Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Τα χαμένα αρχαία της Μικράς Ασίας

Ελληνες στρατιώτες στην αρχαιολογική ανασκαφή της Νύσας του Μαιάνδρου το 1921. [Credit: ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ]


Την ώρα που το 1921 οι επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, μια άλλη επιχείρηση εξελισσόταν γοργά στα παράλια γύρω από τη Σμύρνη. Πέντε αρχαιολόγοι κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν αρχαιολογικές έρευνες για ένα χρόνο στην αρχαία Εφεσο, στη Νύσα του Μαιάνδρου, στις Κλαζομενές και στην Πέργαμο σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία. Η τύχη ορισμένων αρχαιοτήτων που ανασκάφηκαν παραμένει ακόμη και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο για τους αρχαιολόγους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκία εφαρμόζει μόνο κυρώσεις του ΟΗΕ, είπε ο Τσαβούσογλου: Τις αποφάσεις για την Κύπρο ουδέποτε τις υλοποίησε!

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Όταν η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, ο «δυτικός κόσμος», ανέχεται η Τουρκία να μην υλοποιεί συλλογικές αποφάσεις, όπως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τότε συμβάλει στην αποθράσυνσης της κατοχικής δύναμης. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως η χώρα του θα συμμορφωθεί εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία από τα Ηνωμένα Έθνη.

  • «Η Τουρκία ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Θα διατηρήσουμε την ισορροπημένη στάση μας»,  ισχυρίστηκε.

Αυτό το επιχείρημα το υιοθετούν τρίτες κυβερνήσεις και συμφωνούν με τη μη συμμόρφωση της Άγκυρας, «επειδή έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Ουκρανικό». Και ενόψει τούτου επαναλαμβάνουν

Η εξίσωση της ενέργειας, ο ρόλος της Τουρκίας και η νομιμοποίηση της κατοχής

Άριστος Μιχαηλίδης   

Να που συναντήθηκαν ξανά οι Αναστασιάδης και Τατάρ, να σπάσει ο πάγος, που λέει ο λόγος. Έστω κι αν συναντούνται για να έχουν και οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών κάποιο ρόλο να παίζουν, αφού αδυνατούν να παίξουν εκείνον που καθηκόντως τους αναλογεί. Μίλησαν για τη συμμετοχή των γυναικών στη διαπραγματευτική διαδικασία. Όταν θα υπάρχει διαπραγμάτευση θα καλέσουν και γυναίκες, με ποσοστώσεις, να βοηθήσουν. Πάλι καλά. Μπορεί να είναι κι αυτό ένα πείραμα. Άλλωστε, χρόνια τώρα γίναμε φαινόμενο για να πειραματίζονται πάνω μας διάφορα πανεπιστήμια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Οηέδες, πρεσβείες… Και η κατοχή είναι πάντα κατοχή.

Κοινωνία Η κατασκευή ελληνικού ντρόουν και η βαρβαρότητα του ελληνικού πανεπιστημίου

 Το ελληνικό ντρόουν “Αρχύτας

Του Γιώργου Γκόντζου

Επειδή στον 21ο αιώνα, το 2022, επανήλθε ένα σύνθημα προ πολλών, πολλών δεκαετιών, «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», δεν θα σας παραπέμψω στις αναμφισβήτητες και τρομακτικές βαρβαρότητες του «σοσιαλισμού»…

Όχι…

Αλλά υπάρχει ένα ΑΚΟΜΗ γεγονός που αναδεικνύει πραγματικά διλήμματα της εποχής, στην χώρα μας.

Όπως είναι πλέον γνωστό είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Αρχύτας» που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ελληνικού drone το οποίο έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης και το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του.

Η Άγκυρα εκβιάζει Ευρώπη και ΗΠΑ και επιχειρεί να απομονώσει την Αθήνα - Η «Γαλάζια Πατρίδα» παραπέμπει σε μέρες κρίσης

Του Κώστα Σαρικά


Περισσότερες από 150 παραβιάσεις έχουν ήδη καταγραφεί από το ξεκίνημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» η οποία συνεχίζεται έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου.

Οι τρεις πρώτες ημέρες της γνωστής άσκησης του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Γαλάζια Πατρίδα» φαίνεται ότι δείχνουν την ξεκάθαρη αλλαγή γραμμής από την Άγκυρα η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την παγκόσμια συγκυρία και επαναφέρει πάνω από το Αιγαίο κατάσταση του 2020. Με αποκορύφωμα τις 3 σημερινές και τις 11 χθεσινές υπερπτήσεις που καταγράφηκαν πάνω από πέντε Ελληνικά ακριτικά νησιά και μάλιστα κατ’ επανάληψη.

Σημαντική εξέλιξη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εντάξει τη γενοκτονία των Αρμενίων στο αμερικανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών

Προετοιμασίες γίνονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για έναν νόμο που θα εντάξει τη γενοκτονία των Αρμενίων στο αμερικανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών. Το υπερκομματικό νομοσχέδιο, που εκπονήθηκε από κοινού από τη Δημοκρατική Κάρολιν Μαλόνεϊ και τον Ρεπουμπλικανό Γκας Μπιλιράκη, τιτλοφορείται «Νόμος για την Εκπαίδευση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), στη δήλωσή της στις 4 Απριλίου, χαρακτήρισε αυτή την πρόταση ως «σημείο καμπής». Η πρόταση προβλέπει ένα ταμείο 10 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθεί στο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για να διδάξει στους Αμερικανούς πολίτες τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η μοιρολατρική τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας για Τουρκία-ΝΑΤΟ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική…

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του Μνημονίου μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, με τα αντίστοιχα της Τουρκίας και της Ρουμανίας, αναφορικά με την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του «Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας» (Maritime Security Center of Excellence Operational Memorandum of Understanding) με έδρα την Τουρκία.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Αντικείμενο του σχολιασμού που ακολουθεί δεν είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο «Κέντρο Αριστείας», αλλά ο ατυχέστατος τρόπος, με τον οποίο επέλεξε να αιτιολογήσει την απόφαση

Εντυπωσιακό γκράφιτι στη Νέα Ιωνία για τη Μικρασιατική Καταστροφή με πρωτοβουλία του μητροπολίτη (Εικόνα & Βίντεο)

Σκοπός του Μητροπολίτη είναι να αφυπνίσει μνήμες.

Στην είσοδο του Δήμου της Ν.Ιωνίας, στην Αττική, ανάμεσα σε δεκάδες γκρι από το καυσαέριο κτίρια, οι μποτιλιαρισμένοι οδηγοί αντικρίζουν πλέον κάθε μέρα ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. 

Ένα γκράφιτι δεκάδων μέτρων που δημιουργήθηκε στην καρδιά της Ν.Ιωνίας και θυμίζει τη μοίρα των χιλιάδων προσφύγων που έφυγαν πριν από εκατό χρόνια από την Μ.Ασία και κατέληξαν στην Ελλάδα. 

Για να φτιάξουν από την αρχή τα δικά τους σπίτια και νοικοκυριά.

Το εντυπωσιακό έργο έγινε με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ν.Ιωνίας Γαβριήλ. Παρήγγειλε από έναν νέο καλλιτέχνη, τον Γιώργο Δημουλά, ο οποίος υπογράφει ως Simple G, να εργαστεί για πολλές- πολλές νύχτες μέχρι να δώσει όπως λέει ο μητροπολίτης «ψυχή σε έναν τοίχο. Να αφυπνίσει μνήμες και να θυμίσει την ιστορία αυτών των ανθρώπων που ζουν στην πόλη μας».

Από Αποδιοπομπαίος Τράγος, Πολύφερνες Νύφες οι Νέες Υποδομές Φ. Αερίου

Του Αδάμ Αδαμόπουλου

Πριν στεγνώσει το “μελάνι” από αυτά που γράφαμε το προηγούμενο διάστημα στο energia.gr (εδώ) οι τιμές του πετρελαίου ξανατράβηξαν την ανηφόρα. Έκλεισαν χθες, το μεν Brent που θεωρείται το διεθνές benchmark, στα 111,10 δολάρια ανά βαρέλι και η αμερικανική ποικιλία WTI στα 106,10 δολάρια.Αυτή τη φορά ακόμη και ο πλέον αδαής αντιλήφθηκε ότι η εξομάλυνση της κατάστασης στις αγορές δεν επέρχεται με ημίμετρα τύπου απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων αργού από τους super majors του πλανήτη, αλλά με διαρθωτικές παρεμβάσεις με μεσο/μακροπρόθεσμο στρατηγικό χαρακτήρα. Άλλωστε τα νούμερα είναι καθηλωτικά. Η αβελτηρία της διεθνούς κοινότητας, κύρια της ευρωπαϊκής ομάδας εθνών, επέφερε αύξηση των τιμών της ενέργειας και των εμπορευμάτων πάνω από 60% κατά μέσον όρο, από το 1995.

Η Τουρκία θέλει τις «οχιές» για το Αιγαίο και την Μεσόγειο, όχι για το ΝΑΤΟ: Mονόδρομος η αναβάθμιση των F-16 Block 50

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Τα F-16 Viper, 40 καινούρια και 80 που θα προκύψουν από την αναβάθμιση στο ίδιο επίπεδο, η Τουρκία τα ζητά από τις ΗΠΑ, όχι για την προστασία της Συμμαχίας, όπως θέλει να υποστηρίζει ακόμη και το ΝΑΤΟ σε επίσημα «τιτιβίσματα». 

Τα ζητά από την Αμερική ώστε να μην μείνει πολύ πίσω στο ήδη βεβαρυμμένο αεροπορικό ισοζύγιο δυνάμεων απέναντι στην Ελλάδα. Και έχει βάλει σκοπό να επαναφέρει σε ικανοποιητικά επίπεδα τον αεροπορικό στόλο της TuAF που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Πάντως όσα F-16 συντηρεί η γείτονα είναι αυτά με τα οποία προχωρά στις καθημερινές έκνομες ενέργειες πάνω από τα Ελληνικά νησιά, όπως και οι τελευταίες υπερπτήσεις πριν λίγες ώρες ξανά πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, στα 25.000 πόδια ύψος.

Ο Μύθος περί της μη βιωσιμότητας του EastMed

Η κυρία Νούλαντ και γενικά ο αμερικανικός παράγοντας δεν παραλείπουν διαρκώς να μας υπενθυμίζουν ότι ο EastMed είναι ένα ακριβό και μη βιώσιμο ενεργειακό πρότζεκτ.

Το κόστος επένδυσης με βάση τις οικονομοτεχνικές μελέτες που εκπόνησαν οι συμμετέχοντες εταιρίες στην κοινοπραξία IGI Ποσειδών, με την συμμετοχή της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison εκτιμήθηκε κάτω από 8 δις ευρώ για να μεταφέρει 15 δισ κυβικά μέτρα αερίου από τα οικόπεδα των ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Ισραήλ και Νότια της Κύπρου με μήκος αγωγού περίπου 1900 χιλιόμετρων που θα συνδέει τα κοιτάσματα της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου μέσω Ελλάδος προς τις χώρες της Ε.Ε.

Την έξοδο του Τσεσμέ για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η Άγκυρα

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις 21 Απριλίου.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitterαναφέρει:

«Ανατολική Μεσόγειος

Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνας και Ενημέρωσης-Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου».

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτών των ερευνών ή για την περιοχή που θα κινηθεί το σκάφος.

ΤΙ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Του Παντελή Σαββίδη

Λίγο πριν την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία, σε συνεντεύξεις με ρωτούσαν αν εκτιμώ πως θα υπάρξει εισβολή. Η απάντησή μου ήταν όχι. Και αυτό, όχι διότι συμμετείχα στις κλειστές συσκέψεις του Πούτιν. Έβαζα κάτω την λογική. Λαμβάνοντας υπόψη ό,τι διάβαζα και όποια πληροφορία είχα, εκτιμούσα πως ο Πούτιν θα μπορούσε να κλιμακώσει ένα κράμα στρατιωτικής πίεσης, χωρίς εισβολή, και διπλωματικής κινητικότητας για να πετύχει αυτό που επιθυμούσε. Λίγο πολύ το προσδιόριζα στις σημερινές του απαιτήσεις αυτό που θα ήθελε.

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι από τον πάταγο του #NoJetsForTurkey!

Με ηγέτιδα την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, οι φωνές κατά της πώλησης μαχητικών F-16 στην Άγκυρα, αυξάνονται!

Τεράστια είναι στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον τον κόσμο, η απήχηση του συνθήματος που έγινε και μάλιστα και πετυχημένο hashtag (#NoJetsForTurkey) από την ελληνική ομογένεια και όλους όσοι αντιτίθεται στην πώληση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

«Η Τουρκία βομβαρδίζει αμάχους, επιτίθεται σε Αμερικανούς σε αμερικανικό έδαφος, απειλεί τους συμμάχους των ΗΠΑ με πόλεμο και αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ παρέχει ασφαλές καταφύγιο στους ολιγάρχες της. Τώρα θέλουν οι Αμερικανοί να τους πουλήσουν όπλα ως ανταμοιβή», αναφέρει σχετικό tweet της πρωτοβουλίας Hellenic Leaders, η οποία προωθεί θέματα σημαντικά για την ελληνική διασπορά.

Υδρογονάνθρακες: Επαφές ΕΔΕΥ με νέους ξένους «παίκτες» για είσοδο στην Ελλάδα

Κώστας Δεληγιάννης

Σε συζητήσεις με ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, για την προοπτική «εισόδου» στη χώρα μας και στα πρότζεκτ αναζήτησης φυσικού αερίου, βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Αυτό επισημαίνουν πηγές της ΕΔΕΥ, προσθέτοντας ότι οι σχετικές επαφές, στις οποίες περιλαμβάνονται και κολοσσοί του κλάδου, έχουν ξεκινήσει επισήμως από τον Φεβρουάριο και το συνέδριο East Med Gas Forum στη Αίγυπτο.

«Για να μιλάμε, προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας ότι οι συζητήσεις προς το παρόν επικεντρώνονται στην εμπλοκή των νέων εταιρειών στις υφιστάμενες έξι παραχωρήσεις, που περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» επιτάχυνσης των ερευνών, ο οποίος ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Συνάντησης εργασίας στα γραφεία της ΕΔΕΥ, παρουσία του πρωθυπουργού. Οι έξι αυτές παραχωρήσεις είναι οι «Ιόνιο», «μπλοκ 2», «μπλοκ 10», «Ιωάννινα», «Δυτικά Κρήτης», και «Νοτιοδυτικά Κρήτης».

Αλλάζει στρατηγική στην Ουκρανία η Ρωσία μετά τη βύθιση του Moskva; Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την πολεμική προσπάθεια

 

Ρώσος ναυτικός στην πλώρη του Moskva (φωτογραφία αρχείου / Associated Press)

Η απώλεια του ρωσικού καταδρομικού Moskva, ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι πιθανό να αναγκάσει το Κρεμλίνο να αναθεωρήσει τη θαλάσσια στρατηγική στον πόλεμο της Ουκρανίας, μεταδίδει το CNBC ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο το τι ακριβώς συνέβη στο γιγαντιαίο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε.

Κ. Φραγκογιάννης: Σημαντική η 8η Σύνοδος Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, η Σύνοδος «προετοίμασε το έδαφος για την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία που προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ισλαμιστής Μανσούρ Αμπάς προειδοποιεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση! – ”Σκάνε” πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ

 

Mansour Abbas of the Ra'am-Balad party hold a press conference after a meeting with Israeli president Reuven Rivlin at the President's Residence in Jerusalem on April 16, 2019, as Rivlin began consulting political leaders to decide who to task with trying to form a new government after the results of the country's general election were announced a few days ago. Photo by Noam Revkin Fenton/Flash90 *** Local Caption *** נשיא המדינה עם פתיחת ההתייעצויות עם המפלגות השונות ריבלין בחירות בית הנשיא מנצור עבאס מתייעץ התייעצות רע"מ בל"ד

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

ΟΜανσούρ Αμπάς επικρίνει την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Αράβων ταραχοποιών στο Όρος του Ναού και απειλεί να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει, λέγοντας: «Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς».

Διπλωμάτης των Εμιράτων: Έφθασε το τέλος της «Δυτικής Κυριαρχίας» στο διεθνές σύστημα

 

Απρίλιος 15, 2022. Ελλάδα.

 

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο προεδρικός σύμβουλος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ανουάρ Γκαργκάς, είπε ότι η δυτική ηγεμονία επί του διεθνούς συστήματος βρίσκεται στις τελευταίες της μέρες, σημειώνοντας ότι η δυτική παγκόσμια τάξη ζει τις τελευταίες της μέρες, σημειώνοντας ότι η αλλαγή είναι φυσιολογική και η σταθερότητα και η ευστάθεια είναι αποκλίνουσες από τον κανόνα.

Εκλογές Γαλλία: Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν με το 54%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

 

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%AP Photo
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Μακρόν – Λε Πεν: Τι συμβαίνει σε περίπτωση συγκατοίκησης;

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για την υπόθεση να δούμε τους Γάλλους να επιβάλλουν τη συγκατοίκηση στον μελλοντικό αρχηγό του κράτους κατά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου δεν πρέπει να αποκλείεται πλέον εντελώς.
Η υπόθεση να δούμε τους Γάλλους να επιβάλλουν τη συγκατοίκηση στον μελλοντικό αρχηγό του κράτους κατά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου δεν πρέπει να αποκλείεται πλέον εντελώς. 

Πως πιάστηκαν στον ύπνο οι Ρώσοι στο καταδρομικό Moskva- Αντιναύαρχος ε.α Β.Μαρτζούκος

 

Ο Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος σχολιάζει το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκαν οι Ρώσοι , με τους πυραύλους οι οποίοι έπληξαν το καταδρομικό Moskva. Με όσες πληροφορίες έχουν αποδεσμευτεί επιχειρεί να δώσει μία λογική εξήγηση. Ο κ.Μαρτζούκος μιλά και για το ρόλο της Τουρκίας σε αυτό τον πόλεμο .Πως κινείται και πως εξηγείται η εξοργιστική ανοχή της Δύσης, έναντι της Άγκυρας.

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Η αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν είναι ανοιχτή - Ίσως έχουμε εκπλήξεις

 


Ο Δημοσθένης Δαββέτας Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Εικαστικός αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν ότι είναι ανοιχτή - Ίσως έχουμε εκπλήξεις

Καυστικός Γ.Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Delphi Economic Forum 2022)

 

Καυστικός Γ.Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Delphi Economic Forum 2022)

Ι. Μπασιάς : Έστω κι αργά έρευνες για υδρογονάνθρακες , αρκεί να το εννοούν

 

Ο Πρώην Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ (EΔEY), Γιάννης Μπασιάς σε μια εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4, σημειώνει ότι είναι θετικό μεν ότι έστω και αργά χρονικά , ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η πράξη είναι αυτή που θα αποδείξει, αν το εννοούν ή αν απλά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της στροφής στην Ε.Ε. που την πάτησε με το ενεργειακό μείγμα, όλα γίνονται προσχηματικά.

Γρίβας Κ.: Τα συμπεράσματα από το πλήγμα στο ρωσικό καταδρομικό "Moskva" / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κων/νος Γρίβας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika για τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν μετά το πλήγμα στο ρωσικό καταδρομικό "Moskva" (14-04-2022 / parapolitika.gr ).

Μάζης Ι.: Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΑΜ αποθρασύνουν την Τουρκία & από τούδε & στο εξής να μην ...

 

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT TV για τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου (13-04-2022 / alerttv.com.gr). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπακυριακόπουλος και Γιώργος Βλάχος.

Θανάσης Δρούγος, Θα δούμε σκληρές μάχες τις επόμενες εβδομάδες στην Ανατολική Ουκρανία

 

Θα δούμε σκληρές μάχες τις επόμενες εβδομάδες στην Ανατολική Ουκρανία δηλώνει ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 51η ημέρα εισβολής

 

Ρωσικό διάβημα προς ΗΠΑ: Απειλεί με «απρόβλεπτες συνέπειες» Ρωσικό επίσημο έγγραφο προειδοποιεί την Ουάσιγκτον με «απρόβλεπτες συνέπειες» εάν συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Washington Post.