Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Τρομερή καταστροφή στη Μονή Σουμελά

Έκπληκτοι μένουν αυτοί οι οποίοι βλέπουν την καταστροφή στη Μονή Σουμελά της Τραπεζούντας, που περιλαμβάνεται στην λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πολλά από τα πρόσωπα στις τοιχογραφίες του ιστορικού μοναστηριού έχουν κομματιαστεί, ενώ πλέον λόγω των ονομάτων που έχουν γράφει πάνω τους, δεν είναι πια ορατές.

Το ιστορικό μοναστήρι Σουμελά πού βρίσκεται στα περίχωρα του Καραντάγ, έκλεισε το 2015 λόγω εργασιών αποκατάστασης. Τότε είχε λεχθεί πως θα κλείσει προσωρινά για ένα έτος αλλά λόγω των έργων ενδυνάμωσης και επισκευής δεν άνοιξε για 5 χρόνια.

Κορονοϊός: 153 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας θάνατος

Νησιά και τουριστικοί προορισμοί συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα περιστατικά Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
Σήμερα ανακοινώνουμε 153 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.
1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μητσοτάκης για τη χάραξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο: "Επανέρχεται η νομιμότητα"(Βίντεο)

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας με Αίγυπτο για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας πως με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου επανέρχεται η νομιμότητα στην ανατολική Μεσόγειο, «νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο».

“Βγάζουν αφρούς” οι Τούρκοι για τη συμφωνία οροθέτησης ΑΟΖ – Κατηγορούν τον Σίσι ότι πρόδωσε την Αίγυπτο

Η ανάρτηση της Yeni Şafak
Η εφημερίδα Yeni Şafak, που αποτελεί την επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν και του ΑΚΡ, με έκτακτη είδηηση που αφορά την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, πνέει μένεα εναντίον του Προέδρου της Αιγύπτου, Σίσι, τον οποίον κατηγορεί για προδοσία.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Σίσι με τη συγκεκριμένη συμφωνία παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου και προσφέρει θαλάσσιες περιοχές ως δώρο στην Ελλάδα.


Είναι προφανές ότι η τουρκική εφημερίδα προσπαθεί να επηρεάσει όχι μόνο την τουρκική αλλά και την αιγυπτιακή κοινή γνώμη, όπου, σημειωτέον η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ισχυρή και περιμένει “στη γωνία” τον Σίσι.

Αυτός είναι ο χάρτης με την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου: Πώς καταργείται στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο χάρτης που αποτυπώνει την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Τι εξηγούσαν διπλωματικές πηγές για τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Πώς καταργείται το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.
Τον χάρτη με την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου φέρνει στη δημοσιότητα το Newpost. Επί της ουσίας με τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης καταργείται στην πράξη το τουκρολιβυκό μνημόνιο. Και αυτό γιατί το όριο της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου (μπλε γραμμή στο χάρτη) τέμνει το όριο των θαλασσίων ζωνών Τουρκίας – Λιβύης όπως αυτές συνομολογήθηκαν με το παράνομο σύμφωνο που είχε υπογραφεί προ μηνών.

Τι κερδίζει η Ελλάδα από την ιστορική συμφωνία με την Αίγυπτο – Δείτε τον χάρτη - Τι λένε διπλωματικές πηγές - «Κατοχυρώνεται η επήρεια των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες»(Βίντεο)

Την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος αναλύουν διπλωματικές πηγές. Οι διπλωματικές πηγές εξηγούν τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διπλωματικές πηγές τονίζουν τη σημασία της ιστορικής συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών και την ακύρωση στην πράξη του ούτως ή άλλως παράνομου μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης.

Σε ισχύ η Αμυντική Συμφωνία Κύπρου - Γαλλίας

Τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Μετά την ολοκλήρωση εσωτερικών διαδικασιών τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2020 η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας, μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Απριλίου 2017.
Η εν λόγω συμφωνία, ενισχύει και επεκτείνει περαιτέρω τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλική Δημοκρατία, σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του κοινού στόχου διασφάλισης ενός περιβάλλοντος σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηματικά δημιουργεί η ύπαρξη αντικειμένου που κινείται με μεγάλη ταχύτητα στις αποθήκες στο λιμάνι της Βηρυτού(Βίντεο)

Αρκετά ερωτηματικά δημιουργεί η ανακάλυψη ενός μαύρου αντικειμένου που κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τις αποθήκες στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου σημειώθηκαν οι δύο καταστροφικές εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 135 ανθρώπων και τον τραυματισμό 5.000 και πλέον.

Αυτό που προκαλεί τις περισσότερες απορίες είναι η ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινείται το αντικείμενο, που φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η οποία εγείρει