Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Γράμμος 1949: Η ιστορική, σωτήρια, νίκη του Ελληνικού Στρατού

Η μάχη του Γράμμου αποτελεί την τελευταία και καταλυτική μεγάλη μάχη του Εμφυλίου. Αποτέλεσε δε την μεγαλύτερη ήττα του ήδη καταδικασμένου Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Μετά ειδικά την ήττα στην καλύτερα οχυρωμένη και οργανωμένη τοποθεσία του Βίτσι, οι μαχητές μικρές ελπίδες θα έπρεπε να τρέφουν για την δυνατότητα απόκρουσης της εναντίον τους επίθεσης, πόσο μάλλον της υπέρ τους ανατροπής της στρατηγικής κατάστασης.

Με την επιχείρηση κατά του Βίτσι ο νικητής Ελληνικός Στρατός (ΕΣ) επεδίωκε την η κατάληψη του ορεινού συγκροτήματος του Γράμμου, του τελευταίου καταφυγίου του ΔΣΕ και την καταστροφή των ανταρτικών δυνάμεων των αμυνομένων εκεί. Η επιχείρηση αποτελούσε την τελευταία φάση του σχεδίου Πυρσός και υπεύθυνο για τη διεξαγωγή της ήταν το Α’ ΣΣ.

Νίκος Πλατύραχος: "Οι Σπόροι της Σμύρνης" είναι μία αιώρηση στο χωροχρόνο

“Οι Σπόροι της Σμύρνης” του Νίκου Πλατύραχου είναι μία “κινηματογραφική διαδρομή” μέσα από ένα πρωτότυπο μουσικό έργο, τιμώντας τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.

H Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως έχει χαρακτηρίσει το 2022, παρουσιάζει το πρωτότυπο έργο “Οι Σπόροι της Σμύρνης” του Νίκου Πλατύραχου, τιμώντας τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη σύνθεση που εδράζεται αρχικά, τόσο σε τραγούδια και μουσικές της Σμύρνης, όσο και στη “σπορά” αυτών στην ενδοχώρα μετά τη μικρασιατική καταστροφή, στη μετεξέλιξή τους δηλαδή στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, έως και την κατάληξη σε αυτό που ευρέως ονομάζουμε έντεχνο τραγούδι, μιας διαδρομής, περίπου, 40 χρόνων.

Η μνήμη της Μικρασίας σε 15 ελαιογραφίες του Περικλή Βυζάντιου στο αρχοντικό Κουντουριώτη στην Υδρα

O Περικλής Βυζάντιος είχε σχέση καρδιάς με την Υδρα. Χρημάτισε διευθυντής του παραρτήματος της ΑΣΚΤ από το 1939 έως το 1964 και φρόντισε –στο μέτρο που μπορούσε– να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού 

Μαργαρίτα Πουρνάρα

O Περικλής Βυζάντιος είχε σχέση καρδιάς με την Υδρα. Χρημάτισε διευθυντής του παραρτήματος της ΑΣΚΤ από το 1939 έως το 1964 και φρόντισε –στο μέτρο που μπορούσε– να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού. Διαισθανόταν την καταστροφική δύναμη της «ανάπτυξης» και θεωρούσε πως έπρεπε να τιθασευτεί νωρίς. Σ’ ένα μικρό αλσύλλιο στην καρδιά του οικισμού υπάρχει η προτομή του μαζί με εκείνες των ομότεχνών του Τέτση και Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Δεν είναι το μόνο του «ίχνος». Ζωντανεύει τη μνήμη

Τουρκία: Ανοίγει το ελληνικό μαντείο που φυλούσε η Μέδουσα!

 

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται ακόμα μία φορά την ελληνική ιστορία προκειμένου να αποκομίσει αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στην Τουρκία, είναι αναμφίβολα ο Ναός του Απόλλωνα που βρίσκεται στο Αϊδίνιο και είναι έχει δημιουργηθεί στην Αρχαία Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τους πολλούς Ναούς που έχουν χτιστεί για χάρη του Απόλλωνα όπως προείπαμε και είναι το μέρος που φυλούσε η ίδια η Μέδουσα σύμφωνα με τη μυθολογία.

Ακόμα το Αϊδίνιο στο οποίο εντοπίζεται, είναι μία πόλη πολύ πλούσια σε αρχαιολογική αξία, μέσα στις 23 αρχαίες πόλεις που υπάρχουν στην Τουρκία.

Τα όρια των ΜΜΕ, η ψευδαίσθηση της πληροφόρησης και ο θεσμός των Ε.Δ.

Της Δρ Άννας Κωνσταντινίδου , Ιστορικού- Διεθνολόγου *

Φυσικά και η τέταρτη εξουσία, δηλαδή ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός πρέπει να είναι αδέσμευτος, κάτι που κατοχυρώνεται άλλωστε συνταγματικά. Ωστόσο το ζήτημα, και το αναφέρω διαρκώς τελευταία, είναι τα όρια. Και φυσικά υφίστανται όρια που η λέξη δυσφήμιση στη νομοθεσία και νομολογία (εθνική και ευρωπαϊκή) τα οριοθετεί, όσο και αν κάποιοι το αμφισβητούν. Υπάρχουν νομικά όρια.

Αναμφισβήτητα, όταν παρατηρείται κρίση στην πολιτική ζωή ενός τόπου, έχοντας συνέπειες άμεσες

Λουκούμι γιοκ για τον Ερντογάν...

Λάζαρος Μαύρος 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ αποφεύχθηκαν χειρότερες ζημιές. Σε αυτές τις έξι λέξεις μπορεί να συνοψιστεί η ανακούφιση μετά την εναγώνια παρακολούθηση της απευθείας μετάδοσης, προχθές Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, της εξάωρης αντιμαχίας αγορεύσεων των αρχηγών των κομμάτων, στη Βουλή του ελλα-δικού μας κράτους, για το πολύκροτο αίφνης ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την υπαγόμενη απευθείας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Ο ισχυρισμός ότι οι S-300 “κλείδωσαν” τουρκικά F-16, δείχνει την αδυναμία της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

 FILE PHOTO: Turkey’s F-16C block 50s on a CAP mission, armed with two AIM-120s. These aircraft we
re delivered as part of the Peace Onyx III deal. TUAF photo

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η κατοχική Τουρκία, μέσω διαρροών από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία «εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» εγκλωβίστηκαν, δήθεν, στα ραντάρ από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300.

Μιλώντας για δήθεν «εχθρική πράξη», οι τουρκικές πηγές ισχυρίστηκαν τα εξής, που όμως διαψεύδει κάθετα και οριζόντια η ελληνική κυβέρνηση:

Ο Κυρ. Μητσοτάκης “μίλησε με τον ηγέτη των ΗΑΕ και ζήτησε μαχητικά MIRAGE 2000-9”

Το DP έχει συνειδητά τονίσει, μέσω σημαντικού αριθμού δημοσιευμάτων, τη μεγάλη σημασία που θα είχε για την ελληνική αποτρεπτική αξιοπιστία, μία Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η “εμμονή” αυτή στηρίχθηκε σε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες που ήθελαν την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όχι μόνο την παρούσα, να έχει κινηθεί, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις των Εμιρατινών, μετά τη θεαματική βελτίωση των διμερών σχέσεων που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζει ο ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ένα δημοσίευμα του ιστοχώρου “Tactical Report”, έρχεται να συντηρήσει το θέμα, αναφέροντας μάλιστα ότι συνιστά “επικαιροποίηση” της υπόθεσης πώλησης των Mirage 2000-9 στην Ελλάδα,

Μπαράζ fake news από τους Τούρκους: Ο μπάρμπας μου ο ψεύτης

Κώστας Τσιτούνας 

«Τερμάτισαν» την προβοκάτσια τα τουρκικά ΜΜΕ: «Να ενεργοποιήσουμε κι εμείς τους S-400» - Σε παραλήρημα ο λαγός του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οι άνθρωποι έχουν κάνει το ψέμα… επιστήμη

Την επιχειρούμενη προβοκάτσια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 φαίνεται να σηκώνει ακόμα παραπάνω και ο τουρκικός Τύπος δυναμιτίζοντας το ήδη πολύ κακό κλίμα και σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η εκτόξευση πυραύλων.

«Βγείτε για τα 12 ναυτικά μίλια αν έχετε το θάρρος»

 


Σήμερα, το σύνολο του τουρκικού Τύπου φιλοξενεί άρθρα και μελέτες, που αποσκοπούν στο να πλήξουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και των Ελλήνων συνολικά.

Αλλεπάλληλα είναι τα τουρκικά δημοσιεύματα και οι γεωπολιτικές αναλύσεις, που προκαλούν την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Σήμερα, το σύνολο του τουρκικού Τύπου φιλοξενεί άρθρα και μελέτες, που αποσκοπούν στο να πλήξουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και των Ελλήνων συνολικά.

Αντιστρέφοντας τους όρους της πραγματικότητας και μετατρέποντας την Τουρκία από θύτη σε θύμα, η Ελλάδα έχει κάνει και συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά της Τουρκίας από ξηρά, αέρα και θάλασσα, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ερντογάν: «Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί σήμερα όπως και πριν από 100 χρόνια»

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση κατά της Ελλάδας κατά την ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες, «άπιστους» και «ποταπούς», ακόμη και σήμερα.

Είπε ότι οι Έλληνες ήταν «το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα». «Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες.»

Η “άγνωστη” αερομαχία ανατολικά της Λέσβου και το… παράπονο του Anadolu

 Μία (ακόμη) σκληρή αναχαίτιση τουρκικών F-16 από ελληνικά μαχητικά, προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας, που βλέπει να μην της βγαίνει στον αέρα η υβριδική απειλή. 

Του Χρήστου Μαζανίτη

Διεθνώς απομονωμένη κι έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, η Τουρκία προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει ένταση ώστε να μπορέσει να χτίσει το κλίμα που θα την βοηθήσει να βάλει στην ατζέντα των συζητήσεων το έωλο, ανιστόρητο και πέρα από κάθε νομιμότητα αφήγημά της. 

Μία πολιτική βγαλμένη από συζητήσεις καφενειακού τύπου, με όρους που ούτε κατά διάνοια μπορούν να σταθούν στην διεθνή πολιτική και διπλωματική ατζέντα. 

Επιστολή Τζόνσον σε Αναστασιάδη: Απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου για επιστολή του Βρετανού Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Απογοήτευση μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια – Απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών

Σε πρόσφατη απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ. Μπόρις Τζόνσον επαναδιαβεβαιώνει τη στήριξη της χώρας του προς τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει πως  «ο Πρωθυπουργός Τζόνσον επαναλαμβάνει, επίσης, τη  θέση του Λονδίνου υπέρ των γνωστών παραμέτρων μιας διευθέτησης, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία δύναται να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Έλλειμμα εθνικής συνείδησης…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, την οποία απαίτησε ο Τσίπρας ως… θιγόμενος για τις επισυνδέσεις, εμφανιζόμενος ως «προστάτης» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου ότι ουδόλως ενδιαφέρεται αν οι ύβρεις του, τα αδιανόητα ψεύδη του, οι «κατασκευές», οι συνωμοσιολογικές φαντασιώσεις του, η υιοθέτηση των επιχειρημάτων των εχθρών μας και η άρνησή του να ψηφίσει υπέρ της θωράκισης της Εθνικής Αμυνας βλάπτουν το εθνικό συμφέρον, το ύψιστο, την Ελλάδα. Το έλλειμμα εθνικής συνείδησης το οποίο τον χαρακτηρίζει είναι επικίνδυνο για πολιτειακό παράγοντα.

Τουρκικό UAV πέταξε πάνω από τις νησίδες Καλόγεροι

Μια ακόμη πρόκληση από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με τουρκικό UAV να πετά πάνω από τις νησίδες Καλόγεροι.

Συγκεκριμένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 15:05, πάνω από τους Καλόγερους, στο κεντρικό Αιγαίο (26 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Καμπανός της Άνδρου και 24 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από τα Αντίψαρα), στα 19.000 πόδια.

Πού το πάει η Άγκυρα;

Μίχος Παναγιώτης 

Προβληματισμός για τη στάση της Αγκυρας που παρουσιάζει την Αθήνα ως… επιθετική δύναμη – Η συνθέτη ελληνοτουρκική εξίσωση

Μια βασική αρχή στην επικοινωνία είναι πως όταν επιτίθεσαι (ή σκοπεύεις να επιτεθείς) πρέπει να δείξεις ότι βρίσκεσαι σε… άμυνα. Καθοδηγείται από αυτό το δόγμα η Άγκυρα στη σχέση της με την Αθήνα; Τα πρόσφατα περιστατικά στα οποία επιχείρησε να καταλογίσει στην Ελλάδα επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά έχουν δημιουργήσει προβληματισμό. Σε συνδυασμό, δε, με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση στον Έβρο (η οποία έθεσε την Αθήνα σε μεγάλη εγρήγορση στην περιοχή), η ελληνοτουρκική εξίσωση καθίσταται ακόμα πιο περίπλοκη.

Έντονη αντίδραση από τον Μπαχτσελί για την Ελλάδα: «Φτάνει στα όριά της την υπομονή μας - Αντανάκλαση 100 ετών πόνου»

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και εταίρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε: «Το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών που πετούν σε αποστολές μέσω του συστήματος αεράμυνας S-300 που σταθμεύει στο νησί της Κρήτης είναι μια εχθρική ενέργεια, μια προχωρημένη πρόκληση».

 «Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από τις ΗΠΑ, που αντέδρασαν στο σύστημα αεράμυνας S-400 της Τουρκίας και εφάρμοσαν κυρώσεις, ενώ παραμένουν σιωπηλές απέναντι στο σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας», πρόσθεσε.

„Η ριψοκίνδυνη ανερμάτιστη πολιτική του Ερντογάν”

 Ειρήνη Αναστασοπούλου

 Η εγγύτητα Ερντογάν με τον Πούτιν παρά τις διεθνείς κυρώσεις, η προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι ημέρες γερμανικού "ενεργειακού χάους" στο γερμανικό Τύπο.

Με αυτόν τον τίτλο ο Γερμανός δημοσιογράφος Ράινερ Χέρμαν περνά στις στήλες της Frankfurter  Allgemeine Zeitung από μεγεθυντικό φακό την πολιτική Ερντογάν στο ουκρανικό με τις πολλές πτυχές της. Εκείνο που παρατηρεί είναι ότι όσο περισσότερο ο κόσμος επαινεί την Τουρκία λόγω της συμφωνίας για τα σιτηρά, τόσο περισσότερο η χώρα τολμά να παρακάμπτει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που έχουν

Αποκλειστικό-Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: ”Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος-Έχουν σχέδιο να μας τελειώσουν γεωπολιτικά”

 

Νέες ανοησίες σήμερα από Τούρκους και Ερντογανικούς δημοσιογράφους!

Αναλυτικά:

”Μεχμέτ Ατσέτ: Η Αμερική θέλει να ξεκινήσει έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο

Αναλυτής : “Η Αμερική ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία”…

 

Κείμενο του ιστολογίου 29/8/2022

Ακούμε τον αθλητή ασφαλείας Τζοσκούν Μπασμπούγ, να λέει μεταξύ άλλων τα εξής :

Τουρκία: Σε κατ' οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια Γκιουλσέν

 Η ποπ σταρ Γκιουλσέν στη διάρκεια μίας συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, αστειευόμενη είχε πει τα εξής στην επίμαχη συναυλία: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων» INSTAGRAM

Αποφυλακίστηκε η τραγουδίστρια Γκιουλσέν που κατηγορήθηκε από τις τουρκικές αρχές για υποκίνηση μίσους μετά τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε η φυλάκισή της για σχόλια που είχε κάνει επί σκηνής. 

Σύμφωνα με το CNN Turk, το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την έφεση που ασκήθηκε από τους δικηγόρους της, ωστόσο της επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός.

Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αύριο στην Αίγυπτο

 

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί, αύριο, Τρίτη 30 Αυγούστου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Για την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου συζήτησαν Σκρέκας-Κέρι

 

Η ενεργειακή και περιβαλλοντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και οι πολιτικές της ελληνικής Κυβέρνησης για ενεργειακή επάρκεια και εξαγωγές συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα (29/8) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των HΠΑ, Joe Biden για το Κλίμα, John Kerry.

