Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εναλλαγές προσήμου με υποτονικό τζίρο για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εύθραστη η ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, μετά από διήμερες απώλειες 3,8%.

Ο τζίρος διατηρείται σε υποτονικά -αντίστοιχα των προηγούμενων ημερών- επίπεδα, με το μεγαλύτερο μέρος του να διακινείται μέσω των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και Coca-Cola Hellenic.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα κέρδη των Βιοχάλκο και ΜΕΤΚΑ, ενώ ακολουθούν ανοδικά, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των  Jumbo, Frigoglass, Τιτάν, ΔΕΗ και ΟΛΠ.


Στον αντίποδα, με απώλειες άνω του 2% διαπραγματεύεται η μετοχή της ΕΤΕ στα 0,88 ευρώ, ακολουθούν με απώλειες άνω του 1% οι FF Group, Τρ. Πειραιώς, MIG και Ελλάκτωρ, ενώ με μικρότερες απώλειες διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Coca-Cola Hellenic, Alpha Bank και Eurobank.

Ορισμένες μετοχές εισηγμένων της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται τεχνικά σε υπερπωλημένα επίπεδα, στοιχείο που θα μπορούσε σήμερα να ενεργοποιήσει αγοραστικά αντανακλαστικά, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά ότι οι πιέσεις θα διατηρηθούν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση και αναμένει συνέχιση της ήπιας υποχώρησης της αγοράς, ενώ η Piraeus Securities θεωρεί πιθανή μια ανοδική αντίδραση σε μη τραπεζικούς τίτλους, καθώς αρκετοί εξ αυτών έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 975,50 μονάδες με κέρδη 0,57%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,30% στις 982,54 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα ενισχυόταν έως 2,46%, τα κέρδη περιορίζονται σε 0,16% στις 157,10 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 10,4 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 16 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 63 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, 42 υποχωρούν και 32 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 971.5800.17%
ΟΓΚΟΣ: € 22,887,041.450

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου