Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Παπαγεωργόπουλος και ο Πλάτωνας!!!

Του Ανδρέα Ζαμπούκα Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας
Aπό το analystsforchange
 
 

Ο  Πλάτωνας  σε έναν από τους  διαλόγους του, βάζει τον σοφιστή Πρωταγόρα  να  υποστηρίξει  την   εξής  άποψη: Στις πολιτισμένες κοινωνίες, η τιμωρία επιβάλλεται  για αποτροπή επανάληψης της αδικίας και όχι για τυφλή εκδίκηση. Αυτό στηρίζεται  στην προσδοκία σωφρονισμού του αδικούντος  και παραδειγματισμού του λοιπού κοινωνικού συνόλου. Από αυτή την οπτική γωνία η ποινή έχει ξεκάθαρο παιδαγωγικό ρόλο γιατί «θεραπεύει την άδικη ψυχή και τη μυεί στην αρετή». Πιο  κάτω, διαχωρίζει  και  τις έννοιες «κολάζω»  και «τιμωρούμαι», επιδιώκοντας να δείξει τη διαφορά μεταξύ παιδευτικής ποινής και  εκδικητικής ανταπόδοσης, αντίστοιχα.

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  Του Δημήτριος Καρατζίδης  Ταξ/χου (ε.α.)
  Από το analystsforchange

Ο υπέρτατος θεσμός παροχής εθνικής ασφάλειας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ). Αυτές είναι που θα υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία και θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας. Και αυτό όπως είναι φυσικό είναι ρητά καταγεγραμμένο στο Σύνταγμά μας. Σύμφωνα με το Άρθρο 36 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσει τον πόλεμο, τον οποίο διεξάγουν οι ΕΔ σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. 
Επίσης με το Άρθρο 48 τίθεται σε ισχύ ο Νόμος 566/1977, Περί Καταστάσεως Πολιορκίας, σύμφωνα με τον οποίο «Αι εξουσίαι των πολιτικών αρχών αι αναγόμεναι εις την προστασίαν της ασφαλείας του Κράτους, την τήρησιν της τάξεως και την αστυνομίαν αναλαμβάνονται και ασκούνται υπό της στρατιωτικής αρχής καθ’ ο μέτρον ήθελε θεωρηθή υπό ταύτης αναγκαίον».

Δεν μεταφέρεται ο «Παρθενώνας» της Θεσσαλονίκης, λένε οι αρχαιολόγοι

Πώς θα σας φαινόταν αν μεταφέραμε τον Παρθενώνα στον Ταΰγετο, διερωτάται η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Τα αρχαία που βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό πρέπει να παραμείνουν στο...σημείο που εντοπίστηκαν και να συνυπάρξουν με το έργο, τόνισε η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Μακροπούλου.

Όπως είπε, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα αρχαία, «πιστεύουμε στη συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με το Μετρό. Θα είναι το διαμάντι του έργου, πόλος έλξης τουριστών και κάτι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά».

Γιατί τα μωρά που κρατούν οι "επαίτες" κοιμούνται συνεχώς;

Το άρθρο αυτό έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή. Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη. Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα. Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας… 

Εισαγγελέας για το όργιο σπατάλης στις Ανεξάρτητες Αρχές – Έκαναν ακόμα και 7 συνεδριάσεις και έπαιρναν 2.100 ευρώ αποζημίωση σε μια μέρα

- Πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνει “σπατάλες” σε μισθοδοσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού
- Υπάλληλοι εμφανίζονται να αμείβονται ακόμα και τις ημέρες που απεργούσαν
- Το ποσό αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.
- Απόφαση Στουρνάρα για παρακράτηση του 10% των μισθών τους μέχρι να εξοφληθεί το παράνομο ποσό
Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην προανακριτική Παπανδρέου - Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε η Προανακριτική Επιτροπή τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει προς το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που υπολογίζεται μετά τις 20 Μαρτίου, κάτι που θα ισχύσει και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τζήμερος: "Ο επόμενος ισοβίτης πρέπει να λέγεται Παυλόπουλος"

Από το news247

Επίθεση στο κομματικό πελατειακό σύστημα και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, εξαπολύει σε άρθρο του ο Θάνος Τζήμερος
Άρθρο στο οποίο υποστηρίζει, ότι ο επόμενος που θα καταδικαστεί σε ισόβια πρέπει να είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δημοσίευσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της πολιτικής κίνησης "Δημιουργία Ξανά", Θάνος Τζήμερος.
Στο άρθρο του, ο κ. Τζήμερος επιτίθεται στον "Πάκη", όπως αποκαλεί τον πρώην υπουργό, περιγράφοντας πώς έφερνε σε πέρας την βρώμικη δουλειά, για τη διατήρηση του κομματικού πελατειακού συστήματος.

Αποδοχή παραίτησης με μπηχτές Βενιζέλου σε Κοππά

Αποδεκτή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την παραίτηση της Μαριλένας Κοππά από επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επιστολή - απάντηση στη Μαριλένα Κοππά απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με την οποία αποδέχεται την παραίτησή της.
Επέστρεψε κλειστό τον φάκελο που του απέστειλε, σημειώνοντας πως το περιεχόμενό του είχε δημοσιοποιηθεί προτού φτάσει στον ίδιο, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει υποβάλλει την παραίτησή της σε προσωπική τους συνάντηση.

Βουλή: Άγνωστα τα ακριβή αίτια θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!!!

Πέντε χρόνια μετά την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης στη σορό του.
«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

ΑΟΖ: Η διαφορά που κάνει τη διαφορά

Του Ν.Λυγερού

Η διαφορά που κάνει τη διαφορά εμφανίζεται με την ελληνική ΑΟΖ, που δεν αφορά μόνο αλιεία και αιολικά, φωτοβολταϊκά, τεχνητά νησιά, αλλά και υδρογονάνθρακες ακόμα και αν μερικοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα λόγω υστέρησης. Η ΑΟΖ επειδή είναι διαφορετική ως προσέγγιση, αφού ασχολείται αποκλειστικά με τον οικονομικό τομέα, δίνει περισσότερες δυνατότητες στην πατρίδας μας για να εκφραστεί σ’ένα πολλαπλό παίγνιο, που δεν μπορεί πια να θεωρηθεί ως ένα διπολικό παίγνιο μηδενικού αθροίσματος παρά μόνο από αυτούς που δεν μπορούν να εμπεδώσουν τα νέα δεδομένα μέσα στις αναλύσεις τους.

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκό πλαίσιο

Του Ν.Λυγερού

Η ελληνική ΑΟΖ, όπως και κάθε ΑΟΖ, είναι μια εθνική οντότητα. Αυτό και μόνο προβλέπεται από το Δίκαιο της Θάλασσας. Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπερεθνικός θεσμός δεν μπορεί βέβαια να έχει ΑΟΖ ούτε καν να την διεκδικήσει. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα παρερμηνείας πολιτικών δηλώσεων. Αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, διότι δεν υπάρχουν πια πολλές επιλογές για τη θέσπιση της ΑΟΖ μας. Η θέσπιση είναι μια διαδικασία εθνική και μονομερής και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, εκτός βέβαια αν δεν έχει διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Νέος Νόμος του Κράτους: «όποιος δεν είναι απολύτως υγιής θα υφίσταται ευθανασία για να μην επιβαρύνει το Δημόσιο Ταμείο»


Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Σας φαίνεται παράλογο να ψηφιστεί ένας Νόμος σαν τον παραπάνω;
Και γιατί σας φαίνεται παράλογο;
Θα υπάρξει μήπως Πολιτικός να μην τον ψηφίσει – αν έτσι αποφασίσουν «κάποια κέντρα» - ή κάποιο από τα όργανα επιβολής τάξεως και Δικαιοσύνης να μην τον εφαρμόσει;
«Ο Νόμος είναι Νόμος» θα πουν και θα σας περάσουν τις χειροπέδες όπως ήδη κάνουν μέχρι τώρα σε οτιδήποτε ανόσιο και φονικό κάνει Νόμο του Κράτους η Πολιτεία των Ελλήνων(;) Πολιτικών.
Ή μήπως δεν υφίστανται ήδη κάποιοι παρόμοιοι Νόμοι; Ή μήπως δεν επιβάλλεται η εφαρμογή τους από τα Όργανα της Πολιτείας ΟΤΙ κι αν είναι ή αφορούν, όσο θανάσιμα αντικοινωνικοί κι αν είναι οι σχετικοί Νόμοι;

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... "Σκάει" από υδρογονάνθρακες το Ιόνιο - Η πρώτη λήψη με ρομπότ από κοιτάσματα

Έτοιμος να σκάσει από τις μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων που βρίσκονται κάτω από τα βυθοτεμάχια του Ιονίου είναι ο βυθός της περιοχής. Ο όγκος του μεθανίου που απελευθερώνεται στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή, είναι από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της έρευνας των ελλήνων επιστημόνων, δημοσιεύτηκαν στο ειδικό επιστημονικό περιοδικό Chemical Geology.
Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας, και τα οποία αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, αποτελούν ένα μπουκάλι με μήνυμα από τον ταμιευτήρα υδρογονανθράκων που βρίσκεται πολύ βαθύτερα.

"ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΕΙ" Ο ΣΙΛΒΙΟ... Διάλυση της τρόϊκα με αποχώρηση της ΕΚΤ προαναγγέλλουν οι Γερμανοί!

Τρεις σοβαρές γερμανικές εφημερίδες θέτουν για πρώτη φορά ζήτημα διάλυσης τη τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και βγάζουν ουσιαστικά στην επιφάνεια ένα θέμα που συζητείται εδώ και τέσσερις μήνες στο παρασκήνιο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Την διάλυση του σχήματος που συντονίζει τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης, την έχει θέσει κατά κύριο λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποψινά δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Suddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες, η ανεξαρτησία της ΕΚΤ έχει τεθεί σε δοκιμασία, καθώς πολλές πλευρές εκτιμούν ότι ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της υπονομεύεται από τις πολιτικές πιέσεις.

Ο Ερντογάν ζήτησε την μισή ΑΟΖ - Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά Σαμαρά

Πύρ ομαδόν εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του στο ευαίσθητο και κρίσιμο εθνικά θέμα της ΑΟΖ κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε ευθέως θέμα συνεκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων στο Καστελόριζο και την Κρήτη -win win όπως είπε που σημαίνει προς το συμφέρον όλων- και ο Σαμαράς κράτησε στάση που δείχνει ενδοτική.

Υπό έλεγχο η κατάσταση Ένταση και φωτιές στις φυλακές Ναυπλίου

Με αφορμή τον θάνατο ενός κρατούμενου χθες σε νοσοκομείο, οι κρατούμενοι των φυλακών Ναυπλίου εξεγέρθηκαν σήμερα κατά τον προαυλισμό τους, καίγοντας στρώματα και αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό των φυλακών η κατάσταση έχει τεθεί υπόέλεγχο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στις φυλακές Ναυπλίου έχουν σπεύσει

Λούκα Κατσέλη: Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έβαλε «κόκκινες γραμμές»

Σε διαδικασία συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η πρώην υπουργός κα Λούκα Κατσέλη, μια συζήτηση «με κυβερνητική προοπτική», όπως λέει στη συνέντευξή της στο «Θέμα». Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου στην οποία για ένα διάστημα υπήρξε μέλος της θεωρεί πως βρέθηκαν «λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις» και έτσι δεν μπήκαν «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Η κα Κατσέλη επισημαίνει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβαλε στο ράφι το φορολογικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και ότι λειτούργησε ως διεκπεραιωτής των απαιτήσεων της Τρόικας.

Παπαγεωργόπουλος:Έβαλα το καλό μου κοστούμι για να ακούσω αθώωση και άκουσα ισόβια

Συνεχίζει να επιμένει ότι είναι αθώος ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και να υποστηρίζει ότι αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο.

Δείτε τι αναφέρει σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή

«Το χτύπημα μεγάλο. Απίστευτο!

Όταν μάλιστα είναι αποτέλεσμα μιας ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα και στο LSE!

Ήταν να μην πάρει… φόρα με τις διεθνείς εμφανίσεις και τις επαφές με τους… «ναούς» του καπιταλισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς για να παραστεί στις 14 Μαρτίου στο περίφημο London School of Economics, ή αλλιώς το πανεπιστήμιο… Μέκκα του καπιταλισμού, προκειμένου να αναπτύξει το σχέδιο του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση. Έτσι μετά τα αμερικανικά πανεπιστήμια, ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί και ενώπιον του βρετανικού κοινού, το οποίο είναι δεκτικό σε απόψεις, που κινούνται ενάντια στη σημερινή δομή και λειτουργία της ευρωζώνης και κυρίως ενάντια την πολιτική της Μέρκελ.

Κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία ο Τσέχος Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!!

Κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Πρωτοφανής απόφαση της Άνω Βουλής στην Τσεχία με πανευρωπαϊκούς συμβολισμούς
Άμεση παραπομπή στο Συνταγματικό Δικαστήριο του προέδρου της χώρας Βλάτισλαβ Κλάους, αποφάσισε η τσεχική Άνω Βουλή.
Με ψήφους 38 έναντι 30, η γερουσία της Τσεχίας που ελέγχεται από την αριστερή αντιπολίτευση, απήγγειλε κατηγορίες εσχάτης προδοσίας για τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας με βασική αφορμή τη χορήγηση αμνηστίας που ο ίδιος έδωσε τερματίζοντας μία σειρά από έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα και διαφθορά.
Ο Κλάους, ο οποίος μεταξύ άλλων αρνήθηκε να κυρώσει την απόφαση του τσεχικού Κοινοβουλίου για στήριξη της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, είναι πλέον αντιμέτωπος με περικοπή της προεδρικής του σύνταξης και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο μέλλον.

Ποια ανταλλάγματα ζητά η Τρόικα

Ποια ανταλλάγματα ζητά η Τρόικα
Για να δεχθεί μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση και στον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο. Στα ανταλλάγματα οι απολύσεις,η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, νέα φορολόγηση ακινήτων και πλήρη έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.
Ακριβά παζαρεύει η τρόικα το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και του Φ.Π.Α στην εστίαση.
Για να δώσει τη συγκατάθεσή της, ζητά συγκεκριμένα ανταλλάγματα, βάζοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Η συγκατάθεση του Βερολίνου, στα δύο αιτήματα της Ελληνικής κυβέρνησης,εξαρτώνται από την ικανοποίηση των απαιτήσεων του.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα
Χωρίς τα τρακτέρ τους κατέβηκαν στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται σήμερα το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.
Ήδη στο σημείο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται αγρότες από Θεσσαλία, Σέρρες, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο και Βοιωτία. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών αναναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγωνιστικών Αγροτικών Μπλόκων, έχει καλέσει τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα «την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

Άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Στις 13:48, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 1,53% και βρισκόταν στις 103,52 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 40,86 μονάδες με άνοδο της τάξης του 1,19%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν, την ίδια ώρα, μόλις στις €245.268,79 .

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,75% και ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,71%.

Εναλλαγές προσήμου με υποτονικό τζίρο για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εύθραστη η ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, μετά από διήμερες απώλειες 3,8%.

Ο τζίρος διατηρείται σε υποτονικά -αντίστοιχα των προηγούμενων ημερών- επίπεδα, με το μεγαλύτερο μέρος του να διακινείται μέσω των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και Coca-Cola Hellenic.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα κέρδη των Βιοχάλκο και ΜΕΤΚΑ, ενώ ακολουθούν ανοδικά, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των  Jumbo, Frigoglass, Τιτάν, ΔΕΗ και ΟΛΠ.

Ζειά, ἡ ἀπαγορευμένη διὰ νόμου!!!

ΑΠΟ ΤΟ filonoi.gr

Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό,που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;

Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;

Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή  και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
 
Σεμέλη Διονύσου


Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”


Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.

Αν οι μηνιαίες υπερωρίες τους φθάσουν τις 52 ώρες «Λουκέτο» στη Βουλή αν ξεπεραστεί το πλαφόν των υπερωριών

Το δικαίωμα να «μπλοκάρουν» νόμιμα το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης  έχουν οι υπάλληλοι της Βουλής καθώς με την νέα τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής δίνεται η δυνατότητα να κατεβάζουν ρολά αν οι μηνιαίες  υπερωρίες τους φθάσουν τις 52 ώρες.

Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο της Βουλής, από την μια προσαρμόζεται απόλυτα στις απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης που πριν από λίγες εβδομάδες είχε φέρει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, από την άλλη όμως ζητά και από την κυβέρνηση ανάλογη προσαρμογή.