Γιώργος Καπόπουλος: Η επιστροφή του Δολαρίου

 

Σήμερα οι πολιτικές αμφιβολίες που σκιάζουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν την σοβαρότερη υποθήκη στο κοινό νόμισμα.

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ.

 

του Παντελή Σαββίδη
Η γερμανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε, χθές, πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Να άρετε άμεσα τις κυρώσεις»: Σχόλια των πολιτών στη σελίδα της Κομισιόν στα social

 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό εν όψει του χειμώνα, καθώς οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά απειλούν να «βυθίσουν» την ήπειρο, όχι μόνο σε ενεργειακή, αλλά και σε ανθρωπιστική κρίση. Οι πολίτες φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τι έρχεται και ζητούν από την ΕΕ να δράσει άμεσα.

Αντίο στο ζεστό ντους και στα φώτα στους δρόμους: Έτσι μειώνει τη χρήση ενέργειας η Ευρώπη -Τα μέτρα ανά χώρα

 

Στο σκοτάδι η «Στήλη της Νίκης» στο Βερολίνο, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας / Getty-Ideal images

Αντιμέτωπη με έναν δύσκολο, ενεργειακά, χειμώνα προβλέπεται να βρεθεί η Ευρώπη, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την Κομισιόν Ετοιμάζεται πανευρωπαϊκή παρέμβαση για τις τιμές ρεύματος

 

Η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν

Εκτακτη Σύνοδος των υπ. Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου - Στο «κάδρο» το πλαφόν στις τιμές αερίου

 

Η έκτακτη σύνοδος θα εξετάσει προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή παρεμβάσεις για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στην αγορά

Σολτς: Υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ ώστε να συμπεριλάβει και την Ουκρανία ο Γερμανός καγκελάριος

 

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και το μέλλον μας είναι στο χέρι μας»

Ο Μπορέλ δεν υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού

 

«Ο κόσμος έχει γίνει ένα επικίνδυνο μέρος»

Αύγουστος 29, 2022. Ελλάδα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κοινού Ευρωπαϊκού Στρατού.

Ρωσία: Στρατιωτικά γυμνάσια 1-7 Σεπτεμβρίου με Συρία, Ινδία, Κίνα, Λευκορωσία

 

«Vostok-2022» ονομάζονται τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης και 7ης Σεπτεμβρίου στη Ρωσία, με τη συμμετοχή στρατιωτικών από πολλές χώρες που συνορεύουν ή είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία και κυρίως η Κίνα. 

Ο Πούτιν ενισχύει τις ρωσικές δυνάμεις κατά 10% καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για μακρύ πόλεμο

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα για την αύξηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά 137.000 στρατιώτες, καθώς η εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία συμπληρώνει έξι μήνες και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο πόλεμος απέχει πολύ από το τέλος του.

Πούτιν: «Παγιδευμένος και απελπισμένος» – Θα τον διασώσουν οι φίλοι του στην Ευρώπη;

 

Άρθρο στον Guardian υποστηρίζει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι υποστηρικτές του στην Ευρώπη θα αξιοποιήσουν παλιές συγκρούσεις για να αποσπάσουν την προσοχή από την Ουκρανία και να διασπάσουν την ευρωπαϊκή ενότητα.

Ουκρανία: Ξεκίνησε η αντεπίθεση στον νότο – «Σπάσαμε την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας στη Χερσώνα»

 

Η Ουκρανία άρχισε την αναμενόμενη εδώ και καιρό αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η νότια στρατιωτική διοίκηση.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι άρχισε η αναμενόμενη επίθεση στον νότο

 

Έκανε λόγο εδώ και δύο μήνες για μια αντεπίθεση που σχεδίαζε σε περιοχές της νότιας Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία

Ζαπορίζια: Σκηνικό τρόμου πάνω από τα πυρηνικά

 

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Η επικρατούσα κατάσταση στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης στην περιοχή Ζαπορίζια της Νότιας Ουκρανίας παραμένει πολύ κρίσιμη, ενώ μαίνονται οι μάχες, με τους Ρώσους από τη συγκεκριμένη περιοχή να βάλλουν με πυραύλους κατά των απέναντι κωμοπόλεων της Νικόπολης και της Μαρχανέτς (που είναι υπό ουκρανικό έλεγχο).

Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ετοιμάζει η Σουηδία

Η πρωθυπουργός της χώρας δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πακέτο. Δήλωσε ωστόσο πως θα σχετίζεται με προηγούμενο που περιελάμβανε αντιαρματικά όπλα καθώς και εξοπλισμό για προστασία-αποναρκοθέτηση. Στα €47 εκατ. η συνολική αξία του.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ πάει στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

 

Ακολουθώντας τον υπουργό Άμυνας και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας, της Μοσάντ,

Navy battle of Gerontas Greek Revolution 1824 - Ναυμαχία του Γέροντα

 

Ένα μικρό ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκε σε ελεύθερό χρόνο για τη ναυμαχία του Γέροντα που διεξήχθη στις 29 Αυγούστου 1824 ανάμεσα στον Ελληνικό στόλο υπό τον Μιαούλη και τον κοινό Τουρκο-Αιγυπτιακό στόλο. Δεν μας ανήκει κανένα από τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται.

#StopOz

 

STOP Dr. Oz for Senate BY The Hellenic American Leadership Council

Έτοιμη για όλα τα σενάρια η Αθήνα–Ισχυρισμοί της Άγκυρας ότι ελληνικοί S-300 κλείδωσαν τουρκικά F-16 | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 29/08/2022 | OPEN TV

 

1. Έτοιμη για όλα τα σενάρια η Αθήνα–Ισχυρισμοί της Άγκυρας ότι ελληνικοί S-300 κλείδωσαν τουρκικά F-16
2. Φουντώνουν τη νέα προβοκάτσια της Άγκυρας τα τουρκικά ΜΜΕ 
3. Σενάρια τρόμου από το Κίεβο για πυρηνικό ατύχημα
4. Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στη Ζαπορίζια

Σάββας Καλεντερίδης: Επιτέλους ξύπνησαν και οι Γερμανοί με την Τουρκία | ZOOM (28-8-2022)

 

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM, στις 28 Αυγούστου 2022.

Εγκληματική αμέλεια για Εast-med, αλλά παραμένει ζωντανός λέει η ΕΕ

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Εγκληματική αμέλεια για Εast-med, αλλά παραμένει ζωντανός λέει η ΕΕ

Κωνσταντίνος Φίλης - Γεν. Δ/ντης Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων – Καλοκαίρι Μαζί – 29/08/2022

 

Κωνσταντίνος Φίλης - Γεν. Δ/ντης Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων – Καλοκαίρι Μαζί – 29/08/2022

Οι Τούρκοι «φωνάζουν» για παρενόχληση από την Ελλάδα – Γιατί αναμένεται κλιμάκωση της ρητορικής | Οι Δεκατιανοί | 29/08/2022

 

Ο ειδικός του πολιτικού ρεπορτάζ, Γιάννης Πιτταράς που επιστρέφει στην ισχυρή ενημερωτική ομάδα του ΣΚΑΪ, και ο Γιώργος Γρηγοριάδης  που τιμά το ελεύθερο ρεπορτάζ εδώ και 22 χρόνια με δημοσιογραφικές αποστολές που έχουν συζητηθεί.

«Τερμάτισαν» την προβοκάτσια τα τουρκικά ΜΜΕ: «Να ενεργοποιήσουμε κι εμείς τους S-400» | Σήμερα

 

Συντονιζόμαστε καθημερινά στο «ΣΗΜΕΡΑ» με τον Δημήτρη Οικονόμου, τον Άκη Παυλόπουλο και τη Ντόρα Κουτροκόη, επειδή η ουσία της ημέρας που ξεκινά, βρίσκεται στην ενημέρωση, στον ΣΚΑΪ.

Νέοι προκλητικοί ισχυρισμοί από την Άγκυρα | Ώρα Ελλάδος 29/08/2022 | OPEN TV

 

1. Νέοι προκλητικοί ισχυρισμοί από την Άγκυρα
2. Αποστολή επιθεωρητών της Διεθνούς Επιτροπής ατομικής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια