Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η μάχη της Ελασσόνας

*Η πρώτη απελευθερωμένη πόλη κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους

Γράφει ο Παντελής Στέφ. Αθανασιάδης



Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13, είναι οι ενδοξότεροι πόλεμοι της Ελλάδας μετά την εξέγερση του 1821 και την εγκαθίδρυση ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η κήρυξη του πολέμου εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την πλευρά της Ελλάδας, έγινε στις 5 Οκτωβρίου 1912.

Η πρώτη νικηφόρα μάχη, που κατέληξε σύντομα στην απελευθέρωση της πρώτης πόλης, είναι η μάχη της Ελασσόνας.

Εικόνες από drones των Φατίχ και Ορούτς Ρέις

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να συνοδεύει το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, ανακοίνωσε μέσω Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των δύο πλοίων οι οποίες τραβήχτηκαν με drones. 

Στον λογαριασμό του στο Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας γράφει: «οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και drones το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο».

Απεργιακό χάος την Τετάρτη: Χωρίς ΗΣΑΠ, μετρό και πλοία -Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ - ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ενα πραγματικό «μπλακ άουτ» στις μεταφορές θα προκαλέσει η προγραμματισμένη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), η ΠΝΟ (πλοία), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Συναγερμός: Σειρήνες πολέμου σε όλη την Ελλάδα - Δείτε γιατί

Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 κατά την Άσκηση ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Κρεμλίνο: Υπό όρους στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν - «Εάν υπάρξουν από τους Αμερικανούς κάποια σήματα, θα το συζητήσουμε»

Το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές σήμερα τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσαν να δοθούν στην δημοσιότητα οι συνομιλίες Πούτιν –Τραμπ.
Η δημοσιοποίηση των στενογραφημένων πρακτικών των συνομιλιών Πούτιν και Τραμπ είναι δυνατή μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, όμως εφόσον υπάρξουν τέτοιες προτάσεις εκ μέρους των ΗΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να τις συζητήσει.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ειδικής επιτροπής για θέματα κατασκοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος θέλουν να γνωρίσουν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν - Τραμπ.