Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο πολύς Μ.Σούλτς ομολογεί: "Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη καταστραφήκαμε..."

"GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ
 
Σε μία παραδοχή, που σίγουρα σκέφτονται πολύ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και μοιάζει με εφιάλτης αλλά θέλουν να κρύψουν πίσω από τα νταηλίκια που πουλούν στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, προχώρησε ο πολύς Μάρτιν Σούλτς. Τί είπε με λίγα λόγια; «Πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, καταστραφήκαμε».
Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα FAZ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει παίξει έναν περίεργο ρόλο και σίγουρα όχι θετικό για τη χώρα μας, απάντησε σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη ως εξής : «Πρώτον, η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον, θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχτεί οικονομικά με μαζικό τρόπο».
 
Η ουσία όμως έρχεται με το τρίτο που θα συμβεί κατά τον κ. Σούλτς. «Τρίτον, υπάρχει ο κίνδυνος άλλες χώρες να αναγκαστούν να διαγράψουν διμερή δάνεια (που έχουν συνάψει με την Ελλάδα). Αυτό σε κάποιες χώρες θα μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της εξυγίανσης». 
 
Προσπαθεί να είναι μετρημένος στα λόγια του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά εκείνο που φοβάται (και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος) είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, τότε οι χώρες που έχουν δανείσει στην Ελλάδα δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματα τους και αυτό σημαίνει ένα ντόμινο στην εύθραυστη οικονομία της ΕΕ με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
 
Η δε τρίτη συνέπεια για την Ελλάδα, δένει απόλυτα με τη δεύτερη, αφού ο λόγος που επικαλείται ο κ. Σούλτς για «μαζική οικονομική στήριξη της Ελλάδας» δεν είναι άλλος από τον να μην καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη.  
 
Τώρα τα υπόλοιπα που δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία» και πως είπε στον Αλέξη Τσίπρα «αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας… βοηθήσουν» είναι για να τα ακούνε στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και να του δίδουν συγχαρητήρια για τη… δουλειά που κάνει.
 
Θα πρέπει να αντιληφθούν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο πως αυτό που απεύχονται να συμβεί, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δηλαδή, μπορεί να έρθει πολύ κοντά αν συνεχίσουν την τακτική των απειλών και των εκβιασμών σε βάρος του ελληνικού λαού. Και τότε θα τρέχουν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου