Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η παραλία στην Κρήτη με τη ροζ αμμουδιά - Εξωτική ομορφιά βγαλμένη από σουρεαλιστικό τοπίο

Ένα τοπίο σουρεαλιστικής ομορφιάς περιμένει τους επισκέπτες του Μπάλου, ειδικά για όσους το αντικρίσουν αφ’ υψηλού, επιλέγοντας την επιλογή να φτάσουν στην πολυβραβευμένη παραλία των Χανίων πεζή.

Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας.

Μόλις την αντικρίσετε, θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για θαύμα της φύσης λόγω της ιδιαιτερότητας του φυσικού τοπίου που απλώνεται μπροστά σας.

O Ιταλός Σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος της Eυρωβουλής - ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ 345 ΨΗΦΟΥΣ

Ο Ιταλός Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Νταβίντ-Μαρία Σασόλι είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την σημερινή ψηφοφορία στην ευρωβουλή.

Ο Σασόλι εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία, 345 υπέρ, νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θητεία δυόμισι ετών και διαδέχεται τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι,  η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος Ιουλίου. Ο Σασόλι στηρίχτηκε από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών - καθώς και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επικράτησε των ανθυποψηφίων του, του Γιαν Ζαχραντί από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (160 ψήφοι) της Σκα Κέλερ από τους Πράσινους (119 ψήφοι) και της Σίρα Ριέγκο από την Αριστερά (43 ψήφοι).

Γενί Σαφάκ: Συμφωνία για ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης - Στόχος Ελλάδα και Κύπρος

Επειγόντως συμφωνία Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας) για την ΑΟΖ αγνοώντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, προτείνει ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ, υποστηρίζοντας ότι «τα 39 τ. χλμ που έκλεψε η Ελλάδα από τον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν από την Τουρκία».  

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ οι χώρες που βρίσκονται πίσω από τον Χάφτερ της Λιβύης αυξάνουν την πίεση τους εναντίον της Τουρκίας καθημερινώς. 

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά F-16 - Σε 5 περιπτώσεις η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή

Οκτώ τουρκικά F-16 και 2 αεροσκάφη F4 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Από τα 10 συνολικά αεροσκάφη, τα 6 ήταν οπλισμένα.

Καταγράφηκαν 8 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, στις οποίες προέβησαν τα τουρκικά F-16.

Απελευθερωμένη σκέψη Βορείου Ηπείρου

Του Νίκου Λυγερού

Όταν εξετάζουμε διαχρονικά τα προβλήματα που έχει υποστεί η Βόρειος Ήπειρος, βλέπουμε ότι υπάρχει συνεχώς το στίγμα της κόκκινης βαρβαρότητας που προσπάθησε με κάθε τρόπο να βάλει τους Βορειοηπειρώτες στο περιθώριο του Ελληνισμού, όχι μόνο για να τους εξοντώσει μεθοδικά αλλά και για να πληγώσει έμμεσα τον ίδιο τον Ελληνισμό. Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μόνο θύματα μιας παράξενης και παράλογης πολιτικής της Ελλάδας, είναι στοχοποιημένοι εξ αρχής για λόγους καθαρά πολιτικούς. Χρειάστηκε ένα ολόκληρο κομματικό και φανατικό εργαλείο για να τους κατασπαράξει και για να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στον Ελληνισμό μέσω των κατηγοριών ενάντια στην Ελλάδα. Οι Βορειοηπειρώτες με αυτό

Οι δημοσκοπήσεις ενάντια στην προπαγάνδα - Ιδεολογική προστασία των δωσιλόγων

Οι δημοσκοπήσεις ενάντια στην προπαγάνδα
Του Νίκου Λυγερού

Επειδή οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να λένε την αλήθεια βλέπουμε αλλαγές στη συμπεριφορά και υψηλών στελεχών της ηγεσίας. Η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου δεν θα είναι μόνο ένα σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση και την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού, αλλά θα δώσει κι ένα τέλος σε μια επικίνδυνη συνεργασία για τον Ελληνισμό. Επίσης το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τη διαφορά της σε σχέση με το κυβερνών κόμμα ανεξαρτήτως αν η Βουλή

Η μαύρη αλήθεια για την κόκκινη βαρβαρότητα - Μακεδονία ενάντια στη βαρβαρότητα

Η μαύρη αλήθεια για την κόκκινη βαρβαρότητα
Του Νίκου Λυγερού

Αν κάποιος συνεχίζει ακόμα και τώρα να δίνει δικαιολογίες στα αυταρχικά καθεστώτα της κόκκινης βαρβαρότητας μετά από τόσα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και τόσες γενοκτονίες, είναι είτε ανιστόρητος είτε φανατικός. Διότι μετά από τόσες πληγές και τόσα θύματα, μόνο η καταδίκη έχει νόημα. Επίσης στην Ελλάδα επειδή ξέρουμε τι σημαίνει γενοκτονία και με τον πιο επίσημο τρόπο από το 1994 για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το 1996 για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δεν μπορεί κανείς να αγνοεί αυτήν την πραγματικότητα εκτός αν είναι εσκεμμένα.