Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ- ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΑ

Από το ellinondiktyo

Ο Σκύλαξ ήταν ο πρώτος δυτικός γεωγράφος που αναφέρεται στην αχανή χώρα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Σκύλαξ, Έλληνας αξιωματικός τότε στο περσικό ναυτικό, στάλθηκε από τον Δαρείο Α΄ να εξερευνήσει τις εκβολές του ποταμού Ινδού. Η αποστολή ξεκίνησε από τις πηγές του,  γύρω στο 510 π.Χ. Αρχικά ακολούθησε τη ροή του ποταμού μέσα από τα βουνά του Αφγανιστάν έως την έξοδό του στην Αραβική θάλασσα.
Συνεχίζοντας, ο Σκύλαξ ακολούθησε την ακτογραμμή και εξερεύνησε τον κόλπο του Ομάν και τη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής Χερσονήσου. Μέσα σε τριάντα μήνες, ο Έλληνας αξιωματικός περιέπλευσε τη Σαουδική Αραβία κι έφτασε στη Μεσόγειο διαμέσου των καναλιών του Νείλου και του τότε ισθμού του Σουέζ.

3 εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ που θα σας τινάξουν το μυαλό (Βίντεο)

Στην αρχή του, όταν πρωτοξεκίνησε το YouTube, μπορούσε κανείς να ανεβάσει βίντεο μήκους 10 λεπτών μόνο και την ποιότητα της εικόνας να είναι χαμηλή. Όλα έχουν άλλαξει βεβαίως εδώ και καιρό.

Η υπηρεσία πλέον είναι γεμάτη με ταινίες μεγάλου μήκους και σε υψηλή ευκρίνεια (480p και πάνω). Μεταξύ αυτών των ταινιών είναι μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ που έχουν γυριστεί ποτέ, και δεδομένου ότι μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο YouTube δωρεάν, αυτό είναι πολύ θετικό. (Μπορείτε να τα δείτε και εδώ μέσω του You Tube βέβαια!)
Όσο σκεπτικιστές αν είστε σχετικά με το φαινόμενο των ΑΤΙΑ ή όχι, αυτές οι ταινίες σίγουρα θα σας τινάξουν το μυαλό.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η συνέχεια του Βυζαντινού πνεύματος"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η συνέχεια του Βυζαντινού πνεύματος". 
AHEPA Sydney. 
Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Γιούνκερ σε Ερντογάν: Σκέψου το δύο φορές πριν αθετήσεις τη συμφωνία

"Αν αθετήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, ο Ερντογάν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Τούρκους πολίτες γιατί είναι απομονωμένοι", επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Adtech Ad
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προέτρεψε την Τρίτη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  "να το σκεφτεί δύο φορές" πριν αθετήσει τη συμφωνία που συνήψε με την ΕΕ για τους μετανάστες.
AdTech Ad
"Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν πει, όπως το λένε ορισμένοι από τους υπουργούς του, ότι η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί", δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια γεύματος που οργανώθηκε στο Παρίσι από την γαλλική Ένωση Προεδρικού Τύπου (Association de la presse présidentielle, APP).

Αυξάνονται όλα από αύριο: Καφές, τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα

Τι αλλάζει και πότε στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης - Στη δημοσιότητα η εγκύκλιος – Αναλυτικές οδηγίες – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες θα ακριβύνουν αφού αυξάνουν οι φόροι στην κατανάλωση.
Αναλυτικές οδηγίες για την προσαρμογή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων δίνει η Γενική Γραμματεία με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Παίρνουν πίσω το νόμο για τις offshore των πολιτικών μετά το σάλο(Βίντεο)

Το Μέγαρο Μαξίμου αποσύρει άρον - άρον τη διάταξη που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να διατηρούν offshore, μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η εφημερίδα «Αυγή», με πρωτοσέλιδο τίτλο έβγαλε «οφσάιντ» την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί». Τα «φίλια πυρά», σύμφωνα με πληροφορίες, θορύβησαν ιδιαιτέρως τόσο το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όσο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στα σχολεία του... Φίλη απαγορεύεται να λες τα παιδιά «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» - Πόρισμα - σοκ της επιτροπής Λιάκου για τις αλλαγές στην παιδεία

Ζητά από γονείς «Συμβόλαιο Τιμής» μέχρι τη Γ' Δημοτικού - Οι μαίες θα διαφωτίζουν τους γονείς - «Μικρό Σχολείο», εκτός από το κανονικό, για τα προσφυγόπουλα - Και ο Λιάκος πάει για... μπάνιο.

Ανάμεσα στην εκ βάθρων ανατροπή που επιχειρείται στη δημόσια εκπαίδευση από τον Νίκο Φίλη εισάγεται και ένας ολόκληρος κώδικας στην καθημερινότητα των μαθητών. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο καθεστώς, που ορίζει όλα όσα πρέπει να κάνει ο καλός μαθητής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Και, πρώτα από όλα, ο κώδικας προβλέπει τον «όρκο τιμής» που πρέπει να δίνει στο εξής κάθε ελληνόπουλο στο σχολείο του.