Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τα Αρχαία Ελληνικά επαναπρογραμματίζουν τον εγκέφαλο

Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της ελληνικής γλώσσας…

Την συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock, η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα…το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΕΤΡΩΜΑ έχει ταράξει τα Νερά της Επιστήμης(Βίντεο)

Ευρέθηκε μετά από εκβραχισμό από τα έγκατα του Βουνού σε ένα ενεργό ορυχείο που βγάζει Στόκο κ.λ.π. άλλα υλικά στο πανέμορφο Νησί στην Κεφαλλονιά ..

Είναι εκατοντάδες εκατομμυρίων ετών η ηλικία του .Το παράξενο δε είναι ,όπως παρατηρείτε και τις Φωτογραφίες που ανεβάσαμε .
Έχει διάσπαρτες σε όλο το Σώμα του το παράξενο αυτό πέτρωμα πάρα πολλούς δοκούς
τετράγωνους που εισέρχονται μέχρι όλου του βάθους του εσωτερικού μέρους του πετρώματος .Είναι μεταλλικοί δοκοί χρυσαφί χρώματος .

Αυτές είναι οι 395 ακτές με «Γαλάζια Σημαία» για το 2015 - Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο

Ψηλά στη λίστα με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία βρίσκεται η Ελλάδα.

Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία για το 2015.

Τα λεφτά τελείωσαν, η αξιοπιστία έληξε

Το σκίτσο των New York Times για την Ελλάδα
Με ένα καυστικό σκίτσο σχολιάζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα οι New York Times.

Με φόντο την Ακρόπολη, ένας άνδρας εμφανίζεται να προσπαθεί να σηκώσει χρήματα από ένα ΑΤΜ.

Όμως στην οθόνη αναγράφεται η φράση:

Barclays: Ο μοναδικός λόγος να μην υπάρξει συμφωνία είναι... να δεχθεί η Γη επίθεση από εξωγήινους

Τι μπορεί να συμβεί και να μην επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της; Η αδιαλλαξία μιας εκ των δύο πλευρών; Ένα συστημικό ατύχημα; Σύμφωνα με στέλεχος της Barclays, μπορεί να συμβεί κάτι άλλο.
Αυτό το κάτι... άλλο είναι να«δεχθεί ο πλανήτης Γη επίθεση από τους εξωγήινους ή να συμβεί ένα παγκόσμιο σοκαριστικό γεγονός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι 100% βέβαιο ότι θα υπογράψει συμφωνία», αναφέρει το εν λόγω στέλεχος της Τράπεζας στο Λονδίνο.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΡΡΑΛΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ "Στροφή" στα ΒRICS χωρίς μνημόνιο - Ανακοίνωσε την πρώτη "πιστολιά" κατά της ΕΚΤ ο Γ.Βαρουφάκης

Δεν θα υπάρξει κανένα μνημόνιο εάν η Ελλάδα δανειστεί από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
 
Η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει τη μεγάλη γεωπολιτική στροφή, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν αποθρασυνθεί και ζητούν το βιολογικό τέλος των Ελλήνων μέσω της αιώνιας εξαθλίωσης. Άλλωστε ο Π.Ρουμελιώτης ήταν ξεκάθαρος, στην "αντίπερα όχθη" θέλουν να βοηθήσουν χωρίς να πατήσουν τους Έλληνες στο "λαιμό".

Ο πολύς Μ.Σούλτς ομολογεί: "Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη καταστραφήκαμε..."

"GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ
 
Σε μία παραδοχή, που σίγουρα σκέφτονται πολύ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και μοιάζει με εφιάλτης αλλά θέλουν να κρύψουν πίσω από τα νταηλίκια που πουλούν στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, προχώρησε ο πολύς Μάρτιν Σούλτς. Τί είπε με λίγα λόγια; «Πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, καταστραφήκαμε».

Reuters: Ξεμπλοκάρει η πώληση του 51% του ΟΛΠ

Η διαφοροποίηση με την προηγούμενη κυβέρνηση αφορά στη διάθεση του 51% του ΟΛΠ έναντι του 67,7% του αρχικού διαγωνισμού
Δεσμευτικές προσφορές από τις τρεις εταιρείες, που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, για το 51% του ΟΛΠ ζήτησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters. Υπενθυμίζεται ότι στη β' φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει η κινεζικών συμφερόντων Cosco, η ολλανδική APM Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk), καθώς και η Ports of America, η ICTS και η Utilico.

Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία (ΦΩΤΟ)

Είναι 7 μέτρα και ξεβράστηκε στην παραλία της Kaikoura στη Νέα Ζηλανδία.

Το γιγάντιο καλαμάρι ενθουσίασε τους ωκεανολόγους, αλλά τρομοκράτησε οποιονδήποτε άλλο το είδε.

Η αλήθεια είναι ότι δε θες να συναντηθείς με ένα τέτοιο καλαμάρι όντας στη θάλασσα και κολυμπώντας.

Το μεγαλύτερο πλοκάμι του είναι 5 μέτρα και το μάτι του έχει διάμετρο 19 εκατοστά.

Σχέδιο δολοφονίας Καρόλου και Καμίλας απέτρεψαν οι ιρλανδικές αρχές – Έξι οι συλληφθέντες

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΞΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Με μία μεγάλη, συντονισμένη επιχείρηση, η ιρλανδική αστυνομία κατόρθωσε να αποτρέψει σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα Καρόλου και της συντρόφου του, Καμίλα.

Έξι άνθρωποι, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων, συνελήφθησαν στην Ιρλανδία, μετά τον εντοπισμό, από την αστυνομία, όπλων και υλικών κατασκευής βομβών στο μέρος, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης σκόπευαν να επισκεφτούν την ερχόμενη εβδομάδα.