Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ισλαμιστής Μανσούρ Αμπάς προειδοποιεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση! – ”Σκάνε” πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ

 

Mansour Abbas of the Ra'am-Balad party hold a press conference after a meeting with Israeli president Reuven Rivlin at the President's Residence in Jerusalem on April 16, 2019, as Rivlin began consulting political leaders to decide who to task with trying to form a new government after the results of the country's general election were announced a few days ago. Photo by Noam Revkin Fenton/Flash90 *** Local Caption *** נשיא המדינה עם פתיחת ההתייעצויות עם המפלגות השונות ריבלין בחירות בית הנשיא מנצור עבאס מתייעץ התייעצות רע"מ בל"ד

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

ΟΜανσούρ Αμπάς επικρίνει την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Αράβων ταραχοποιών στο Όρος του Ναού και απειλεί να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει, λέγοντας: «Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς».

Ο πρόεδρος του κόμματος της Ενωμένης Αραβικής Λίστας, MK Mansour Abbas, κατακεραύνωσε την ισραηλινή αστυνομία το πρωί της Παρασκευής και απείλησε να φύγει από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Radio A-Shams, ο Abbas είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή για να διαλύσει ταραχοποιούς στο Όρος του Ναού και να συλλάβει λιθοβολητές παραβίασε την ιερότητα του τζαμιού Al Aqsa – μια κόκκινη γραμμή για το κόμμα του.

«Στέλνω το μήνυμα σε κάθε επίπεδο κρατικών αξιωματούχων και της αστυνομίας: Η συνέχιση αυτής της επίθεσης στο Τζαμί Αλ Άκσα είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς.

Ο MK Mazen Ghnaim (Ενωμένη Αραβική Λίστα) έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό Naftali Bennett ότι εάν συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από το τέμενος Al Aqsa, θα παραιτηθεί από τον συνασπισμό, δίνοντας στην αντιπολίτευση την απόλυτη πλειοψηφία στην Κνεσέτ.

“Εάν δεν σταματήσουν οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Al Aqsa, βλέπω τον εαυτό μου εκτός του συνασπισμού. Μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους ιερούς τοίχους του τζαμιού δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης. Σας καλώ να δράσετε αμέσως για να ηρεμήσουν τα πράγματα».

ΠΗΓΗ https://directus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου