάνει λόγο για άμεση δράση σημειώνοντας πως η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο απευθείας παρέμβασης τις αγορές εντός του πλαισίου της αποστολής της για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών προσθέτοντας πως το Δ.Σ. θα εξετάσει τη λήψη περαιτέρω μη συμβατικών μέτρων.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα σχεδιάσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς γι’ αυτά τα μέτρα,» σημείωσε ο Draghi αναγνωρίζοντας παράλληλα πως η χορήγηση τραπεζικής άδειας στον ESM αποτελεί παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν, διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο κάνοντας παύση μετά την απόφασή της να μειώσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% τον περασμένο μήνα.