Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τι είχε πει η Μέριλιν Μονρόε για τους Έλληνες


Σαν σήμερα, 1η Ιουνίου, το 1926 γεννήθηκε στο Λος ‘Αντζελες η Μέριλιν Μονρόε. Τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό είχε συναντήσει δύο φορές ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Αλέκος Λιδωρίκης, την πρώτη, στο ξεκίνημα της καριέρας της, το 1947 και τη δεύτερη, στην κορύφωσή της, το 1953, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, από το 1945 έως το 1960, όπου εργάστηκε στα Στούντιο της «Τουέντιεθ Σέντσουρι Φοξ» γνωστότερη ως «20th Fox» και για την τηλεόραση και ταυτόχρονα ήταν ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων.

Φίλης: Παρά φύσιν οι ώρες διδασκαλίες των Αρχαίων (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή ερώτηση φιλολόγου μετά το τέλος της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Καλλιθέα.

Γαλλία: Απεργία διαρκείας στους σιδηρόδρομους ενόψει Euro 2016

Mε απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους αντιμέτωπη η γαλλική κυβέρνηση, μετά τις αναταραχές για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, λίγο πριν από την έναρξη του Euro 2016
Adtech Ad
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο για τη γαλλική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μία απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους έπειτα από κοινωνική αναταραχή τριών μηνών για τη μεταρρύθμιση των εργασιών σχέσεων.

Ολλανδός αρχιτέκτονας προτείνει λύση για την προσφυγική κρίση: Ενα τεχνητό νησί, κοντά στην Τυνησία - ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (Εικόνες)

Η τεραστίων διαστάσεων προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν φαίνεται να τερματίζεται σύντομα. Και μέχρι στιγμής, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει αποφέρει ορατά αποτελέσματα.
Την ίδια ώρα, πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη «γηραιά» ήπειρο, ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, μακριά από τον πόλεμο και την πείνα.

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας Πομάκος! Απειλούνται με αφανισμό από την Τουρκία

Medusa Pomak village, Xanthi, Thrace, Greece.
Από το mignatiou

Δυστυχώς, η δυστυχία του να είσαι Έλληνας Πομάκος πρέπει να ομολογήσουμε ότι βαρύνει εξ ολοκλήρου όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, τις κατά τόπους στη Θράκη ελληνικές αρχές που υπάγονται ή όχι σε αυτές τις κυβερνήσεις (αλήθεια, υπάρχουν ελληνικές αρχές στη Θράκη που υπερασπίζονται και προωθούν τα ελληνικά συμφέροντα ενάντια στις τούρκικες προκλήσεις;) και όλα τα ελληνικά κοινοβούλια σε όλες τις κομματικές τους συνθέσεις. Είναι μια διαπίστωση αντικειμενικά αδιαμφισβήτητη, όποιος και να την διατυπώσει.

Εικόνες αποκάλυψης στην Ρωσία από χιλιάδες ακρίδες - Έκρυψαν τον ουρανό (Βίντεο)

Ένα τρομακτικό βίντεο από την Ρωσία δείχνει την στιγμή που εκατομμύρια ακρίδες σκέπασαν τον ουρανό, με τους οδηγούς να προσπαθούν να αποφύγουν το τεράστιο σμήνος.

Σύμφωνα με τις αρχές το 10% των σπαρτών της Νότιας Ρωσίας έχουν καταστραφεί ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ουρές από κόσμο και ένταση στη διανομή τροφίμων σε άπορους του Δ. Θεσσαλονίκης(Βίντεο-Φωτό)

Από το thestival

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για την τρίτη διανομή τροφίμων, φρούτων - λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων).
Χιλιάδες διαικιούχοι βρίσκονται εκεί, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Μάλιστα, έχουν "σπάσει" τουλάχιστον τρεις φορές τα προστατευτικά κυκλυδώματα, προκειμένου να περάσουν. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κατάσταση.

Εκταμίευση δόσης: Σκληρό μπρα ντε φερ για κόκκινα δάνεια και ΕΚΑΣ

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΟΣΗ – ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΕΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Παρά τις κυβερνητικές υποχωρήσεις και τα σκληρά μέτρα, η δόση των 7,5 δις, βρίσκεται ακόμα «κλειδωμένη» στο συρτάρι των δανειστών και τα αγκάθια παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η επιμονή των δανειστών για αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και τα «κόκκινα δάνεια» με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!! ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ...(ΒΙΝΤΕΟ)


Παρά την ηλικία του ο βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο ο ελληνικός λαός αποφάσισε το πολίτευμα που επιθυμεί για τη χώρα, όπως φαίνεται και από την αποψινή του συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.


Δήλωσε ότι θα γύριζε ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός απορρίπτοντας όμως τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για τυχόν πολιτικά σχέδια του γιου του Νικόλαου και τόνισε ότι δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα».