Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Κλεοπάτρα 69 – 30 π.Χ.

Διάσημη βασίλισσα της Αιγύπτου, ονομαστή για την ομορφιά, το πνεύμα και την τόλμη της, που δοξάστηκε από την ιστορία και τη λογοτεχνία. Υπήρξε η τελευταία Φαραώ της Αιγύπτου και η τελευταία ηγεμών της Μακεδονικής δυναστείας των Πτολεμαίων, που κυβέρνησε την ιστορική χώρα από το 323 π.Χ, έτος θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Κλεοπάτρα Ζ’ Φιλοπάτωρ γεννήθηκε το 69 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίου ΙΒ’ του Αυλητή (117 - 51 π.Χ.). Μετά το θάνατο του πατέρα της συμβασίλευσε αρχικά με τον δεκάχρονο αδελφό της Πτολεμαίο ΙΓ’ (51 - 47 π.Χ.), τον οποίο παντρεύτηκε για να τηρήσει το αιγυπτιακό έθιμο, και στη συνέχεια με τον έτερο αδελφό της Πτολεμαίο ΙΔ’ (47 - 44 π.Χ.).

FAZ: Ελληνες του Πόντου, «ο ξεχασμένος λαός» - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στα δεινά που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός στην Τουρκία αναφέρεται σε εκτενές της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα FAZ. «O εκτοπισμός των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία είναι ένα ελάχιστα γνωστό κεφάλαιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος της εφημερίδας της Φρανκφούρτης ταξίδεψε ο ίδιος στη Μαύρη Θάλασσα, στην αλλοτινή πατρίδα της γιαγιάς του και διηγείται την ιστορία της φυγής της, τον Αύγουστο του 1917 από την πόλη Ορντού (σ.σ. παλιά ελληνική ονομασία Κοτύωρα).

Επόμενο Επιχειρούν και αναγνώριση

Σε νέο βήμα του σχεδίου Β’ που έχουν θέσει σε εφαρμογή μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, με τη στήριξη της Άγκυρας. Επιδιώκει αναγνώριση ως θεσμός και ισότιμη μεταχείριση από διεθνή βήματα, επικοινωνία και επαφές.

Το σχέδιο ξεδιπλώνει σε επιστολή της προς αποχωρούντα Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Άιντε η πρόεδρος της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ, διεκδικώντας για το ψευδοκράτος ισότιμη πολιτική αναγνώριση με την Κυπριακή Δημοκρατία και ισότιμη πολιτική αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων ως «λαού».

Μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα - Πολλά τα μέτωπα ανά την επικράτεια

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Καμμένα Βούρλα και Κορωπί - Νέα πυρκαγιά στην περιοχή Κοιλιομένος στη Ζάκυνθο - Έστειλαν στο νησί και το drone της Πυροσβεστικής για να στέλνει εικόνα στο Συντονιστικό - Σε ύφεση, ή οριοθετημένες, είναι οι φωτιές στα Κύθηρα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε διάφορα σημεία της χώρας για να θέσουν υπό έλεγχο αλλά και να σβήσουν τις ήδη ελεγχόμενες πυρκαγιές. Από την άλλη πλευρά, σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις κυρίως σε Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο, καθώς από το μεσημέρι προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός και σήμερα.