Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η Μάχη του Πολυαράβου

Οι Μανιάτες νικούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ στην περιοχή Πολυάραβος του Ταΰγετου και αποτρέπουν για τρίτη και τελευταία φορά την κατάληψη της Μάνης από τον αιγύπτιο στρατηλάτη. Η μάχη, που κράτησε όλη την ημέρα, έγινε στις 28 Αυγούστου 1826.
Ο Ιμπραήμ, με τα την αποτυχία του να καταλάβει τη Μάνη από τα δυτικά τον Ιούνιο του 1826, στη Βέργα και τον Διρό, επιχείρησε νέα εκστρατεία από τα ανατολικά αυτή τη φορά, δύο μήνες αργότερα. Με 4.000 άνδρες κατευθύνθηκε προς την ανατολική πλευρά του Ταΰγετου, υπό τη διαρκή παρενόχληση των Ελλήνων, που προκαλούσαν φθορές στο στρατό με την τακτική του κλεφτοπολέμου.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ …ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα.
Παράλληλα, επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Ρωσικά υποβρύχια έφτασαν στη Μεσόγειο Σκοπός να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Δυο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στη δύναμη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσαν σήμερα στη Μεσόγειο από τη Βαλτική, με σκοπό να ενταχθούν στην δύναμη κρούσης του ρωσικού πολεμικού στόλου που χρησιμοποιεί την ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, αλλά και να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS.
Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι όλα τα υποβρύχια που είχαν καταπλεύσει στο παρελθόν στη Μεσόγειο, προερχόμενα από τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, είχαν καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η «οδύσσεια» των συνταξιούχων: Ζουν χρόνια με δανεικά μέχρι να βγει η οριστική τους σύνταξη!

Αμέλια Αναστασάκη 
Από το newsbomb




ΤΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Τι και αν ο νόμος Κατρούγκαλου είναι τυπικά σε ισχύ από το Μάιο του 2016. Τι και αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε για γρήγορη απονομή των συντάξεων... Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι αν και κατέθεσαν στα χαρτιά τους περιμένουν... ατέλειωτους μήνες!

Η «οδύσσεια» των συνταξιούχων: Ζουν χρόνια με δανεικά μέχρι να βγει η οριστική τους σύνταξη!

Ανδρέας Πιμπίσιης 
Από το philenews

Νέα στρατιωτικά δεδομένα δημιουργούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. Η τοποθέτηση του συστήματος αυτού στα νότια τουρκικά παράλια, σε συνδυασμό με τους ήδη εγκατεστημένους S-400 στα δυτικά παράλια της Συρίας, δημιουργεί ένα περίεργο αντιαεροπορικό πλέγμα πάνω από την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που καταδεικνύει κι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των ευρύτερων εξελίξεων: Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Μόσχα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει το κάθε κενό που εμφάνιζε ή εμφανίζει η πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Αλβανία: Δεκάδες προσαγωγές ομογενών στη Χειμάρρα -Τις τελευταίες δύο ημέρες

Σε επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, οι ομογενείς αντέδρασαν στην ανάπλαση της περιοχής, με την οποία απαλλοτριώνονται κτίρια που τους ανήκουν - Επενέβη η αλβανική αστυνομία
Με προσαγωγές και πολύωρες ανακρίσεις απάντησε η κυβέρνηση των Τιράνων στις αντιδράσεις που προβάλουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας, προκειμένου να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, τις τελευταίες ώρες η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας σε συνεδρίασή του θα επικύρωνε την κυβερνητική απόφαση για την ανάπλαση της περιοχής, που ισούται με την δήμευση περιουσιών που ανήκουν σε μειονοτικούς και κατεδαφίσεις κτιρίων.