Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Από το nikosxeiladakis
 
Τον συγκλονιστικό πραγματικά ισχυρισμό ότι κάπου μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης κρύβεται μέχρι σήμερα ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, παραθέτει ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας, Sabah, Hıncal Uluç, επικαλούμενος τις πολυετείς και εντατικές έρευνες του επίσης πολύ γνωστού Τούρκου ιστορικού, Radi Dikici από την Σαμψούντα του Πόντου.

 Σύμφωνα με τον Radi Dikici, ο οποίος σημειωτέων θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Τούρκους βυζαντινολόγους, (για όσους δεν το ξέρουν υπάρχουν και.. τέτοιοι στην Τουρκία) και ο καλύτερος σε θέματα βυζαντινών ερευνών ενώ έχει γράψει σωρεία βιβλίων σχετικά με το Βυζάντιο και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, (όπως, «Bizans İmparatorluğu Tarihi», δηλαδή, «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», «Şu Bizim Bizans», δηλαδή, «Αυτό το Δικό μας Βυζάντιο»,) το μεγαλύτερο τμήμα του Τίμιου Σταυρού μεταφέρθηκε από την Αγία Ελένη στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε κάπου μέσα στον χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας.

Athens Flying Week 2017: Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις που κόβουν την ανάσα! Εντυπωσιακό air-show στην Τανάγρα(Βίντεο - Φωτο)

Ξεχώρισαν τα θρυλικά Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας - Δείτε όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα του 
Εντυπωσιακοί ελιγμοί, εικονικές αερομαχίες, ακροβατικά που κόβουν την ανάσαΗ μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week Tanagra International Air Show 2017, ξεκίνησε χθες Σάββατο στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Ξεχώρισαν τα θρυλικά Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας, το ακροβατικό σμήνος Silverstars από την Αίγυπτο που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως φυσικά και τα ελληνικά ακροβατικά σμήνη.

15-9-1922, τον έθαψαν ζωντανό μαζί με 9 ιερείς… Μνήμη Αμβροσίου Μητροπολίτη Μοσχονησίων

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων και στη θεολογική Ακαδημία του Κιέβου.Υπήρξε εφημέριος σε πολλές ελληνικές κοινότητες της Κριμαίας (Θεοδοσίας, Συμφεροπόλεως, Σεβαστουπόλεως).

Το 1913 χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Σμύρνης με τον τίτλο Ξανθουπόλεως, αναπλήρωσε δε τον εξόριστο μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του Α’παγκοσμίου πολέμου.Το 1919 χρησιμοποιήθηκε ως πατριαρχικός έξαρχος στα Μοσχονήσια,το δε 1922 έγινε Μητροπολίτης Μοσχονησίων.

Ο Μοσχονησίων Αμβρόσιος στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922 μαζί με 6.000 χριστιανούς και 12 Ιερείς και Μοναχούς εκτοπίσθηκε στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας όπου καθ’ οδόν σε μια χαράδρα φρικωδώς σφαγιάσθηκε.

Το Φορολογικό Σύστημα στην Αρχαία Ελλάδα


Δημήτρης Αναστασίου  Υποψήφιος Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής
στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Από το huffingtonpost


Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Αρχαίων Ελλήνων δεν ήταν στατικό αλλά εξελισσόμενο. Κατά την περίοδο του 5ου αιώνα και ειδικότερα κατά την διάρκεια του «Χρυσού αιώνα του Περικλέως» (450 π.Χ. - 429 π.Χ.) οι Αθηναίοι ωφελήθηκαν οικονομικά από τις συνεισφορές των συμμάχων τους (Συμμαχία της Δήλου). Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος πληρωμών για την κατασκευή του Παρθενώνα δόθηκε από αυτές τις συνεισφορές. Φυσικά, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο μία άλλη μεγάλη πηγή άντλησης εσόδων για το Αθηναϊκό κράτος ήταν τα μεταλλεία του Λαυρίου.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ… ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Με τροπολογία-κερκόπορτα του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία παραβιάζει και την συνθήκη της Λοζάνης που αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα στην Δ Θράκη ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Η επίμαχη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις, τροποποιεί τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, (συγκεκριμένα το άρθρο 758), με αποτέλεσμα να ανοίγει νομικά ο δρόμος για τα σχέδια της Άγκυρας αναφορικά με τη νομιοποίηση σωματίων με τον προσδιορισμό «τουρκικός» ή «τουρκική».

Κύπρος:Εκστρατεία ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας για προστασία Τ/κ

Κώστας Βενιζέλος    
Από το philenews

Την επίθεση της Τουρκίας κατά της τουρκοκυπριακής κοινότητας για ανατροπή της κοσμικότητας των Τ/κ με στόχο την τουρκοποίηση των κατεχομένων καταγγέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταγράψει όλες τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν για πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων και επιβολής ενός θρησκευτικού καθεστώτος, στο πρότυπο του καθεστώτος που έχει επιβάλει στην Τουρκία το ΑΚΡ.

74η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ - Παυλόπουλος: Οι απαιτήσεις μας για κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις είναι απαράγραπτες

Στα μηνύματα που εκπέμπει η θυσία της Βιάννου αναφέρθηκε το μεσημέρι με δήλωση του από τα μαρτυρικό χωριό της Κρήτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για την 74 η επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τουρκικά πολιτικά παίγνια με αεροσκάφος που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σμύρνη - Ταλαιπωρία εννέα ωρών για τους επιβάτες

Η Άγκυρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, δίνοντας άδεια για απογείωση σε δεύτερο αεροπλάνο, που εστάλη για να παραλάβει τους επιβάτες, με προορισμό το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα «Θύματα» των πολιτικών παιγνίων της Άγκυρας έπεσαν οι επιβάτες αεροσκάφους της βρετανικής εταιρείας Jet-2, το οποίο χθες, εξαιτίας βλάβης στα ηλεκτρονικά συστήματα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σμύρνη.

Προβλήματα αιμοδοσίας - Ένα γράμμα διαμαρτυρίας

Σχόλιο από ALEXANDER
Από αναγνώστη μας λάβαμε μέσω email  την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας.
Για προφανείς λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα του νοσοκομείου και του αναγνώστη μας.

Χαίρετε.

Μένω μόνιμα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, είμαι εθελοντής αιμοδότης εδώ και λίγα χρόνια, έχω εγγραφεί στο ΕΚΕΑ και εχω πάρει δελτίο εθελοντή αιμοδότη (χάρτινο) και πλαστική ταυτότητα (κάρτα με τσιπάκι). Προτού γίνω εθελοντής αιμοδότης είχα δώσει αίμα καμμιά δεκαριά φορές περιστασιακά, όταν υπήρχε τυχόν ανάγκη για κάποιον συγγενή ή γνωστό.